Χατζηιωάννου: “Προληπτική αγωγή το υπόμνημα εάν ανοίξουν θέσεις στη Football League – Θα κάνουμε το παν για τον Άρη”

Τη νομική πλεύση που είναι αποφασισμένος να χαράξει ο Αρης προκειμένου να υπερασπιστεί το δίκαιο αίτημα του να καταλάβει μια θέση στην επόμενη Football League, αν κι εφόσον προκύψει αδυναμία συμμετοχής άλλων ομάδων από τις παραπάνω κατηγορίες, ανέλυσε ο Βαγγέλης Χατζηιωάννου. 

Αναλυτικά όσα είπε στο “Μετρόπολις”:

 Για το υπόμνημα: «Οποιοσδήποτε στην Ελλάδα κατέχει στοιχειώδη τα νομικά, είναι αδύνατο να μη δώσει δίκαιο στην προσπάθεια του Αρη και των άλλων τριών ομάδων μιας και από κάθε πλαίσιο τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Σε περίπτωση που ανοίξουν θέσεις, ο ΚΑΠ προβλέπει πως καλύπτονται από ομάδες της αμέσως κατώτερης κατηγορίας. Ασφαλώς, δεν παραγνωρίζω ότι είμαστε στην Ελλάδα και μάλιστα σε εποχές πολύ περίεργες, όπου ακούγονται πάρα πολλά, αλλά εγώ μιλάω έχοντας γνώση των κανονισμών και των ισχυόντων προκηρύξεων».

Για τις προκηρύξεις και τους κανονισμούς: «Το πρωτάθλημα της FootballLeague της περιόδου 2015-16 έχει αποφασιστεί να γίνει με 20 ομάδες. Αυτό προκύπτει τόσο από απόφαση που ελήφθη το Μάρτιο του 2013 από το ΔΣ της ομοσπονδίας, όσο και από την επικύρωσή της τον Ιούνιο του 2013 από το ανώτατο δικαιοδοτικό όργανο της, τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ. Πρόκειται για αδιάψευστα στοιχεία.

Η Football League δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση λιγότερες ομάδες, θέλει να ακολουθήσει την προκήρυξη. Αν τεθεί θέμα διεξαγωγής με λιγότερες από 20 ομάδες, τότε θα τεθεί από την ΕΠΟ και δεν πρόκειται να έχει την παραμικρή νομιμότητα. Πριν από δύο χρόνια, όταν προέκυψε το ίδιο ακριβώς ζήτημα, ανέβηκαν 5 ομάδες από την παρακάτω κατηγορία και συμπληρώθηκε ο αριθμός των 28».

Για τα ενδεχόμενα προβλήματα του εγχειρήματος: «Εμείς ως Αρης προσπαθούμε να ασκήσουμε προληπτική αγωγή, ούτως ώστε να μην αφήσουμε το ζήτημα να προχωρήσει και να πάει τέλος Ιουλίου ή και αρχές Αυγούστου. Οφείλουμε στην ομάδα που εκπροσωπούμε, να το προλάβουμε και να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να πετύχουμε το σκοπό μας.

Αυτό μπορεί να γίνει μέσα στις επόμενες 15-20 ημέρες, μέσω αποστολής εγγράφων από πλευράς της FootballLeague, μέσω των οποίων θα εκδηλώνεται ενδιαφέρον για το επόμενο πρωτάθλημα.

Πρέπει, τέλος, να επισημάνω πως το τελευταίο χρονικό διάστημα επικοινώνησε αρκετές φορές μαζί μου ο Αλεξ Κάλας, που έχει εκφράσει τεράστιο προσωπικό ενδιαφέρον και ήρθε από μόνος του σε επαφές με τους προέδρους των άλλων τριών ομάδων για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί».

To Top