ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Χατζηκυριακίδης: “Χρειάζεται ηρεμία ο Άρης και ομαδική αντίδραση, θα βοηθήσει ο Τολιόπουλος

Ο προπονητής μπάσκετ Λευτέρης Χατζηκυριακίδης μίλησε για την πορεία του Άρη, το αυριανό παιχνίδι και την προσθήκη του Τολιόπουλου.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Υellow Radio 92,8:

-Για τον Άρη:

Αυτή την στιγμή ο Άρης είναι στα σχοινιά, έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του, έχει χάσει σημαντικό έδαφος με τις δύο συνεχόμενες ήττες με Χολαργό και με Κύμη, πιστεύω ότι θα βρει τον ρυθμό του κάποια στιγμή άπλα θέλει διάρκεια και θέλει και ηρεμία βασικά για να μπορέσουν να βρουν ακριβώς το πρόβλημα και να μπορέσουν να το λύσουν. Η ηρεμία είναι το ”νούμερο” ένα κομμάτι.

-Για το ότι η ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση :

Οποιαδήποτε σπασμωδική κίνηση θα έχει άσχημο αντίκτυπο στην ομάδα, να βρεθεί στην ομάδα κάποιος παίκτης ο οποίος θα δώσει κάποιες λύσεις στο παιχνίδι, αν και νομίζω ότι το σημαντικό είναι το ψυχολογικό κομμάτι, δεν νομίζω ότι ο Άρης είναι τόσο κακός για να μην μπορεί να ανταπεξέλθει. Πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να γίνει αλλαγή προπονητή για τον Άρη, γιατί οι αθλητές του Άρη είναι παίκτες οι οποίοι χρειάζονται χειραγώγηση και καθοδήγηση.Πιστεύω ότι ο Αγγέλου του βοήθησε και ήξερε τα πάντα για αυτούς και ο καινούργιος προπονητής έχασε δύο ματς ένα στο Αλεξάνδρειο και ένα μέσα στην Κύμη και χάθηκε γιατί ακόμα δεν γνωρίζει καλά την ομάδα, πιστεύω ότι δεν γνωρίζει καλά τα σχήματα της. Η ομάδα έφτασε στο συν 17 και έχασε λόγο της κούρασης των παικτών, για αυτό και σκόραρε 20 πόντους στο δεύτερο.Δεν γίνεται για 25 λεπτά οι παίκτες να είναι καλοί και μετά να μην είναι. Η φανέλα είναι τεράστια το μέγεθος είναι πολύ μεγάλο, αυτό επιβαρύνει την όλη κατάσταση, υπάρχει και η αντίδραση του κόσμου που είναι σημαντικός παράγοντας οπότε υπάρχει ο φόβος της ήττας, δηλαδή σκέφτονται τι θα συμβεί αν χάσουν και αυτό επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία των παικτών και πιστεύω ότι ο κόουτς θα βρει τα σχήματα που πρέπει να έχει για να μπορέσει να ανταπεξέλθει και να κάνει η ομάδα τις νίκες που πρέπει για να βγει από την δύσκολη θέση. Δεν είναι εύκολη δουλεία, γιατί ο Άρης είναι όπως ξανά είπα ένα τεράστιο σωματείο και αυτό δυσχεραίνει την δουλειά. Ο Χολαργός ήρθε να παίξει μέσα στο Παλέ και δεν είχε να χάσει τίποτα. Οι προπονητές γνωρίζουν, αυτοί είναι μέσα στις ομάδες, τώρα δεν ξέρουμε τι συμβαίνει στην προπόνηση. Ο κόουτς θέλει χρόνο προσαρμογής για να μπορέσει να γνωρίσει τους παίκτες και τα κατάλληλα σχήματα για να μπορέσει σε δύσκολα σημεία να βρει την ”καλή” πεντάδα που θέλει να έχει αυτός μέσα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες.

-Για το ότι η ομάδα χρειάζεται και έναν ”ηγέτη” μέσα στο γήπεδο:

Αυτό έχει να κάνει με την διοίκηση και με το προπονητικό σταφ, αυτοί γνωρίζουν, η διοίκηση αν έχει την οικονομική δυνατότητα. Πιστεύω ότι η ομαδική επίδραση και τα σχήματα που θα βρει ο κόουτς θα είναι αυτά που θα λύσουν το πρόβλημα. Δεν βλέπω δηλαδή κάποιος παίκτης αυτή την στιγμή, ακόμα και ο Λευτέρης ο Μποχωρίδης που είναι εξαιρετικό ταλέντο, ακόμα και αυτός νιώθει περισσότερο από όλους και το βάρος της φανέλας, σίγουρα πιο πολύ από τους Αμερικάνους ,περιμένουν πιο πολλά πράγματα από αυτόν και πέφτει πιο πολύ πίεση πάνω του, με την έλευση του Τολιόπουλο ίσως αλλάξει αυτό και ενδεχομένως λίγο να ξεμπλοκάρει η κατάσταση. Τα δύο τελευταία παιχνίδια ήταν πασιφανές αυτό που γινόταν, ότι η ομάδα έχει δυνατότητα παίζει και είναι επιθετική αμυντικά, δημιουργεί διαφορές και μετά χάνει έδαφος με ένα φάουλ που δεν έπρεπε να γίνει και τώρα πρέπει ο κόουτς να βρει την κατάλληλη πεντάδα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει. Πιστεύω ότι η ομάδα θα αντιδράσει καλύτερα.

-Για το τι μπορεί να προσφέρει ο Τολιόπουλος στην ομάδα:

Ο Άρης δεν έχει την πολυτέλεια να λέει αν χρειάζεται ένας παίκτης ή όχι, θα βοηθήσει σε κάποια κομμάτια, για το αν είναι έτοιμος ή όχι δεν το γνωρίζουμε, πριν από κάποια χρόνια είχε έρθει σε μια ίδια κατάσταση ο Σλούκας στην ομάδα, πριν την μεγάλη καριέρα που έκανε στον Ολυμπιακό και στην Φενέρ ήρθε στον Άρη και την ομάδα βοήθησε και τον εαυτό του, νομίζω ότι το παιδί αυτό κάτι τέτοιο σκέφτεται, να παίξει, να δείξει τι μπορεί να κάνει, για τον Άρη ήταν μια βοήθεια ακόμα, ένας παίκτης που μπορεί να μπει μέσα στο ρόστερ, καλός θα είναι.

-Για το αν ο Τολιόπουλος θα αφυπνίσει του υπόλοιπους παίκτες:

Είναι ένας ευχάριστος ”πονοκέφαλος” για τον προπονητή, για να μπορεί να έχει μια επιλογή ακόμα, ενδεχομένως ένα ακόμα σχήμα με κάποιους άλλους συμπαίκτες του δίπλα στον Τολιόπουλο, είναι κάτι καλό και πιστεύω ότι μπορεί να δώσει μια βοήθεια. Επί της παρούσας φάσης, ο Άρης δεν έχει αυτή την στιγμή πολλές επιλογές.

-Για το αν ο Τολιόπουλος θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί:

Είναι έτοιμος σωματικά, δεν είναι πίσω, από εκεί και πέρα είναι επαγγελματίας παίκτης, μπορεί να βοηθήσει δεν νομίζω να κάνει κακό και θα δώσει ίσως και το κάτι παραπάνω, γιατί είναι εκτός σκαουτινγκ.

-Για το αν ο Άρης μπορεί στο αυριανό παιχνίδι να πάρει την νίκη:

Δεν είναι εύκολο, η συγκεκριμένη ομάδα είναι οργανωμένη καλά έχει καλούς Έλληνες παίκτες, το πιο μεγάλο κίνητρο το έχει ο Άρης που δεν θα είναι και άγχος, ο Ήφαιστος θα έρθει εδώ όπως και ο Χολαργός αν του βγει το παιχνίδι εντάξει αν δεν του βγει το παιχνίδι είναι μια ήττα που δεν νομίζω ότι θα γίνει τίποτα.

To Top