ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Χατζηνικολάου εφ’ όλης της ύλης: “Δεν με φοβίζει τίποτα!”

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου μίλησε εφ’ όλης της ύλης μια μέρα πριν η ομάδα του Άρη αναχωρήσει από το Πράβετς για την Θεσσαλονίκη. Μίλησε για όλους και για όλα! Δεν φοβάται τίποτα, πιστεύει στις δυνάμεις του, πιστεύει στο όραμα που έχει ο Δημήτρης Ηλιάδης, πιστεύει στην δυναμική του κόσμου και του “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Υπάρχει προπονητής που να σας αρέσει και να τον αντιγράφετε;

Δεν αντιγράφω κανέναν. Μου αρέσει το στυλ αρκετών προπονητών, κυρίως από το εξωτερικό.

Ο Άρης έχει επενδύσει στον Χατζηνικολάου;

Όχι, δεν το βλέπω έτσι. Εμείς προσπαθούμε να φέρουμε κάποιες νέες ιδέες στο σωματείο. Η ομάδα είναι αυτή που θα αποφασίσει αν θέλει να τις χρησιμοποιήσει στο οργανόγραμμα που θα τους δώσουμε.

Αισθάνεστε ότι κάθεστε σε… ηλεκτρική καρέκλα;

Δε με φοβίζει τίποτα.

Τι έγινε τον καιρό που βρισκόσασταν ακόμη στον Ηρακλή; Υπήρξε επαφή με τον Άρη;

Τότε είχα συμβόλαιο. Τώρα ήρθα από την αρχή της χρονιάς, μπορούμε να οργανώσουμε την ομάδα με τα δικά μας θέλω και ίσως να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου. Τότε είχα συμβόλαιο, δεν μπορούσε να γίνει κάτι.

Νιώθετε ότι αμφισβητείστε από τον κόσμο του Άρη;

Όχι, σε καμία περίπτωση. Από τη στιγμή που έρχεται στην ομάδα ένα νέο “δημόσιο” πρόσωπο θα δεχτεί και κριτική, είναι φυσιολογικό. Το θέμα είναι σε βάθος χρόνου ποιος έχει δίκιο.

Πέρασε από το μυαλό σας ότι μετά από τον “θόρυβο” που προκλήθηκε τον Μάρτιο, ίσως ήταν καλύτερα να μην έρθετε στον Άρη;

Ποτέ! Έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητές μου. Για τον Άρη δεν θα έκανα ποτέ πίσω.

Ποιον θεωρείτε κορυφαίο Έλληνα τεχνικό;

Αυτόν που ενημερώνεται διαρκώς.

Εσείς πηγαίνετε στο εξωτερικό; Παρακολουθείτε σεμινάρια;

Όπου μου δίνεται η δυνατότητα να ενημερωθώ, πηγαίνω. Είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Προσπαθώ να πάρω απ’ όλες τις σχολές κάτι που να είναι κοντά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δηλαδή, την πειθαρχία των Γερμανών, την ευφυΐα των Ισπανών, τη σοβαρότητα των Άγγλων, το ταλέντο των Ολλανδών. Ο Έλληνας έχει μεγάλο ταλέντο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Στην εποχή που έπαιζα εγώ ποδόσφαιρο έπρεπε να δουλέψουμε πολύ, να καθιερωθούμε και στο τέλος να αμοιφθούμε. Στο τωρινό ποδόσφαιρο είναι ανάποδο. Υπάρχουν οι μάνατζερ και επιλέγουν την ομάδα και αν κατά πόσον τα λεφτά είναι καλά. Μετά κοιτούν ποιος είναι ο προπονητής, αν τους βολεύει. Και όταν θα πάνε στην ομάδα, θα δουλέψουν. Έχει αλλάξει η σειρά και ίσως γι’ αυτό έχουμε αυτό το… αλαλούμ. Η βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου ήρθε κυρίως από τη γρήγορη ενημέρωση.

Ακολουθεί το… δόγμα Ιωαννίδη

Διατηρείτε καλές σχέσεις με τους παίκτες σας;

Έχω καλές σχέσεις με όλους τους παίκτες, ακόμη και με του Ηρακλή. Εκεί απλά κάποια παιδιά επηρεάστηκαν απ’ όσα άκουσαν και μετέφεραν τα δικά τους λάθη τους προς εμένα. Οι ρόλοι είναι ξεκάθαροι. Ο παίκτης δεν είναι για να μιλάει συνέχεια, είναι για να παίζει. Το άκουσα από τον Γιάννη Ιωαννίδη. Εφαρμόστηκε σε παίκτες όπως ο Γκάλης και ο Γιαννάκης. Όταν δίνει ο προπονητής κάποιες κατευθύνσεις, ο παίκτης πρέπει να τις ακολουθεί. Γι’ αυτό πληρώνεται, όχι για να βγαίνει και να μιλάει. Γι’ αυτο έρχεται και ο φιλαθλος στο γήπεδο. Ο καθένας έχει την αρμοδιότητα του μέσα στην ομάδα. Δε θα μιλάνε όλοι για όλους. Όταν υπάρξει ιεράρχηση των ρόλων στο σωματείο, ο Άρης θα πάει πολύ καλύτερα. Διαπίστωσα ότι μέχρι και ο φύλακας του γηπέδου είχε άποψη για την ομάδα…

Πόσο ευτυχισμένος νιώθετε που είστε ξανά μέλος της οικογένειας του Άρη;

Πολύ. Όπως είπα και την πρώτη μέρα, για όλους τους Έλληνες είναι τιμή και ευλογία Θεού να καθίσουν στον πάγκο του Άρη. Είναι μέσα στις 5-6 μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδος.

Ο Άρης πάντως τρώει τα παιδιά του…

Το συζητάω πολύ ανα την Έλλάδα με συναδέλφους. Ο ΠΑΟΚ για παράδειγμα, τα τελευταία χρόνια έβγαλε τον Αναστασιάδη, τον Καραγεωργίου, τον Κωστίκο, τον Χάβο, τον Δερμιτζάκη. Ο Άρης τα τελευταία 40 χρόνια δεν έχει βγάλει προπονητές που να έχουν διαδρομή και συνέχεια. Από το 1970 και μετά ήταν ο Παναγούλιας, ο Φοιρός και ο εγώ. Μικρός ο αριθμός και θα έπρεπε να στηριχθούν περισσότερο κάποιοι. Υπάρχει ταλέντο στην προπονητική από παιδιά του Άρη, αλλά όλοι έπρεπε να αφιερώσουν χρόνο στην ενημερωση τους σε ό,τι αφορά την προπονητική. Το θέμα είναι πόσο πιστεύεις σε αυτό που κάνεις και πόσο τόλμη και θράσος έχεις να ξεκινήσεις να το κάνεις. Το μεγαλύτερο τόλμημα είναι να ξεφύγεις από τα στενά όρια της Θεσσαλονίκης, Αν το κάνεις αυτό και κυνηγήσεις την τύχη σου, έχεις το ταλέντο και διάθεση, θα πετύχεις.

Γιατί αποχωρήσατε από τον Πλατανιά;

Γιατί είμαι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πολλά πράγματα γίνονται για να γίνονται, δεν έχουν αρχή και τέλος. Η μη παραγοντική εμπειρία των ανθρώπων του Πλατανιά έφερε το διαζύγιο. Όταν έρχονται 1-2 αρνητικά αποτελεσματα και ειδικά σε μια ομάδα που δεν είχε κουλτούρα Α’ Εθνικής και εμπειρία οι άνθρωποι της τα… έχασαν. Όταν έφυγα η ομάδα ήταν στην 6η-7η θέση. Αν τους πεις τώρα ότι στην 11η αγωνιστική του επόμενου πρωταθλήματος θα είναι 6-7η θέση θα τον διώξουν τον προπονητή τους; Όχι θα σου πούνε. Η «αλαζονεία» όμως ορισμένων ανθρώπων εφερε το διαζύγιο. Άφησα τον Πλατανιά με τη δεύτερη καλύτερη επιθετική δραστηριότητα στο πρωτάθλημα μετά τον Ολυμπιακό. Αλλά, αυτή είναι η Ελλάδα…”.

“Να εκμεταλλευτούμε το Χαριλάου”

Τι ποδόσφαιρο να περιμένουμε από τον Άρη του Χατζηνικολάου;

Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να εκμεταλλευτούμε το Χαριλάου. Πρόκειται για ένα γήπεδο που ο αντίπαλος πιέζεται πολύ όταν ο κόσμος αρχίζει να φωνάζει υπέρ του Άρη. Μια-δυο φάσεις, δυο καλές προσπάθειες από τους παίκτες και το γήπεδο ξεσηκώνεται. Τότε μπορείς να “καταπιείς” κάθε αντίπαλο, με την παρότρυνση του κόσμου του Άρη.

Είναι το συνεχές τρέξιμο το στοιχείο που θα αντιπαραθέσει ο Άρης στην ποιότητα άλλων ομάδων;

Παίζει σημαντικό ρόλο. Για παράδειγμα, παίζεις με τον Ολυμπιακό που έχει πιο πλούσιο ρόστερ από εμάς. Τι μπορείς λοιπόν να αντιπαραθέσεις απέναντι σε αυτή την ομάδα; Πίεση, πάθος, δύναμη , τον νεανικό ενθουσιασμό που μπορεί να έχει η ομάδα του Άρη, την παρότρυνση από τον κόσμο. Τα μεγάλα παιχνίδια από μόνα τους είναι “ντόπα”. Στα άλλα ματς που πρέπει να επιβάλλεις εσύ τον ρυθμό σου, πρέπει να είσαι καλά γυμνασμένος, να έχεις πίστη στις δυνάμεις σου και αν μπορείς να έχεις και κάποιους παίκτες που βγάζουν και ποιότητα, να είστε σίγουροι ότι θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα για εμάς.

Πως θα ανταπεξέλθει η ομάδα επιθετικά απέναντι σε κλειστές άμυνες και ποια είναι τα χαρακτηριστικά που ψάχνεις στους παίκτες που θα προστεθούν στο ρόστερ;

Είναι δύο κομμάτια. Το ένα έχει να κάνει με το τακτικό κομμάτι. Ανάλογα με τις συνθηκες του αγώνα και τον αντίπαλο θα διαμορφώνεται και ο σχηματισμός κατά την διάρκεια του παιχνίδιου. Το άλλο εξαρτάται από τους παίκτες που περιμένουμε να έρθουν, κατά πόσο θα είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν στην πίεση των απαιτήσεων του Άρη. Αλλιώς θα ανταπεξελθει ένα παιδί από την Κ17 που μπάινει κατευθείαν σε ένα γήπεδο με 20.000 κόσμο και αλλιώς ένα παιδί που είναι περίπου στην ίδια ηλικία αλλά έχει παραστάσεις. Αυτός θα είναι πιο έτοιμος. Μακάρι να μπορούσαμε να κανουμε ελευθερες μεταγραφές, αλλά δεν εξαρτάται από εμάς.

Ο σχηματισμός, το 4-3-3, έχει “κλειδώσει”;

Αυτό διαμορφώνεται από τις ανάγκες του παιχνιδιού και τα χαρακτηριστικά του αντιπάλου. Μπορεί να χρειαστεί να παίξουμε αντί με δύο αμυντικά χαφ, με δύο δεκάρια, αλλά με τους ίδιους παίκτες. Οι κινήσεις των παικτών είναι αυτές που διαμορφώνουν κάθε στιγμή τον σχηματισμό μέσα στο παιχνίδι. Όταν για παράδειγμα ανεβαίνει ο μπακ παίζουμε κανένα σύστημα με τέσσερις επιθετικούς ή πέντε; Οι κινήσεις και ο χώρος που θέλεις να κινηθείς διαμορφώνουν το σύστημα. Όλα είναι στρατηγική.

Πως θέλετε να παίζει ο Άρης που έχετε στο μυαλό σας;

Πρέπει να είμαστε κάτοχοι της μπάλας. Αυτό θα γίνει με κίνηση στο γήπεδο για να έχουμε επιλογές. Παντα το παιχνίδι να ξεκινάει από πίσω, να μην διώχουν οι αμυντικοί στα τυφλά τη μπάλα γιατί έτσι θα είμαστε σε θέση άμυνας συνέχεια.

Σε πολλές προπονήσεις φωνάζατε “επίθεση με ασφάλεια”. Τι εννοείτε;

Θα απαντήσω με παράδειγμα. Όταν προωθείται ο πλάγιος αμυντικός, πρέπει να έχει πολλές επιλογές, είτε να πασάρει, είτε να γεμίσει μέσα στην περιοχή. Ταυτόχρονα όμως, πίσω του πρέπει να υπάρχει στήριγμα από τον χαφ, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα της πίσω πάσας, αλλά και για να είμαστε καλλυμένοι αμυντικά. Η ασφάλεια της επίθεσης, δε σημαίνει όμως αμυντικό ποδόσφαιρο, αλλά σημαίνει να έχουμε πολλές επιλογές για να την εκφράσουμε. Από τη στιγμή που έχουμε την μπάλα (ακόμη κι ο Πουλίδο) θεωρώ ότι είμαστε σε επίθεση. Γι’ αυτό ζητάω και ξεμαρκαρίσματα για να υπάρχουν πολλές επιλογές. Από μία κινηση μπορεί να δοθούν πολλές επιλογές.

“Κόψε, κάλυψε, τρέξε”, είναι οι εντολές σας προς τους παίκτες…

Κάποιοι τα αφομοιώνουν γρήγορα, άλλοι πιο αργά. Πριν κάνω την τακτική, τους δείχνω κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε μέσα από εικόνα, από βίντεο. Δεν είπαμε ότι θα τα καταφέρουν σε όλα. Με μια κίνηση 3-4 μέτρων πετάς τον αντίπαλο εκτός και δημιουργούνται κενοί χώροι.

Θεωρείτε ότι είναι “όπλο” σας η απλότητα με την οποία περνάτε τα “θέλω” σας στους παίκτες;

Ναι. Έτσι μου βγαίνει. Δεν πρέπει να υπάρχει τίποτα δογματικό στο ποδόσφαιρο και πρέπει πολλά να γίνονται απλά. Το θεμα είναι τι στόχο δίνεις στον παίκτη, αν του πεις μερικά πράγματα και οι εντολές είναι ξεκάθαρες αυτό το βγάζει στο γήπεδο. Αν του αναλύεις τα πάντα θα βλέπει στο γήπεδο μια θολούρα. Θα δείτε πως όταν τελειώνει η προπόνηση, μπορεί να βάζω 20-30 μπάλες και να τους λεω “σουτάρετε μέχρι να σκοράρετε 20 φορές”. Μπορεί να παιδεύονται 2-3 ώρες, χωρίς αντίπαλο χωρίς πίεση, μέχρι να βγάλουν σωστή σέντρα ή να κάνουν σωστό σουτ. Φανταστείτε να βάλω και αντίπαλο. Η βελτίωση είναι η επάναληψη.

Πως θα αντιδράσετε σε περιπτώσεις απειθαρχίας;

Όποιος ξεφεύγει από τα όρια θα βγαίνει από την ομάδα.

“Εκ των πραγμάτων κάποια παιδιά θα φύγουν”

Θα υπάρξουν αποχωρήσεις από το ρόστερ;

Πριν κάνω το ότιδηποτε, ακόμη και στον καταρτισμό ενδεκάδας, θέλω να είμαι ξεκάθαρος με τους παίκτες μου. Επειδή εκ των πραγμάτων θα ερθουν καποιοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα, κάποιοι άλλοι θα πρέπει να φύγουν.

Θεωρείτε ότι οι δανεισμοί θα ωφελήσουν κάποιους νεαρούς παίκτες του Άρη;

Το έχω πει ήδη. Πριν φύγουμε φώναξα κάποια παιδιά και τους είπα ότι δε γίνεται να ακολουθήσουν την προετοιμασία, αλλά τους εξήγησα ότι θα τους βοηθήσω να βρουν ομάδα. Όχι εγώ, ο Άρης. Μέχρι και σε αυτό το κομμάτι ο Άρης δημιουργεί “γενίτσαρους”. Επιτέλους, θα πρέπει να έχει σχέσεις και επικοινωνία και με άλλες ομάδες.

“Δυσκολευτήκαμε να πείσουμε παίκτες να έρθουν”

Ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου, θεωρείτε ότι η “πιάτσα” σέβεται ακόμη τον Άρη; Αισθάνεται δέος γι’ την ομάδα;

Ο Άρης είναι πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά δεν πείθει την περίοδο των μεταγραφών. Δυσκολευτήκαμε πολύ να πείσουμε κάποιους παίκτες. Επειδή προηγήθηκε μια δύσκολη χρονιά, οι ποδοσφαιριστές ήταν επιφυλακτικοί. Οι καλύτεροι πρεσβευτές είναι οι παίκτες διάφορων ομάδων που μιλάνε μεταξύ τους. Ζοριζόμασταν για να πείσουμε τον παίκτη να έρθει ακόμη και για να μιλήσει μαζί μας. Σ’ αυτό μας βοήθησε η διοίκηση. Ο ποδοσφαιριστής θέλει να αισθάνεται ασφάλεια. Τον ρόλο της για να αλλάξει αυτό τον έπαιξε η διοίκηση. Ο παίκτης θέλει να αισθάνεται ασφαλής και όσο συμβαίνει αυτό θα μπορεί να δώσει και το κάτι παραπάνω. Δεν είναι μόνο το αν παίξει ενδεκάδα ή όχι, αλλά όταν νιώσει ασφαλής θα μπορεί να διεκδικήσει με μεγαλύτερη διάθεση τη θέση του.

Με ποιον τρόπο θα αισθανθεί ασφάλεια ένας ποδοσφαιριστής;

Με καποιες κινήσεις που έγιναν τον τελευταίο μήνα. Για παράδειγμα, έρχεται ο παίκτης, παίρνει προκαταβολή και στον πρώτο μηνα βλέπει ότι πληρώθηκε δύο φορές. Εγώ που ενδιαφέρομαι να έρθω στον Άρη και έχω κάποιους φίλους θα ακούσω καλά λόγια. Είναι κίνητρο, βλέπει μια οργάνωση. Μια ομάδα πρέπει να λειτουργεί βάσει προγράμματος, να έχει ένα οργανόγραμμα και να το τηρεί.

Το θέμα δεν είναι να έρθω, να κάνω τη δουλειά μου, να φύγω και όλα τα άλλα να μη με απασχολούν. Υπάρχουν οι ακαδημίες, τα τμηματα υποδομής, είναι κάποιοι στόχοι που πρέπει να τεθούν. Ο ρόλος του προπονητη δεν είναι μόνο ποιος θα έρθει στην ομάδα, αν θα παίξει, αν θα βγάλει μια σέντρα, αν θα σκοράρει.

Έχετε αποφασίσει ποιοι θα είναι οι αρχηγοί της ομάδας;

Όχι, μέχρι στιγμής στα παιχνίδια έδωσα το περιβραχιόνιο στους αρχηγούς της περσινής ομάδας. Θέλω οι φετινοί αρχηγοί να εκπροσωπούν κάθε υποομάδα. Να υπάρχει ένας εκπρόσωπος των ξένων, ένας εκπρόσωπος των παιδιών που ήρθαν από τις ακαδημίες, ένας εκπρόσωπος των μεταγραφών.

Πως θα κινηθεί από εδώ και στο εξής η ομάδα σε ό,τι αφορά την προετοιμασία;

Για λίγο χρονικό διάστημα ακόμη θα έχουμε διπλές προπονήσεις. Δεν είμαι βέβαιος αν θα μεταβούμε κάπου για φιλικά παιχνίδια. Κάνουμε μια προσπάθεια για ένα ακόμη στάδιο προετοιμασίας στο εξωτερικό, αλλά ακόμη δεν μπορούμε να το πούμε με σιγουριά.

Τι είδους αντιπάλους αναζητάτε για τα φιλικά;

“Θέλουμε ένα καλό παιχνίδι, δυο, τρία παιχνίδια με αντιπάλους ομάδας της Σουπερλίγκας και ίσως ένα, δύο ματς με αντιπάλους δεύτερης κατηγορίας, έτσι ώστε να πάρουν χρόνο συμμετοχής όλοι οι παίκτες.

Έχει αλλάξει καθόλου ο σχεδιασμός σας εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχει κλείσει το ρόστερ;

Ναι. Είναι φυσιολογικό αυτό, διότι έτσι πηγαίνει πιο πίσω ο προγραμματισμός μας.

“Ο πρόεδρος με έπεισε με το όραμά του”

Η σχέση σας με τον πρόεδρο ποια είναι;

Άψογη. Βρεθήκαμε δυο φορές πριν την παρουσίαση και με έπεισε με το όραμα του. Μου έθεσε κάποιους στόχους και με ρώτησε αν μπορώ να ανταπεξέλθω. Τους στόχους τους βάζει η εκάστοτε διοίκηση.

Τι ψάχνετε σ’ έναν ποδοσφαιριστή; Τι θέλετε να κοιτάει ένας σκάουτερ;

Πρέπει να έχω μια αναφορά από τον σκάουτερ για να ασχοληθώ μ’ έναν παίκτη. Η πρώτη εικόνα είναι απ’ αυτόν. Στη συνέχεια, εγώ κοιτάω αρκετά πράγματα. Ποιες είναι οι τεχνικές του ικανότητες, οι τοποθετήσεις και η τακτική του. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δεις έναν ποδοσφαιριστή αγωνιζόμενο στην ομάδα του. Στο δικό του περιβάλλον. Αν έχει προσωπικότητα, αν έχει ταχύτητα. Αν έρθει για δοκιμή σε μια προπόνηση δική μας, μπορεί να είναι στα χαμένα, να αγχωθεί. Γι’ αυτό πρέπει να τον δούμε σε αγώνα της δικής του ομάδας.

Πως έγινε η αξιολογήση και επιλέξατε τελικά τον κ. Μπουγιουκλή για βοηθό σας;

Εγώ δεν είχα πρόβλημα, είτε ήταν ο κ. Μπουγιουκλής, είτε ο κ. Θέος. Τους ήθελα και τους δύο. Απλά τελικά καταλήξαμε στον κ. Μπουγιουκλή.

Θεωρείτε ότι θα κριθείτε από τα αποτελέσματα;

Σίγουρα. Όταν έρχεσαι σε μια ομάδα, σίγουρα σε ενδιαφέρει περισσότερο το αποτέλεσμα. Απ’ την άλλη, ας υποθέσουμε ότι ο Άρης πέρυσι έβγαινε πέμπτος. Θα λυνόταν τα προβλήματα του; Πήρες τα αποτελέσματα. Και τι έγινε; Πολλές φορές μπερδευόμαστε και οι ίδιοι. Φυσικά και μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, φυσικά και κρινόμαστε απ’ αυτό. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό. Είναι υποχρέωση κάθε προπονητή να αφήσει κάτι όταν φύγει από μια ομάδα.

Πόσα κομμάτια λείπουν από την ομάδα;

Σίγουρα πέντε, έξι. Ψάχνουμε δεξί και αριστερό μπακ, γιατί με έναν τραυματισμό ή μια τιμωρία πρέπει να κάνουμε αλχημείες για να καλύψουμε αυτές τις θέσεις. Θέλουμε ακόμη δύο παίκτες στα χαφ (σ.σ: ο ένας είναι ο Ουντότζι) και έναν επιτελικό μέσο που θα μπορεί να παίξει και σαν δεύτερος φορ. Ψάχνω να βρω παίκτες που θα με βοηθήσουν στη διάρκεια του παιχνιδιού να κάνω εσωτερικές αλλαγές, να αλλαζω τον σχηματισμό και να φτάνουν κοντά στις απαιτήσεις μας. Υπό προϋποθέσεις, μπορεί να πάρουμε και στόπερ. Αν πληροί τις προϋποθέσεις και μπορεί να παίξει κατευθείαν, ειδάλλως θα αρκεστούμε σε αυτούς που υπάρχουν στο ρόστερ. Η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμαστε στόπερ γιατί είναι μια θέση που μπορεί να φορτωθεί γρήγορα ο παίκτης με κάρτες.

Τι χαρακτηριστικά θέλετε να έχουν οι πλάγιοι μεσοεπιθετικοί;

“Πρώτα απ΄όλα, να έχουν ταχύτητα. Να είναι διεμβολιστές, να έχουν καλή επικοινωνία με τους κοντινούς παίκτες, αμυντικά και επιθετικά. Ευχής έργον να σκοράρουν όσο το δυνατόν περισσότερο, αν και αυτό δεν μπορείς να το προβλέψεις. Η βάση για τους πλάγιους πρέπει να είναι η ταχύτητα και η διείσδυση. Παραδείγματος χάρην, τα χαρακτηριστικά του Σταυρόπουλου είναι για πλάγια, του Σουνά όχι.

Οι Παπαστεριανός και Παπαζαχαρίας ήταν στα πλάνα σας;

Ο Μούτας τους κάλεσε δύο φορές για να μιλήσουμε και αυτοί ήρθαν με τον ατζέντη τους. Εμείς δείξαμε ότι τους θέλαμε. Εγώ προσωπικά πήρα δύο φορές τηλέφωνο τον Καζναφέρη, ο οποίος μου απάντησε ότι δε θέλει να συνεχίσει. Από τη στιγμή που τα δύο παιδιά δεν ήθελαν να μείνουν στον Άρη, ήταν λογικό εμείς να αναπληρώσουμε τα κενά τους. Τώρα θέλουν να μείνουν; Πριν από 15 ημέρες που ήταν; Εμείς κάναμε τις κινήσεις μας.

To Top