ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Χατζηνικολάου: “Ηλεκτρική καρέκλα ο πάγκος του Άρη, ο Παντελίδης μπορεί να τα καταφέρει”

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου πρώην ποδοσφαιριστής αλλά και προπονητής του Άρη μίλησε με αφορμή το παιχνίδι της Κυριακής στην Κρήτη με τον ΟΦΗ.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

-Για το παιχνίδι του Άρη με τον ΟΦΗ την Κυριακή:

Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, ο Άρης μπορεί να εμφανίζεται βαθμολογικά και αγωνιστικά καλύτερος από τον ΟΦΗ, αλλά παίζει στο ”Γεντί Κουλέ” που με την βοήθεια του κόσμου εδώ ο ΟΦΗ γίνεται πολύ ισχυρός, κλασσικό παράδειγμα ότι πριν από μερικές εβδομάδες κέρδισε τον Ολυμπιακό, οπότε έχει την ελπίδα και την αισιοδοξία να ”χτυπήσει” το παιχνίδι. Από την άλλη ο Άρης έρχεται από αλλαγή προπονητή και σίγουρα υπάρχει μια κινητικότητα και ένας καινούργιος αέρας, κέρδισε και εκτός έδρας το τελευταίο ματς, οπότε θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις το παιχνίδι. Είναι δύο διαφορετικές ομάδες, ο Άρης είναι μια διαφορετική ομάδα από πέρσι, μεσοεπιθετικά είναι πολύ καλός, έχει καλή παρουσία μέχρι τώρα. Ο ΟΦΗ από την άλλη, ξεκίνησε άσχημα, η βάση είναι η περσινή ομάδα από την β’ κατηγορία, αλλά είναι πολύ δυνατός στην έδρα του άσχετα αν δεν ήρθαν τα αποτελέσματα που ήθελε, στο ”Γεντί Κουλέ” παραμένει πολύ δυνατή ομάδα.

-Για το τι πρέπει να προσέξει ο Άρης στο ματς με τον ΟΦΗ:

Πολύ μεγάλη προσοχή και όχι την άνεση που πολλές φορές μπορεί να φτάνει μέχρι τη αναρχία. Να έχει περισσότερη ουσία στο παιχνίδι του ο Άρης.Παρότι έπαιζε καλά σε αρκετά παιχνίδια, είχε τέσσερις μαζεμένες ήττες. Άλλο παίζω καλό ποδόσφαιρο και άλλο ουσιαστικό .Ο Άρης παίζει ένα ευχάριστο ποδόσφαιρο αλλά πρέπει να πάει πιο κοντά στην ουσία.

-Για την λύση της συνεργασίας με τον Ερέρα και τον ερχομό ενός προπονητή που γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα:

Αυτοί που διοικούν τον Άρη έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι, κατά την άποψη μου δεν περίμενα ότι θα γίνει αλλαγή, η ομάδα μπορεί να είχε χάσει κάποια παιχνίδια αλλά, μπορεί και από τύχη, αν έβαζε το πέναλτι  με τον ΠΑΟΚ και κέρδιζε ο Άρης, ο Ερέρα θα ήταν ακόμη προπονητής. Γιατί το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι αντίβαρο και όχι με τον Ολυμπιακό. Η βάση ήταν ο ΠΑΟΚ αν κέρδιζε θα τελείωνε το θέμα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Σε μία ομάδα όπως είναι ο Άρης τέσσερις ήττες μαζεμένες είναι ”ηλεκτρική καρέκλα”. Από την άλλη το ότι πήρε Έλληνα προπονητή εμένα με ικανοποιεί με χαροποιεί και νομίζω ότι ο Σάββας, θα μπορέσει να μπει γρήγορα στην νοοτροπία του Άρη.

-Για τον Σάββα Παντελίδη:

Γνωρίζω τον Σάββα πολύ καλά και έχω θετική άποψη για αυτόν. Γνωρίζει σίγουρα το ελληνικό πρωτάθλημα, το θέμα είναι να μπει γρήγορα στο πνεύμα του Άρη γιατί έχει μια ιδιαιτερότητα.

-Για τον συνεργάτη του Σάββα Παντελίδη, Σάκη Παντελίδη και πρώην δικό του:

Συνεργαστήκαμε στον  Πλατανιά, Πανθρακικό, στον Ηρακλή στον Άρη, όπου είχα πάει ήμασταν μαζί. Είναι γνώστης του αντικειμένου, όσο αναφορά την φυσική κατάσταση του ποδοσφαίρου, ενημερώνεται, είναι κοντά στην εξέλιξή του ποδοσφαίρου, αγαπάει τον Άρη. Μπορεί να μπει γρήγορα στο πνεύμα του τι σημαίνει Άρης και να βοηθήσει και τον Σάββα και Άκη τον Βάβαλη που είναι ο άμεσος συνεργάτης.

-Για την επόμενη μέρα του Άρη:

Δεν ξέρω βαθμολογικά τι θα κάνει , αλλά από πλευρά δουλειάς και διάθεσης νομίζω ότι τα παιδιά έχουν ικανότητες να βοηθήσουν τον Άρη. Τώρα βαθμολογικά , όπως είπα, ή για το πως θα έρθουν τα αποτελέσματα αυτό δεν το ξέρει κανείς.

-Για το αν δυσκολευτεί ένας Έλληνας προπονητής σε μια ομάδα όπως ο Άρης που έχει πολλούς ξένους παίκτες:

Δεν νομίζω να δυσκολευτεί, με την έννοια ότι ο προπονητής δεν δυσκολεύεται , δεν ξέρω οι παίκτες πως θα αντιδράσουν, από πλευράς δουλειάς και στο να περάσει γρήγορα κάποια δικά του στοιχεία δεν θα δυσκολευτεί ο προπονητής, καθώς το επίπεδο των ποδοσφαιριστών είναι αρκετά υψηλό, οπότε θα πάρουν γρήγορα αυτά που θα τους πει ο προπονητής. Το θέμα είναι κατά πόσο θα το δεχτούν οι παίκτες να μπουν σε αυτή τη διαδικασία και πως θα προσαρμοστούν.

-Για την επιστροφή του Άρη στη μεγάλη κατηγορία:

Από τα φιλικά που είχα δει και φυσικά τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, η άποψη μου είναι ότι  Άρης μπορεί πολύ άνετα να διεκδικήσει μια θέση στην πεντάδα. Νομίζω ότι μπορεί να το καταφέρει και καλή ομάδα έχει, άσχετα αν χαθήκαν κάποιοι βαθμοί κυρίως στα ντέρμπι, αλλά έχει την δυνατότητα και το υλικό να διεκδικήσει την Ευρώπη. Δεν θεωρώ ότι κάποιες άλλες ομάδες έχουν την δυναμική του Άρη. Και όταν ήταν στην Β’ Εθνική, έλεγα ότι ο ΟΦΗ και ο Άρης είναι ”άκομψο” να παίζουν σε αυτή την κατηγορία. Η δυναμική και των δύο ομάδων είναι για να παίζουν στην Super League.

-Για την κατάσταση του ΟΦΗ και  τον νέο μεγαλομέτοχο: 

Αν δεν εμφανιζόταν ο κύριος Μπούσης, ο ΟΦΗ θα είχε ”σκάσει” , αποκλείεται να συνέχιζε μπορεί αν σταμάταγε όπως έκανε και πριν τρία τέσσερα χρονιά. Ο Γιώργος Σαμαράς είναι φίλος του και όταν πήγε πριν τρία χρόνια στη Αμερική και έπαιξε ποδόσφαιρο τον προσέγγισε για να έρθει στην Ελλάδα και να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Η βασική του δουλεία είναι ιδιοκτήτης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Αμερική και από ότι γνωρίζω ασχολείται και με ηλεκτρονικά είδη. Από ότι διαβάζω στον τοπικό Τύπο, μέχρι 31/10 όπου χρωστούσε ο ΟΦΗ τα έχει πληρώσει όλα. Η οικονομική άνεση φέρνει ηρεμία μέσα στην ομάδα και μετά βλέπεις με διαφορετικές βλέψεις το πρωτάθλημα.

-Για τον Θόδωρο Καρυπίδη:

Δεν τον γνωρίζω καθόλου, από αυτά που βλέπω και διαβάζω, προσπαθεί να βρει λύσεις τα τελευταία δύο χρόνια που είναι στην ομάδα και βλέπω ότι μέχρι τώρα τα καταφέρνει και ενισχύει την ομάδα. Σε σωματεία όπως είναι ο Άρης θέλουν την στήριξη του κόσμου.

To Top