Χατζηνικολάου: “Πίστευα ότι ο Άρης θα μπει στη… δεκάδα φέτος – Ο καθένας στην ομάδα λέει την… παπαριά του”!

O πρώην προπονητής του Άρη, Γιάννης Χατζηνικολάου μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, στο κλίμα που επικρατεί στο στρατόπεδο των κιτρίνων, στις καταστάσεις που βίωσε ο ίδιος όσο βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας καθώς και για το ποια πιστεύει ότι θα είναι η κατάληξη της χρονιάς για τον Άρη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον “focus”:

Για την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο: « Αυτό που μετράει είναι οι 3 πόντοι οι οποίοι τελικά ήρθαν. Ο Άρης δεν κατάφερε να κερδίσει προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια λόγω συγκυριών. Τα νεύρα, το άγχος και η ένταση είναι λογικό να υπάρχουν σε τέτοια παιχνίδια, αρκεί οι παίκτες να μην παρεκτρέπονται. Τα πόδια ήταν βαριά και το παιχνίδι ήταν αναμενόμενο να κριθεί στο γκολ, όπως και έγινε.»

Για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα: «Υπάρχει αρνητισμός και αυτό βγαίνει και στο γήπεδο. Αν υπήρχε θετική αύρα από τους οπαδούς και από την διοίκηση όλα θα ήταν καλύτερα. Η γκρίνια, η μιζέρια και η αμφισβήτηση θα φέρει μόνο οπισθοδρόμηση. Όταν όλη την εβδομάδα οι ποδοσφαιριστές αμφισβητούνται από όλους τότε την Κυριακή δεν μπορείς να περιμένεις να είναι «παλικάρια». Όλοι βγαίνουν και πυροβολούν. Για να γυρίσει το κλίμα χρειάζεται σύμπνοια.»

Για όσα αντιμετώπισε όσο βρισκόταν στον πάγκο του Άρη: «Από την πρώτη προπόνηση υπήρξε γκρίνια και αμφισβήτηση. Αυτό που δεν περίμενα ήταν οι πισώπλατοι πυροβολισμοί από κάποιους πρώην συμπαίκτες μου είτε με την ιδιότητα του φιλάθλου, είτε του δημοσιογράφου. Εγώ ήθελα να είμαι δίκαιος και ουδέτερος προς τους δημοσιογράφους.

Κάποιοι το παρεξήγησαν αυτό και το κατέκριναν. Γενικά οι δημοσιογράφοι δεν καταλαβαίνουν πως αν πέσει ο Άρης δεν θα κάνει καλό στη δουλειά τους. Στην θητεία μου έγιναν πολλά αλλά δεν μπορείς να βγαίνεις στα ΜΜΕ με το παραμικρό. Πρέπει να το παλεύεις. Για παράδειγμα όταν μου έφεραν τον ΄Ελσνερ θα μπορούσα να έχω φύγει. Ακόμα και πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα μπορούσα.

Όταν θέλεις τον «χ» και σου φέρνουν τον «ψ», ο οποίος δεν μπορεί καν να βοηθήσει τότε αυτό θα βγει και στη συνέχεια στο αγωνιστικό κομμάτι και θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Έμεινα όμως γιατί ήμουν παίκτης του Άρη! Ήξερα ότι θα με αμφισβητήσουν πιο γρήγορα λόγω το ότι είμαι Αρειανός. Από την πρώτη αγωνιστική αμφισβητήθηκα. Και άλλοι έχασαν και τους τρεις πρώτους αγώνες αλλά δεν έφυγαν.»

Για το αν θα επέστρεφε στον Άρη: « Μόνο μετά από πολλή σκέψη. Οι περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά στον Άρη η κατάσταση είναι χειρότερη. Κυρίως διοικητικά. Δεν γίνεται να αμφισβητείς τους παίκτες σου συνεχώς και μετά να περιμένεις να σου βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.»

Για τον φετινό Άρη: « Πίστευα ότι ο Άρης θα μπει στη δεκάδα φέτος! Και οι ίδιοι οι παίκτες το πίστευαν. Μπορεί όμως κάποιοι να μην το θέλουν αυτό. Κάποιοι εκτός του Άρη. Η ομάδα θα σωθεί φέτος. Κερδίζεις την Βέροια και παίζεις όλη τη χρονιά μέσα στον Πλατανιά. Κάποιοι έλεγαν πως αν έμεναν οι παίκτες από την περσυνή ομάδα, θα πηγαίναμε καλύτερα. Τους ρωτάει κανείς αν ήθελαν να μείνουν; Δεν γινόταν να μείνουν!

Ο Παπαστεριανός για παράδειγμα ήθελε να πληρωθεί όλη την προηγούμενη σεζόν. Με τον Κασναφέρη μίλησα προσωπικά στο τηλέφωνο δύο φορές αλλά το παιδί δεν ήθελε να μείνει μετά από όλα όσα περάσε. Ο καθένας βγαίνει και λέει την παπαριά του!

Ο Μανιάς, ο Κύργιας, ο Τσουμάνης προσπαθούνε τα παιδιά, βοηθάνε. Γιατί να τους αμφισβητείς; Ενότητα χρειάζεται. Τώρα ο ένας τα ρίχνει στον άλλον. Ο Σκόρδας στον Ηλιάδη, ο Ηλιάδης στον Σκόρδα και πάει λέγοντας. Ο Άρης μπορεί! Ο κόσμος είναι εκεί. Αυτό κάτι δείχνει. Ο κόσμος λέει «μόνο ο Άρης μας ενδιαφέρει! Ούτε ποιος θα παίζει, ούτε τίποτα! Μόνο ο Άρης!»

To Top