ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Χατζηνικολάου: “Το Χαριλάου θύμιζε… σεληνιακό τοπίο όταν παίζαμε! Ο Άρης έχει φοβερό υλικό και διεθνείς”

Ο βετεράνος των κιτρινόμαυρων, αλλά και πρώην προπονητής του Άρη Γιάννης Χατζηνικολάου, μίλησε με αφορμή το φιλικό ανάμεσα στους “παλιούς” του ποδοσφαίρου που διεξήχθη στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και αναφέρθηκε στο χθες, αλλά και στον Άρη του σήμερα.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7:

Για το παλιό “Χαριλάου”: Οι δικές μας εποχές για το πως ήταν το Χαριλάου δεν έχει καμία σχέση με το πως είναι τώρα. Είναι φυσιολογικό καθώς εκτός του ότι δεν είχαμε καλή ποιότητα χόρτου, κάναμε προπονήσεις πάντα εκεί, δεν είχαμε βοηθητικό γήπεδο, των ερασιτεχνών το γήπεδο ήταν πάλι εκεί.

Πολλές φορές, έτρεχαν και οι άνθρωποι του μπάσκετ στο Χαριλάου.

Τα παιχνίδια στο παλιό “Χαριλάου”: Οι χρονιές γύρω στο 1988, το γήπεδο δεν ήταν απλώς κακό, ήταν σεληνιακό τοπίο. Το γήπεδο δεν ήταν γήπεδο, αν βάλετε βίντεο θα το δείτε, το γήπεδο ήταν πολύ χάλια. Ήταν πολύ δύσκολο να αθληθείς, για αυτό ήταν και πιο αργό το ποδόσφαιρο, έπρεπε πρώτα να βρεις την μπάλα για να την πετύχεις και μετά να σκοράρει.

Για τον νεαρό Αντώνη Γεωργόπουλο και το φιλικό στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας: Η θέση και η αναγνωρισιμότητα μας, μας δίνει την δυνατότητα για τέτοιες κινήσεις και γενικά σε οτιδήποτε μπορούμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο μας. Είναι καλό να παίρνουμε τέτοιες πρωτοβουλίες οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Ο Άρης πάντα συμμετείχε σε τέτοιες δράσεις, τα παιδιά κατέβηκαν και εδώ στην Κρήτη πολλές φορές για αυτούς τους σκοπούς. Ένα τέτοιο παιχνίδι ήταν και το χθεσινό, είχε όρεξη ο κόσμος της Αλεξάνδρειας, μάθαμε από τους βετεράνους της Αλεξάνδρειας ότι όλη την εβδομάδα είχαν μαζέψει πολλά χρήματα, ήταν πολύ καλά οργανωμένα όλα.

Ξεχάσαμε όλοι τα προβλήματα μας για να βοηθήσουμε εκεί. Ήταν βετεράνοι και του ΠΑΟΚ και της Αλεξάνδρειας, όπως ο Κελεσίδης, ο Σταυρόπουλος, ο Παπαϊωάννου, μικτοί από όλοι την Ελλάδα.

Για το γκολ του ίδιου στο φιλικό: Πιο πολύ η συμμετοχή μετράει σε αυτά τα πράγματα, όχι το αποτέλεσμα. Πιο πολύ μετράει η δική μας φυσική παρουσία και η υλική του κόσμου, για βοήθεια, ειδικά όταν αφορά κάποια παιδιά και έχουν όλη την ζωή μπροστά τους και πρέπει να την ζήσουν με χαρά.

Για το ότι “κρατάει η μπογιά του Άρη: Δίνει πάρα πολλά παιχνίδια τέτοιου χαρακτήρα στην διάρκεια του χρόνου, με αποτέλεσμα παντού να τον καλούν. Μεγάλη η υπόθεση να ακούγεται ο Άρης μέσα από τέτοια παιχνίδια, ακόμη και μέσα από βετεράνους, ανεβαίνει επίπεδο.

Στην Κρήτη κάθε χρόνο φροντίζουν να κατέβουν μία φορά τον χρόνο για παιχνίδι τέτοιου χαρακτήρα. Όλες τις χρονιές, πέρα από φέτος που είχαμε τον κορωνοϊό, κατέβαιναν πάντα.

Για τον Άρη του σήμερα: Ο Άρης βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, και πέρυσι και φέτος. Δεν έχει σημασία αν ο Άρης φέρνει αποτελέσματα, ούτε πρέπει να υπάρχει βιασύνη να έρθουν τα πάνω-κάτω. Έχει πολύ καλό υλικό, έχει 4-5 διεθνείς που ανεβάζουν το πρεστίζ, δημιουργείται μία καλή εικόνα στο σωματείο και εκτός των άλλων έχει διεθνείς που μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή την ροή του παιχνιδιού. Οι ομάδες που υπολογίζονται είναι εκείνες που έχουν διεθνείς παίκτες.

Παίζει καλό ποδόσφαιρο, είναι ψηλά στην βαθμολογία, μας κρατάει λίγο πίσω το -6, αλλά βλέπετε ότι προσπαθεί πολύ.

Για το πως επηρεάζει το -6: Στην αρχή είναι σοκ, μέχρι να βρει τα πατήματα του είχε αυτή την εικόνα, όλοι επηρεάζονται. Από την διοίκηση, τους προπονητές και τους παίκτες, μέχρι και τους φιλάθλους. Βλέποντας ότι μπορείς να κερδίσεις και βλέπεις το -6, με την πρώτη αναποδιά εκδηλώνονται φοβίες, άγχος, πίεση για αλλαγές και όλα τα σχετικά.

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Άρης: Θεωρώ ότι την περσινή θέση μπορεί να την καλύψει άνετα, από εκεί και πέρα όσο πιο ψηλά φτάσει, καλό θα είναι.

To Top