ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Χατζόγλου: “Έργο Μάντζιου η αλλαγή, o Μορόν δεν έφτασε στο ταβάνι του, άξιζε την ευκαιρία ο Παναγίδης”

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη Γιώργος Χατζόγλου μίλησε για τη μεγάλη νίκη των κιτρινόμαυρων επί του Παναθηναϊκού, τον πρόεδρο του Άρη, Θόδωρο Καρυπίδη και τον προπονητή της ομάδας Άκη Μάντζιο.

Παράλληλα σχολίασε τις εμφανίσεις του Λορέν Μορόν, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και στον Μιχάλη Παναγίδη, αποκαλύπτοντας το πως ο νεαρός ποδοσφαιριστής έγινε παίκτης των κιτρινόμαυρων.

Αναλυτικά όσα είπε στον “Κόσμο των Σπορ” της ΕΡΤ3q

Για το πως είδε το ματς είπε: «Το παιχνίδι ξεκίνησε λίγο άσχημα για τον Άρη. Ευτυχίσαμε στο γεγονός ότι δεν μπόρεσε ο Παναθηναϊκός να προηγηθεί. Από εκεί και πέρα κοιτάξαμε στα μάτια τον αντίπαλο και όσο περνούσε η ώρα ανεβάζαμε την απόδοσή μας.

Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή, αλλά δεν χάθηκαν κλασικές ευκαιρίες πέρα από αυτή του Ιωαννίδη.

Από εκεί και πέρα το ότι προηγηθήκαμε ακριβώς πριν το ημίχρονο, ανεβάζαμε όσο πήγαινε την απόδοσή μας όσο περνούσε η ώρα. Έπειτα ήρθε και το δεύτερο γκολ και λύθηκαν τα πόδια και θα μπορούσαμε να πετύχουμε και κάποιο ακόμη τέρμα.»

Για την πρώτη νίκη σε ντέρμπι και αν αυτή η νίκη δίνει στον Άρη κίνητρο και ψυχολογία για τη συνέχεια: «Σϊγουρα η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο στον αθλητισμό. Ειδικά τώρα που παίξαμε με τον Παναθηναϊκό που είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και παρόλα αυτά μπορέσαμε και τον κερδίσαμε.

Δεν μπορώ να πω ότι ήμασταν τυχεροί. Μπορώ να πω ότι πιστέψαμε στον εαυτό μας και αυτό οφείλεται κατά πολύ στον προπονητή μας τον Άκη Μάντζιο που έστησε παρα πολύ καλά την ομάδα και του αξίζουν συγχαρητήρια.»

Για τον Άκη Μάντζιο και τη βελτίωση του Άρη είπε: «Ο προπονητής παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε μια ομάδα. Είναι σημαντικό να μπορεί ο προπονητής να πάρει το 100% του κάθε παίκτη. Παίζει ρόλο ο χαρακτήρας του και πάνω από όλα να είναι δίκαιος. Αν νιώσει ο παίκτης ότι ο προπονητής είναι δίκαιος δίνει τον καλύτερό του εαυτό και στο παιχνίδι και στην προπόνηση.»

Για τον Λορέν Μορόν που είναι ο πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος: «Ο Μορόν από την πρώτη στιγμή έδειξε τα προσόντα του. Όσο περνάει ο καιρός νομίζω ότι μπορεί να δώσει ακόμη περισσότερα. Πιστεύω ότι δεν έχει φτάσει ακόμη στο ταβάνι του. Νομίζω ότι έχει και άλλα πράγματα να δώσει. Είναι ποδοσφαιριστής σεντερ φορ, που τρέχει, που μυρίζεται το γκολ και όταν έρθει η στιγμή το καταφέρνει και το βάζει.

Ο Άρης έχει πολλά χρόνια να έχει σέντερ φορ που βοηθάει την ομάδα. Πιστεύω ότι θα δώσει κι άλλα ο Μορόν και μπορεί να είναι και ο πρώτος σκορερ του Πρωταθλήματος στο φινάλε.»

Για τον Μιχάλη Παναγίδη τον οποίο έχει ανιψιό και την ιστορία για το πως ήρθε στον Άρη είπε: «Ο Μιχάλης είναι εξαιρετικό παιδί με εξαιρετικό χαρακτήρα. Το παιδί αυτό γεννήθηκε για να παίζει ποδόσφαιρο. Από πολύ μικρός ήταν με μια μπάλα στα πόδια.

Αρχικά τον επέλεξε ο ΠΑΟΚ και για μια πενταετία ήταν στις ακαδημίες εκεί. Στα 13 του έφυγε και μίλησα τότε με τον Αλεξιάδη και ήρθε στον Άρη.

Του δόθηκε η ευκαιρία, και νομίζω ότι το αξίζει. Είναι χαμηλών τόνων και έχει πολλά ακόμα να δώσει. Προσπαθεί κάθε μέρα και νομίζω ότι δικαιολογημένα παίζει και σε αυτό παίζει ρόλο και ο προπονητής που τον πίστεψε.»

Για το γκολ του Παναγίδη με την Εθνική Ελπίδων: «Εγώ τον πίστευα και τον πιστεύω και μας βγάζει ασπροπρόσωπους και έχει πολλά ακόμα να δώσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.»

Για τον Θόδωρο Καρυπίδη και την κριτική που δέχεται ανέφερε: «Ο πρόεδρος έχει βοηθήσει πολύ τον Άρη. Στα πέτρινα χρόνια ήταν ο μοναδικός που βγήκε μπροστά και ανέλαβε. Και μάλιστα ένα μεγάλο φορτίο γιατί ο Άρης είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Παρόλα αυτά πήρε το φορτίο και στις δύσκολες στιγμές έβγαλε το κάρο από τη λάσπη. Πιστεύω ότι με 1-2 καλές προσπάθειες που θα κάνει θα ανεβάσει κι άλλο τον Άρη. Γιατί του αξίζει, είναι άβθρωπος που έχει δώσει τα πάντα.»

Για τον Παναθηναϊκό: «Είναι μεγάλη ομάδα και ο Γιοβάνοβιτς έχει κάνει μεγάλο έργο κι αυτό φαίνεται. Στην αρχή μπήκαν πολύ δυνατά. Θεωρώ ότι φέτος θα είναι ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και αυτό φαίνεται και από το ότι είναι όλοι κοντά στη βαθμολογία.»

 

To Top