«Χειρουργείο» Μάνταλου χωρίς… αναισθητικό, άδικη ήττα για τον Άρη (2-1)! Με δέκα παίκτες από το 49’ οι κίτρινοι

Ο «λαβωμένος» Άρης γνώρισε πικρή και άδικη ήττα, μετά από τρεις αήττητους αγώνες, με σκορ 2-1 από τον Λεβαδειακό στο γήπεδο της Λιβαδειάς για την 10η αγωνιστική. Μια ήττα που φέρνει την… επιστημονική σφραγίδα του διαιτητή Μάνταλου! 

Ο Αθηναίος διαιτητής έκανε «χειρουργείο» χωρίς… αναισθητικό για να κρατήσει στη ζωή τον Λεβαδειακό, με αποκορύφωμα την άδικη κόκκινη κάρτα στον Γκέσιο, όταν άφησε τον Άρη από το 49’με δέκα παίκτες. Ο Άρης απαγορευόταν να πάρει σήμερα θετικό αποτέλεσμα.

Ο Άρης είναι αναγκασμένος να συμμετέχει σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα, όπου οι σφυρίχτρες αλλάζουν ενίοτε ονόματα: Καλογερόπουλος, Αρετόπουλος, Μάνταλος!

Περιμένουμε φυσικά, τον «ευαίσθητο» πρόεδρο της ΚΕΔ Καραμελίδη να πάρει θέση για την διαιτησία ενός διαιτητή που βρίσκεται στο προσκήνιο, εξαιτίας προφανώς, των… διαπλεκόμενων «ικανοτήτων» του.

Πολλές οι απουσίες, αλλά πάλεψε

Οι κίτρινοι παρά την απουσία έξι ποδοσφαιριστών (Αγκάνθο, Κοέλιο, Πουλίδο, Παπαστεριανό, Καζναφέρη, Ασλανίδη) πάλεψαν το παιχνίδι, αν και πλήρωσαν στις φάσεις των δυο γκολ την αμυντική τους ολιγωρία.

Δείγμα του πάθους των κίτρινων το γεγονός ότι αν και έπαιζαν σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με δέκα παίκτες, βγήκαν στην κόντρα-αντεπίθεση και θα μπορούσαν να είχαν πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Με Κανούλα στην κορυφή

Ο Άρης ξεκίνησε με 4-3-3: κάτω από τα δοκάρια ο Βελλίδης, αριστερά στην άμυνα ο Μαργαρίτης, δεξιά ο Ψυχογιός, στο κέντρο της άμυνας Παπαζαχαρίας και Πουλίδο, στον άξονα της μεσαίας γραμμής Νταμαρλής, Οικονομόπουλος, Καπετάνος, δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή ο Γκέσιος, αριστερά ο Γιαννιώτας και στην κορυφή της επίθεσης ο Κανούλας.

Ο Άρης ξεκίνησε δραστήρια το παιχνίδι κι έδειξε ότι παρά τα προβλήματά του, πήγε στην Λιβαδειά για να πουλήσει ακριβά το… τομάρι του. Στο πρώτο 15λεπτο είχε τρεις τελικές και τουλάχιστον μια καλή ευκαιρία για να σκοράρει.

Κόντρα στην ροή του αγώνα, ο Λεβαδειακός προηγήθηκε στο 22’από αμυντική αδράνεια των κίτρινων, όταν από σέντρα του Πόι από τα δεξιά, με θεαματικό τακουνάκι, ο Ζησόπουλος έκανε το 1-0.

Ισοφάριση, αλλά…

Ο Άρης προσπάθησε να βγει μπροστά, αλλά τον σταμάτησαν αρκετά από τα σφυρίγματα του Μάνταλου. Στο 37’ο Γκέσιος έριξε μια… προειδοποιητική βολή και στο 40’ήρθε η ισοφάριση με το πρώτο γκολ του Κανούλα με τα χρώματα του Άρη. Ο Νταμαρλής έκανε κεφαλιά-πάσα μετά το φάουλ του Καπετάνου, βρίσκοντας τον Κανούλα, ο οποίος με δεύτερη προσπάθεια νίκησε από κοντά τον Κυριακίδη, γράφοντας το 1-1.

Οι κίτρινοι έχασαν, όμως την αυτοσυγκέντρωσή τους και εξαιτίας μιας ακόμη αμυντικής αδράνειας δέχθηκαν στο 43’το δεύτερο γκολ, όταν ο Βασιλείου πέτυχε το τέρμα με σουτ από κοντά, μετά από τρεις διαδοχικές κεφαλιές παικτών του Λεβαδειακού μέσα στην περιοχή του Άρη (2-1).

«Δολοφονικό χτύπημα» από Μάνταλο

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μάνταλος φρόντισε να «καθαρίσει» από νωρίς το παιχνίδι. Σε μια αμφισβητούμενη φάση, ο Γκέσιος έπεσε στην περιοχή ζητώντας πέναλτι. Ο Αθηναίος σε μια επίδειξη… ευαισθησίας του έδειξε δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας από το 49΄τον Άρη με δέκα παίκτες. «Χειρουργείο» χωρίς αναισθητικό, με τον Άρη να φωνάζει για πέναλτι!

Δεν τα παράτησε

Παρόλα αυτά ο Άρης προσπάθησε με αντεπιθέσεις να βγει μπροστά και να πάρει τουλάχιστον το βαθμό. Ο Νίκος Πασιαλής προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα με δυο αλλαγές, τον Αντωνιάδη στην θέση του Οικονομόπουλου και τον Τσουκάνη αντί του Κανούλα. Άλλαξε και την διάταξη με τον Γιαννιώτα να πηγαίνει στην κορυφή, τον Τσουκάνη αριστερά και τον Καπετάνο δεξιά.Όσες φορές κινδύνευσε, ο Βελλίδης ήταν εκεί, ενώ ο Άρης έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 90’, αλλά ο Παπαζαχαρίας μόνος του απέναντι από τον Κυριακίδη έπιασε αέρα και έχασε την τεράστια ευκαιρία για το 2-2.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με δοκάρι του Μαρτινς ενώ ο Βελλίδης είχε κατέβει στην αντίπαλη περιοχή για την  τελευταία φάση του αγώνα.

 Ο Άρης έκανε τηρουμένων των αναλογιών  υπερπροσπάθεια, με τους νέους παίκτες του να στέλνουν θετικά μηνύματα. Κατέθεσαν και την ψυχή τους!

Ντεμπούτο για Κανούλα με γκολ, αλλά και για τον «μικρό» τον Αντωνιάδη.

Για τον Μάνταλο τι να πούμε παραπάνω; Θα μπορούσε να δώσει πέναλτι και στο 33’σε ανατροπή του Γιαννιώτα… Αλλά σήμερα είχε… άλλα σχέδια για τους κίτρινους.
Οι συνθέσεις:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Κυριακίδης, Μεντί, Γεωργίου, Μίλιεβιτς (74’Ρομέου), Ζησόπουλος, Βασιλείου (89’Μαχαίρας), Πόι, Μάρτινς, Κόρμπο, Χοσέμι, Μουλόπουλος (84’Νικολακάκης).

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Οικονομόπουλος (65’Αντωνιάδης), Καπετάνος (85’Τριανταφυλλάκος), Γκέσιος, Γιαννιώτας, Μαργαρίτης, Κανούλας (80’Τσουκάνης), Νταμαρλής, Ψυχογιός.

Διαβάστε εδώ την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας την παρουσίασε live λεπτό προς λεπτό το PRESSARIS

 

To Top