ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χειρουργείο χωρίς αναισθητικό από Κουλμπάκοφ! Υποχρέωσε τον πολύ κακό Άρη σε ήττα 2-0 (videos)

Το πέναλτι-εφεύρεση του διαιτητή Κουλμπάκοφ άνοιξε τον δρόμο για την ήττα του Άρη από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ και ήρθε και η φάση που δεν δόθηκε φάουλ στον Γκάμα, προσφέροντας το τρίποντο… δώρο στους γηπεδούχους.

Ήττα με 2-0, για τον κάκιστο σήμερα Άρη, που είχε την ευκαιρία να εξασφαλίσει και μαθηματικά το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά δεν την αξιοποίησε. Ο Άρης σίγουρα δεν άξιζε να κερδίσει με την εμφάνιση του. Όμως ποιος λέει ότι έπρεπε να χάσει με αυτόν τον τρόπο; Ο Λευκορώσος ρέφερι, το έκανε ξανά, καθώς είχε εφεύρει πέναλτι και στο ματς με την ΑΕΚ, στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, ενώ στις καθυστερήσεις “έκλεισε” τα μάτια σε φάουλ πάνω στον Γκάμα, από το οποίο προήλθε το τελικό 2-0.

Άνευρος, χωρίς καθαρό μυαλό και με πολλά λάθη στο σημερινό ματς ο Άρης, συνεχίζει το αρνητικό του σερί στα πλέι οφ, δείχνοντας μία εικόνα εκ διαμέτρου αντίθεση, με την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Απομακρύνεται η 2η θέση, αναμονή για το αποτέλεσμα του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Χωρίς εκπλήξεις η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, με τον Πάμπλο Γκαρσία να πορεύεται σταθερά με το 3-4-3, επιλέγοντας κάτω από τα δοκάρια τον Πασχαλάκη με τριάδα στα στόπερ τους Μιχαηλίδη, Κρέσπο και Βιεϊρίνια. Σε ρόλο φουλ μπακ οι Ροντρίγκο – Μπάμπα με τους Σβαμπ – Αουγκούστο στα χαφ. Α.Ζίβκοβιτς και Ουάρντα στα άκρα της επίθεσης, με τον Σφιντέρσκι κορυφή.

Από την άλλη, πολλές οι εκπλήξεις του Άκη Μάντζιου. Με 3-4-3 ο Άρης στο σημερινό ντέρμπι. Στο τέρμα ο Κουέστα, με τριάδα στην άμυνα τους Μπεναλουάν-Ροζ-Ιωάννου. Φουλ μπακ οι Σούντγκρεν και Γκάνεα, με τον Σάσα και τον Ματίγια στη μεσαία γραμμή. Γκάμα αριστερά στην επίθεση, Ματέο δεξιά και στην κορυφή ο Σίλβα.

ΧΩΡΙΣ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΦΑΣΕΙΣ…

Κάκιστο το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να έχουν ελάχιστες επιθετικές προσπάθειες προς τις αντίπαλες εστίες. Ναι μεν ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου 45λεπτου, ωστόσο, δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Κουέστα. Από την άλλη, ο Άρης δυσκολευόταν σημαντικά να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του, ενώ έκανε συνεχώς λάθος επιλογές, όταν έφτανε έξω από την μεγάλη περιοχή του σημερινού του αντιπάλου. Αρκετά λάθη και πάλι μεσοαμυντικά για την ομάδα του Άκη Μάντζιου, με την τριάδα Ροζ-Μπεναλουάν-Ιωάννου να έχει μία αστάθεια στο παιχνίδι της.

Κάποιες ατομικές ενέργειες των Ματέο και Σίλβα δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ σε… βουτιά του Ουάρντα, ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι, το οποίο σωστά δεν έδωσε ο Λευκορώσος διαιτητής του αγώνα, Κουλμπάκοφ.

ΤΟ ΠΗΡΕ… ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο ΚΟΥΛΜΠΑΚΟΦ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Κουέστα είχε σωστή τοποθέτηση και απομάκρυνε το αδύναμο εξ΄επαφής πλασέ του Σφιντέρσκι.

Στο 69΄, ο Σάσα έδιωξε την μπάλα μπροστά από τον Κρμέντσικ, με τον Κουλμπάκοφ να δίνει το πέναλτι, αφού πρώτα το είδε στο VAR. Ήταν ξεκάθαρο πως δεν υπήρχε παράβαση, όμως ο Λευκορώσος “ανακάλυψε” παράβαση, δίνοντας την ευκαιρία στον Σβαμπ να ανοίξει το σκορ, όπως κι έγινε, καθώς ο Κουέστα δεν μπόρεσε να αποκρούσει, 1-0.

Ο Άρης είχε την ευκαιρία του να ισοφαρίσει στο 80΄, όταν ο Μάνος γύρισε ωραία το κορμί του, σούταρε αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης, σε κόντρα επίθεση, ο Κρμέντσικ έκανε τον πλασέ και εξαιρετικά με τα πόδια ο Κουέστα, έδιωξε σε πρώτο βαθμό και ο Ροζ σε δεύτερο.

Το τελικό 2-0 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Ζίβκοβιτς σε κενή σχεδόν εστία. Η μπάλα έφτασε σε αυτόν, μετά από φάουλ πάνω στον Γκάμα, στο οποίο ο Κουλμπάκοφ “έκλεισε” τα μάτια!

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία): Πασχαλάκης, Μιχαηλίδης, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (61΄Λύρατζης), Ροντρίγκο, Μπάμπα (85΄Μιχάι), Σβαμπ, Αουγκούστο, Α.Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (61΄Τσιγγάρας), Σφιντέρσκι (61΄Κρμέντσικ)

ΑΡΗΣ (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Ροζ, Μπεναλουάν, Ιωάννου (73΄Μπρούνο), Σούντγκρεν (73΄Μπερτόγλιο), Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια (83΄Μήτρογλου), Ματέο (56΄Μαντσίνι), Γκάμα, Σίλβα (56΄Μάνος)

Διαιτητής: Αλεξέι Κουλμπάκοφ (Λευκορωσία), Βοηθοί: Ντμίτρι Ζουκ και Άλεχ Μασλίνκα (Λευκορωσία), VAR: Μπρούνο Εστέβες (Πορτογαλία), AVAR: Μιχάλης Παπαδάκης, 4ος: Θανάσης Τζήλος

To Top