«Χιλιάδες μικρά λάθη οδήγησαν στην τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς»

Με τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, ασχολείται εκτενώς ο διαδικτυακός Observer, φιλοξενώντας μάλιστα, δηλώσεις του Δημήτρη Σταθόπουλου, Προέδρου της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο Δημήτρης Σταθόπουλος, στις δηλώσεις του αυτές κάνει λόγο για «ελλιπέστατη προετοιμασία των αρχών, σε μια πολύ δύσκολη φωτιά με ακραίες καιρικές συνθήκες, χωρίς καν να ζητήσουν μια συγγνώμη».

Ο ίδιος, τόνισε πως «η κυβέρνηση μπορεί να λέει ότι δεν υπήρξαν μεγάλα λάθη, όμως δεν λέει ότι υπήρξαν χιλιάδες μικρά λάθη. Όλα αυτά τα μικρά λάθη, έχτισαν ένα μεγάλο και αυτός είναι ο λόγος που ο αριθμός των θανάτων είναι τόσο μεγάλος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Πυροσβεστικό Σώμα, πρότεινε την εκκένωση της περιοχής, όμως δεν εισακούσθηκε. Παράλληλα, η μετεωρολογική υπηρεσία, δεν είχε προβλέψει τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή και καθήλωσαν πολλά από τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

«Δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν με τέτοιους ανέμους. Αν η μετεωρολογική υπηρεσία, είχε προειδοποιήσει σχετικά, θα είχαν μεταφερθεί σε άλλα αεροδρόμια για να απογειωθούν» επιμένει ο κ. Σταθόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Πυροσβεστών, αναφέρεται στα προβλήματα χρηματοδότησης που ήρθαν μαζί με την κρίση, τονίζοντας πως περίπου 15% των οχημάτων της πυροσβεστικής, δεν βγαίνουν στο δρόμο, εξαιτίας χρονίων προβλημάτων. Άλλο ένα 15% χρειάζεται επισκευή, για την οποία δεν υπάρχουν πόροι. Ως πυροσβέστες δίνουν όρκο στους πολίτες για τις περιουσίες τους. Ξέρουμε πότε να προτείνουμε εκκένωση, όμως για κάποιον λόγο δεν εισακουγόμαστε. Πρόκειται για μια τεράστια τραγωδίες για τη χώρα μας και κάποιοι πρέπει να απολογηθούν».

Πηγή: reader.gr

To Top