Χιμένεθ: «Αν του είχε έρθει να κάνει καμιά τρέλα, θα μπορούσε να το έχει τραβήξει»

Σε δηλώσεις που δε διαφημίζουν το ποδόσφαιρο της Ελλάδας προχώρησε ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, μιλώντας στα ΜΜΕ της χώρας του.

Ο Ισπανός έκανε δηλώσεις στο ράδιο της Marca πως έζησε το συμβάν στη Θεσσαλονίκη. «Ο ΠΑΟΚ βάζει γκολ οφσάιντ, ο διαιτητής το ακυρώνει και οι παίκτες ξεκινάνε να διαμαρτύρονται για 4 – 5 λεπτά χωρίς ο διαιτητής να αποβάλλει κανέναν. Ξαφνικά μπαίνει ένας άντρας στο γήπεδο συνοδευόμενος από μπράβους, όλοι λένε ότι είναι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ και κατευθύνεται πρώτα προς το διαιτητή και μετά προς τον πάγκο μας και αρχίζει να απειλεί τους πάντες».

Μια τρέλα: «Εκείνη τη στιγμή λόγω της έντασης αρχικά δε φοβηθήκαμε αλλά μετά βλέποντας τις φωτογραφίες με το όπλο σκέφτεσαι “Αν του είχε έρθει να κάνει καμιά τρέλα, θα μπορούσε να έχει γίνει το κακό”.Όντως αρχικά δεν ξέραμε πως είχε όπλο πάνω του αλλά αυτό είναι το λιγότερο γιατί ίσως κατέχει άδεια οπλοφορίας, αλλά αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι ένας πρόεδρος να εισβάλλει στο κέντρο του γηπέδου για να διαμαρτυρηθεί και να απειλεί τον διαιτητή».

Ποινές: «Του ΠΑΟΚ του αφαίρεσαν τρεις πόντους μετά το περιστατικό με τον Όσκαρ Γκαρθία, μετά τους επέστρεψαν, μπήκαν ξανά δυνατά στο πρωτάθλημα και σήμερα έγινε νέο άσχημο σκηνικό».

Ένα επικίνδυνο γήπεδο: «Υπάρχουν πολλοί ultras στις κερκίδες στους σημαντικούς αγώνες, αλλά είναι ελεγχόμενοι. Ωστόσο σε αυτό το γήπεδο δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει κάποιο σημαντικό επεισόδιο.

Απειλές: Ο διαιτητλης ήθελε να βγοούμε να παίξουμε πέντε λεπτά και ο πρόεδρος μας είπε ότι οι παίκτες του δεν θα έβγαιναν να αγωνιστούν εφόσον βρίσκονται υπό την απειλή κυρίων που εισβάλλουν στο γήπεδο. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Ο διαιτητής τελικά θεώρησε λήξαν το παιχνίδι και τώρα δεν ξέρω τι θα συμβεί«.

Με το κοινό τους: Παίρνει την απόφαση να επιστρέψουν τους πόντους ξημερώματα. Ξαπλώνουμε με πέντε πόντους διαφορά από τον ΠΑΟΚ και ξυπνάμε με δύο. Φαντάσου. Επιπλέον θα παίζαμε στο γήπεδο του ΠΑΟΚ χωρίς τους οπαδούς του και μετά από μια εβδομάδα που ετοιμάζαμε το παιχνίδι, αποφασίζουμε ότι τελικά οι οπαδοί θα είναι εκεί».

Θλιβερή εικόνα: «Αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Συνέβη στον Ολυμπιακό με τον ΠΑΟΚ, σε εμάς με τον ΠΑΟΚ, πέρυσι στον Παναθηναϊκό με τον ΠΑΟΚ… Κάτι θα πρέπει να γίνει, δε μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είναι θλιβερή εικόνα για τη χώρα, δεν της αξίζει γιατί οι άνθρωποι εδώ δεν είναι έτσι. Τώρα μας έδωσαν άδεια να κάνουμε και ντους αλλά ήδη έχουμε χάσει το αεροπλάνο. Αύριο το πρωί έχουμε τσάρτερ και είμαστε υποχρεωμένοι να κοιμηθούμε στη Θεσσαλονίκη. Αν μας αφήσουν να κοιμηθούμε… Φαντάζομαι ότι όλοι όσοι ήταν στις εξέδρες, τώρα περιμένουν να βγει το πούλμαν της ΑΕΚ».

To Top