Χιμένεθ: «Η ΑΕΚ έχει καλούς παίκτες, πρέπει να αναλύσουμε γιατί τραυματίζονται τόσο πολύ»

Ο Μανόλο Χιμένεθ υπογράμμισε ότι το Κύπελλο είναι μια διαφορετική διοργάνωση για την ΑΕΚ και στάθηκε αρκετά στο κομμάτι των τραυματισμών που έχουν ταλαιπωρήσει την Ένωση κατά την διάρκεια της σεζόν.

Διαβάστε τις δηλώσεις που παραχώρησε ο τεχνικός της ΑΕΚ στην Cosmote TV:

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το παιχνίδι απέναντι στον Βόλο; Είναι μια διαφορετική διοργάνωση σε σχέση με το πρωτάθλημα. Μια διοργάνωση που στο παρελθόν έχει δώσει χαρές στην ομάδα της ΑΕΚ. Θα πρέπει να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας για να πάμε όσο καλύτερα γίνεται.

Η ΑΕΚ έρχεται από μια σειρά ανεπιτυχών αποτελεσμάτων. Ποια στοιχεία θα πρέπει να προσθέσει, ώστε να επανέλθει στις νίκες; Αυτό που πιστεύω είναι ότι η ΑΕΚ έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Αυτό που χρειάζεται ανάλυση, είναι γιατί αυτοί οι καλοί ποδοσφαιριστές τραυματίζονται τόσο πολύ. Και οι λίγοι που δεν τραυματίζονται, γιατί δεν βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό τους επίπεδο.Ένα ρόστερ μπορεί να έχει ποιότητα, αλλά αν δεν το αποδεικνύει, αν δεν θέτει την ποιότητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είτε λόγω φυσικής κατάστασης είτε για πνευματικούς λόγους, τότε δεν θα φτάσει στο μέγιστο επίπεδο.

Όταν είχαμε πέντε συνεχόμενες νίκες, ήταν η ΑΕΚ που όλοι θέλουμε να βλέπουμε. Αλλά από τότε δεν είχαμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε ξανά την ίδια ενδεκάδα στα επόμενα ματς. Και δεν είχαμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε εκείνους που οφείλαμε. Είμαι έντεκα παιχνίδια τώρα στην ΑΕΚ, είχαν προηγηθεί 23 παιχνίδια πριν έρθω εγώ. Υπάρχουν γύρω στους επτά – οκτώ ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν παίξει περισσότερα λεπτά σε σχέση με τα προηγούμενα 23 ματς. Αυτό οφείλεται στις πολλές απουσίες που έχει η ομάδα.

Στην προηγούμενη θητεία σας, σε μία από τις συνεντεύξεις σας, είχατε πει ότι για να μπορέσει μια ομάδα να παίξει με «ψυχή», θα πρέπει να ακολουθούν τα πόδια, εννοώντας την καλή φυσική κατάσταση. Σύμφωνα με το πλάνο που έχετε καταρτίσει με τους συνεργάτες σας πότε περίπου θα πρέπει να περιμένουμε να βγάλει αυτά τα στοιχεία η ΑΕΚ; Υπάρχει κάτι ξεκάθαρο. Μετά από τις πρώτες δύο μέρες που ήμουν εδώ και το ματς με τον Ολυμπιακό, η ομάδα είχε ένα σερί καλών αποτελεσμάτων. Αλλά για να μπορέσεις να κάνεις σερί νικών, που δεν είναι πάντα σίγουρο ότι θα το πετύχεις, θα πρέπει να παίζεις με πολλή ένταση.

Από τότε άρχισαν να τραυματίζονται οι παίκτες. Ίσως το φταίξιμο είναι ότι εγώ απαιτώ να υπάρχει ένταση μέσα στο παιχνίδι. Ή υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν βρίσκονται στην κατάσταση για να βγάλουν την ένταση που ζητάω. Η ΑΕΚ, όμως, είναι υποχρεωμένη να προσπαθεί να κερδίζει πάντα. Εγώ δεν καταλαβαίνω το ποδόσφαιρο αν δεν έχει ποιότητα κι ένταση.

Οι ποδοσφαιριστές έχουν ποιότητα, γι’ αυτόν τον λόγο βρίσκονται στην ΑΕΚ. Και την ένταση τους τη δίνει το πόσο καλά είναι προετοιμασμένοι. Πότε θα φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο που ρωτήσατε; Δεν μπορώ να το ξέρω γιατί αυτή τη στιγμή δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε προπόνηση. Αυτό που κάνουμε είναι αποκατάσταση και να ξεκουράζουμε ποδοσφαιριστές.

Πιστεύω ότι στις εβδομάδες που δεν θα υπάρχουν παιχνίδια μεσοβδόμαδα, τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Αλλά θα εξαρτηθεί κι από το να επιστρέψουν οι παίκτες που είναι τραυματίες.

Οι Γαλανόπουλος και Σάχοφ είναι εκτός λόγω τραυματισμών. Ο Κρίστιτσιτς θα χάσει τα δύο από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος. Αυτό σας κάνει να σκέφτεστε να αλλάξετε τα πλάνα σας σχετικά με το 4-3-3; Δεν θα πρέπει να επικεντρωθούμε μόνο στο γεγονός ότι είναι εκτός ο Γαλανόπουλος και ο Σάκχοφ. Είναι και ο Μαχαίρας. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό, το πρόβλημα είναι ότι εγώ ξέρω πως αυτοί οι τρεις είναι εκτός. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν παίκτες όπως ο Μάνταλος, ο Κρίστιτσιτς, ο Τσιγκρίσκι… Δεν αναφέρω τον Μπακάκη και τον Σβάρνα που είναι ήδη εκτός.

Το θέμα είναι ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές όταν επανέρχονται, ναι μεν έχουν την ιατρική έγκριση, αλλά δεν έχουν ρυθμό παιχνιδιών. Αυτό απαιτεί υπομονή και καλή δουλειά από όλα τα τμήματα που λειτουργούν στην ομάδα… Ώστε να υπάρξει στη συνέχεια ένταση και κατά συνέπεια ανταγωνισμός.

To Top