ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Χιονίζει» προβλήματα σε όλη τη χώρα: Χωρίς νερό και ρεύμα τα νησιά – Με αλυσίδες οι μετακινήσεις

«Θαμμένες» στο χιόνι παραμένουν πολλές περιοχές της χώρας, με το κύμα κακοκαιρίας να έχει πλήξει ιδιαίτερα τη Λέσβο και τις Σποράδες.

Η νέα χιονοθύελλα που σαρώνει την Αλόννησο και την Σκόπελο, επιδείνωσε την ήδη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί από το περασμένο Σάββατο. Οι κάτοικοι των δύο νησιών παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση, στο μεγαλύτερο μέρος και χωρίς υδροδότηση.

Ενώ η νέα χιονόπτωση έκλεισε και πάλι δρόμους που είχαν καταφέρει τα μηχανήματα των δήμων και της πυροσβεστικής να ανοίξουν. Στην Κύμη από νωρίς το πρωί, επιχειρούν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και των ΟΤΑ, ώστε να απεγκλωβιστούν χωριά.

Η έντονη χιονόπτωση στον Βόλο ξεκίνησε στις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας (9/1) και πολύ σύντομα “άσπρισαν” δρόμοι, πλατείες και αυτοκίνητα, ενώ πλέον εξαιρετικά δύσκολη είναι και η κίνηση των αυτοκινήτων λόγω του παγετού.

Αλατιέρες και υδροφόρες του Δήμου Βόλου, ρίχνουν αλάτι και θαλασσινό νερό στις κεντρικές οδικές αρτηρίες προκειμένου να τις κρατήσουν ανοιχτές, αλλά πάνω από τον Περιφερειακό είναι αδύνατη η κίνηση των αυτοκινήτων χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες.

To Top