ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ: Αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο στο παχύ έντερο!

Ο Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ, ο Πορτορικανός θρύλος που αγωνίστηκε στο παρελθόν στον Γυμναστικό Λάρισας, στο Ηράκλειο, στον Άρη και ελάχιστα στον ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο στο παχύ έντερο.

Ο Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που πέρασαν από τα ελληνικά παρκέ και κόσμησε την Α1 στην καλύτερη εποχή της, ανακοίνωσε μέσω social media ότι πάσχει από καρκίνο στο παχύ έντερο.

Ο Πορτορικανός legend εμφανίστηκε σε ένα video στον λογαριασμό του στο Instagram να μιλάει για τη διάγνωσή του, προτρέποντας τους νέους να ρίξουν το βάρος στην πρόληψη, κάνοντας πιο συχνά ιατρικούς ελέγχους.

«Ως άνθρωπος που έχω μάθει να αντιμετωπίζω τα προβλήματά μου, πρέπει να σας ενημερώσω ότι στις 2 Νοεμβρίου έγινε γνωστό ότι πάσχω από καρκίνο του παχέος εντέρου. Όλοι στην οικογένειά μου είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε με θετική σκέψη, παρ’ όλο που δεν είναι εύκολο. Θα δώσω το μέγιστο όπως έκανα πάντα στο γήπεδο και σε όλες τις προηγούμενες δύσκολες στιγμές της ζωής μου. Ζητάμε μόνο να προσευχηθείτε για εμάς» εξήγησε ο 60χρονος Πορτορικανός.

Και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στους νέους ηλικίας 45 έως 50 ετών. Μην φοβάστε την κολονοσκόπηση. Η θεραπεία είναι η πρόληψη. Πρέπει να το σκεφτείτε. Πίστευα πως ήταν κάτι άλλο, αλλά έκανα το τεστ, προέκυψε ότι έχω αυτό τον καρκίνο».

Ο Ορτίθ υπήρξε κάτι σπουδαιότερο από αθλητής μπάσκετ στο Πουέρτο Ρίκο. Δεν κέρδισε πολλούς διεθνείς τίτλους, ανάγκασε όμως το μπασκετικό κοινό να «εκλιπαρεί» για τον ερχομό της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου για να δει τους Πορτορικανούς και τον ίδιο να μεγαλουργεί στο παρκέ.

Το 1996-97 έπαιξε στον Άρη για να σχηματίσει ένα απίστευτο δίδυμο στη φροντ λάιντ ων «κιτρίνων» με τον Τσαρλς Σάκλφορντ, δίδυμο που οδήγησε τον Άρη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς με αντίπαλο την Τόφας Μπούρσα στον διπλό τελικό.

To Top