ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χρέος όλων η δικαίωση για τον Άλκη με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων!

Πέρασε ακριβώς μια βδομάδα από την στιγμή που η δολοφονική μανία έντεκα (όπως αναφέρουν οι Αρχές) έντεκα ατόμων, οπαδών του ΠΑΟΚ, αφαιρούσαν για το τίποτα τη ζωή του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Όλη η ελληνική κοινωνία παραμένει σοκαρισμένη μια βδομάδα μετά, με τις ραγδαίε εξελίξεις, τις αποκαλύψεις που ξετυλίγουν το κουβάρι μια σύγχρονης ανθρώπινης τραγωδίας. Κοινό μήνυμα το χρέος όλων η δικαίωση για τον Άλκη με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Μήνυμα που έρχεται από κάθε γωνιά της χώρας.

Στον τόπο της δολοφονίας δεν σταμάτησε να συρρέει κόσμος… Βουβός ο πόνος, αβάσταχτος, με την αίσθηση όλων ότι έφυγε το δικό τους παιδί. Ο Άλκης είναι το παιδί όλων των ελληνικών οικογενειών.

Ξεχωριστή στιγμή η επίσκεψη της αντιπροσωπείας των ποδοσφαιριστών με τον Βιεϊρίνια, τον αρχηγό του ΠΑΟΚ να παραδίδει… μαθήματα ανθρωπιάς, τονίζοντας: «Αρχικά, θέλω να πω συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη. Επίσης, όλοι έχουμε δικαίωμα να υποστηρίξουμε την ομάδα που θέλουμε, αλλά κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή κάποιου ανθρώπου επειδή είναι άλλη ομάδα. Δυστυχώς χάθηκε ένας άνθρωπος, δεν είναι η πρώτη φορά. Ας ελπίσουμε να είναι η τελευταία. Είμαστε όλοι εδώ να στηρίξουμε την οικογένεια του Άλκη. Και κλείνοντας να πω πως ο αθλητισμός πρέπει να μας ενώνει όλους».

Λίγο αργότερα, στο Nick Galis Hall, ο χρόνος σταμάτησε στο 19′ στο παιχνίδι του Άρη με τον Ολυμπιακό. Ακόμη και αντίπαλοι, όπως ο Πρίντεζης δάκρυσαν για την τραγωδία, με το σύνθημα “Άλκη ζωντανός, για πάντα Αρειανός” να δοθεί το ιστορικό Παλέ.

Αργά το βράδυ η τρίτη “εικόνα” από την Αθήνα η πιο χαρακτηριστική όλων. Το ARIS ATHENS CLUB πραγματοποίησε παρέμβαση στο κέντρο της Αθήνας και στη Βουλή για τη δολοφονία του αδερφού Αλκη. “Μοιράστηκαν κείμενα και πετάχτηκαν τρικάκια με στόχο την αφύπνιση όλου του κόσμου για το ζήτημα της συγκάλυψης της εγκληματικής οργάνωσης που είναι υπεύθυνη για τη δολοφονία. Η προφανής συγκάλυψη από ΜΜΕ-κυβέρνηση-αστυνομία μας εξοργίζει. Δε θα σταματήσουμε μέχρι την οριστική δικαίωση. Αποτίουμε ελάχιστο φόρο τιμής και στέλνουμε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως δε θα αφήσουμε το θέμα να ξεχαστεί όσο και να λυσσάξουν” όπως ανέφερε η ανακοίνωση…

Μέσα σε όλα αυτά τραγικές φιγούρες οι χαροκαμένοι γονείς. Μεγαλείο ψυχής, μια και όπως τόνισαν πολλές φορές δε θέλουν εκδίκηση αλλά δικαίωση για τον γιο τους, ο οποίος έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή.

To Top