ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χρηστίδης: «Είμαστε ομάδα… όλων»

Στα χαρτιά το μεγάλο ατού της Εθνικής Νέων είναι η περιφερειακή της γραμμή. Όμως οι ψηλοί της δεν πάνε πίσω και ο Βασίλης Χρηστίδης, που «φόρτωσε» χθες το καλάθι της Σουηδίας με 24 πόντους (11/15 δίποντα) είναι η καλύτερη απόδειξη.

Ο σέντερ του Άρη μιλώντας στο sportfm.gr απέφυγε να κάνει διαχωρισμούς μεταξύ των δύο «γραμμών», αλλά και να πει μεγάλα λόγια, αφού το Ευρωπαϊκό U20-παρά την εξαιρετική εκκίνηση της ελληνικής ομάδας-έχει ακόμη… δρόμο.

-Τελικά μήπως η Εθνική αυτή δεν είναι ομάδα των κοντών ή τουλάχιστον όχι μόνο αυτών; Γιατί είδαμε στο ματς με τη Σουηδία πως τη διαφορά έκαναν οι ψηλοί κι εσύ ήσουν ο κορυφαίος…
«Δεν είμαστε ομάδα ψηλών ή κοντών. Είμαστε μία ομάδα, όλοι μαζί. Είμαστε ομάδα… όλων κι αυτό νομίζω ότι φαίνεται στο γήπεδο. Είμαστε ένα σύνολο, αμυνόμαστε κι επιτιθόμαστε όλοι μαζί και προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα γίνεται, πάντα με συγκέντρωση και σοβαρότητα».

-Ακόμη και στο πρώτο μέρος που δεν είχαμε καλή επιθετική παρουσία, είχαμε τον έλεγχο βάσει της άμυνάς μας… 
«Η βάση μας είναι η άμυνα. Και στο δεύτερο ματς βγάλαμε πολλή ενέργεια. Από εκεί ξεκινάμε κάθε παιχνίδι, προσπαθούμε να κρατήσουμε χαμηλά τον αντίπαλο και να βρίσκουμε σκορ στο ανοιχτό γήπεδο».

-Τώρα… Γερμανία. Είναι μια ομάδα με πολλά μεγάλα κορμιά. Πώς περιμένεις αυτό το ματς;
«Είναι μια ομάδα που αντιμετωπίσαμε σε φιλικά στη Γερμανία στην περίοδο προετοιμασίας. Πρόκειται για έναν πολύ καλό αντίπαλο, που όντως έχει μεγάλα κορμιά. Όμως δεν θα έχουμε πολλή δουλειά μόνο εμείς οι ψηλοί. Όλη η ομάδα θα έχει δύσκολο έργο. Θα ξεκουραστούμε, θα τους μελετήσουμε και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το 3/3».

-Πού μπορεί να φτάσει αυτή η Εθνική; 
«Είναι πολύ νωρίς. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας και όσο περνούν οι μέρες το επίπεδο των αντιπάλων ανεβαίνει. Εμείς αποφεύγουμε τα μεγάλα λόγια και πάμε βήμα-βήμα, χωρίς να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα επειδή κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά τα πρώτα παιχνίδια».

-Την παρουσία του κόσμου πώς τη βλέπεις;
«Τους ευχαριστούμε που είναι κοντά μας. Εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο, για να τους δώσουμε χαρά. Εύχομαι κι ελπίζω στο παιχνίδι με τη Γερμανία, αλλά και στη συνέχεια στο Ηράκλειο, να έρθουν ακόμη περισσότεροι στο γήπεδο».

To Top