ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χρηστίδης: «Μεταγραφή γκλάμουρ και φωτοβολίδα του Διούδη!»

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Άρη, Νίκος Χρηστίδης, εξέφρασε τις αμφιβολίες του αναφορικά με το κατά πόσο θα έπρεπε να γίνει η μεταγραφή του Σωκράτη Διούδη, ενώ πήρε θέση και για τα φλέγοντα ζητήματα των «κίτρινων», όπως η εκκαθάριση.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του στο Αθλητικό Μετρόπολις:

Για την απόκτηση του Διούδη και τα ανοιχτά θέματα που έχει ο Άρης: «Έχει σημασία αν θα είναι ελεύθερος ή δανεικός. Στην ιστορία αυτή σκέφτηκα σε ποιον ανήκει το στοίχημα, στον παίκτη ή στον Άρη; Είναι στοίχημα για τον Διούδη, όχι για τον Άρη. Ο Άρης έκανε μια πολύ καλή κίνηση, αλλά για να δούμε αυτό που θα εισπράξει η ομάδα θα πρέπει να κοιτάξουμε από ποιον Διούδη θα προέλθει; Θα ήθελα να ξεκινήσω από το τέλος, γιατί αυτή η ιστορία ανοίγει ένα θέμα για τον Άρη. Είναι μια ΠΑΕ που δεν έχει αναγνωριστεί ακόμα. Ο Άρης τακτοποιεί τα του οίκου του. Θα έπρεπε να τελειώσει η ιστορία της ΠΑΕ και ας μπήκαν τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Αν θέλει να παίξει με το όνομά του ο Άρης, θα έπρεπε να υπήρχαν προς διάθεση τουλάχιστον 2 εκατομμύρια ευρώ για να γίνει ο προγραμματισμός της περιόδου, που θα είναι αποστολή του Άρη. Αυτά δεν τα βλέπω εγώ. Βλέπω μια μεταγραφή γκλάμουρ, μια μεταγραφή φωτοβολίδα. Ο Άρης εξακολουθεί να λειτουργεί σαν σωματείο, ουδέποτε λειτούργησε σαν ΠΑΕ με ευρωπαϊκή προοπτική. Αν δεν το κάνει αυτό, τότε είναι χαμένος».

Για τις ανησυχίες του για τον Άρη: «Ο θεσμός του επαγγελματικού ποδοσφαίρου έγινε το 1990, γιατί από το 1979 μέχρι το 1990 ήταν σωματεία. Υπήρχαν 2-3 ΠΑΕ και από εκεί και πέρα ήταν όλα σωματεία. Έχει μεγάλη ιστορία ο Άρης. Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά πρέπει να σηκωθούμε αμέσως και να είμαστε πιο συνετοί. Αυτό δεν το βλέπω. Δεν έχει σχέση με τον Άρη ο Καρυπίδης, αλλά δεν με νοιάζει αυτό. Εγώ θέλω επενδυτή, δεν το βλέπω αυτό. Μιλάμε για 2,5 – 3 εκατομμύρια, όχι για 15 και 20. Αν είχε την οικονομική άνεση θα τα είχε λύσει όλα. Η εκκαθάριση πότε θα ολοκληρωθεί; Όσο συνεχίζουν αυτές οι εκκρεμότητες θα είμαι ανήσυχος».

Για το τι θα πρέπει να κάνει ο Διούδης στον Άρη: «Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο είναι παγκόσμιο και οι ποδοσφαιριστές είναι παγκόσμιοι. Δεν είναι Άρης, ΠΑΟΚ κ.τ.λ.. Ο Διούδης έφυγε από τον Άρη όταν έπεσε η ομάδα. Δεν πέτυχε εκεί που πήγε και πρέπει να το λέει δυνατά αυτό, για να τον ωθήσει να καταλάβει τι ήταν αυτό που του έλειπε. Στον Πανιώνιο είχε εξαιρετική χρονιά. Ο Πανιώνιος ήταν μια ομάδα που έπαιξε εξαιρετική άμυνα. Η Ευρώπη δεν θέλει αυτό, θέλει τον τερματοφύλακα να παίζει καλά μεταξύ μεγάλης περιοχής και κέντρου. Το έχει αντιληφθεί αυτό; Θέλω να έχει αναπτυγμένες όλες τις ικανότητές του και να έχει στόχο να διακριθεί, για να πάει στο εξωτερικό. Θέλω φιλόδοξο και εκπαιδευμένο τερματοφύλακα».

To Top