Χριστοδούλου, Κολοκυθάς και Νησιώτης είναι υποψήφιοι για το Hall OF Fame της FIBA με την “Τάξη του 2022”

Ο Φάνης Χριστοδούλου, ο Γιώργος Κολοκυθάς και ο Νίκος Νησιώτης είναι υποψήφιοι για το Hall of Fame της FIBA με την “Τάξη του 2022”. Η μακροσκελής λίστα της παγκόσμιας ομοσπονδίας περιλαμβάνει επίσης -μεταξύ άλλων- τους Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, Ντέγιαν Μποντιρόγκα και Ντέιβιντ Μπλατ.

Η μακροσκελής λίστα των υποψηφίων της FIBA για το Hall of Fame με την “Τάξη του 2022” περιλαμβάνει τρία ελληνικά ονόματα, που έχουν γράψει τη δική τους -σπουδαία- ιστορία. Ο λόγος για τον Φάνη Χριστοδούλου και τους αείμνηστους, Γιώργο Κολοκυθά και Νίκο Νησιώτη.

Όλα αυτά, λίγες εβδομάδες μετά την τελετή εισόδου του Παναγιώτη Γιαννάκη στο Hall of Fame, με τον “Δράκο” να γίνεται μέλος του (πολύ) κλειστού ελληνικού κλαμπ που περιλαμβάνει επίσης τους Νίκο Γκάλη, Παναγιώτη Φασούλα, Κωνσταντίνο Δήμου και Κώστα Ρήγα.

Ο Φάνης Χριστοδούλου ήταν μέλος της χρυσής γενιάς του ’87 που κατέκτησε το EuroBasket της Αθήνας, ο Γιώργος Κολοκυθάς αναδείχθηκε -μεταξύ άλλων- δύο φορές πρώτος σκόρερ σε EuroBasket (1967 στο Ελσίνκι, 1969 στην Καζέρτα), ενώ ο Νίκος Νησιώτης ήταν ο προπονητής της “χρυσής πεντάδας” του Πανελληνίου και μέλος της ΔΟΕ.

Μεταξύ των ονομάτων που βρίσκονται μαζί με τους τρεις “δικούς μας” ως υποψήφιοι για την ένταξη στο Hall of Fame της FIBA, συναντά κανείς -μεταξύ άλλων και- τους Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, Μάτζικ Τζόνσον, Αλεκσάνταρ Τζόρτζεβιτς, Άρβιντας Ματσιγιάουσκας, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, Ντέιβιντ Μπλατ και Μπόζινταρ Μάλκοβιτς.

Παίκτες:

Ντέγιαν Μποντιρόγκα

Μανούτ Μπολ

Φάνης Χριστοδούλου

Ρισάρ Ντακουρί

Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς

Αλεκσάνταρ Τζόρτζεβιτς

Μάτζικ Τζόνσον

Αρτούρας Καρνισόβας

Γιώργος Κολοκυθάς

Ρίμας Κουρτινάιτις

Άρβιντας Ματσιγιάουσκας

Σαούλιους Στομπέργκας

Προπονητές:

Ντέιβιντ Μπλατ

Μπόζινταρ Μάλκοβιτς

Νικόλαος Νησιώτης

Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς

To Top