Χριστουγεννιάτικη… ανάσταση για τον Γιακούποβιτς

Το «μαρτυρικό» 2012 για τον Έλντιν Γιακούποβιτς τελειώνει σε μερικά εικοσιτετράωρα όμως λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα ο πρώην τερματοφύλακας του Άρη έχει έναν σοβαρό να αισιοδοξεί πως το 2013 θα είναι πολύ καλύτερο για εκείνον και την καριέρα του.

Ο Ελβετός τερματοφύλακας έλυσε τη συνεργασία του με τους κίτρινους πριν από έναν χρόνο και μέχρι τον Ιούλιο ήταν χωρίς ομάδα. Τελικά συμφώνησε με τη Χαλ (αφού δοκιμάστηκε πρώτα) όμως οι πρώτοι του μήνες στην Αγγλία ήταν …μια από τα ίδια με τον Γιακούποβιτς να παραμένει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Τις περισσότερες φορές ήταν εκτός αποστολής και στα λιγοστά παιχνίδια που ήταν στην 18άδα δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

Η επιστροφή του δανεικού Ντέιβιντ Στόκντειλ στη Φούλαμ μετά από απαίτηση της λονδρέζικης ομάδας ήταν η ευκαιρία που έψαχνε απεγνωσμένα ο 28χρονος γκολκίπερ. Ο Στιβ Μπρους τον ξεκίνησε για πρώτη φορά στη βασική ενδεκάδα στον αγώνα με την Ντέρμπι με τον Γιακούποβιτς να πραγματοποιεί θαυμάσια εμφάνιση όπως δήλωσε ο προπονητής και την ομάδα του να πανηγυρίζει τη νίκη με σκορ 2-1. Ακολούθησε «λευκή «ισοπαλία με την Λέστερ όπου ο Ελβετός κράτησε το μηδέν για την εστία του. Αυτό ήταν. Η υπομονή που έδειξε όλο αυτό το διάστημα δικαιώθηκε. «Για μένα το 2012 δεν ήταν μια καλή χρονιά», είπε αρχικά ο Γιακούποβιτς και συμπλήρωσε: «Τα πράγματα στην Ελλάδα ήταν πολύ δύσκολα. Ήρθα στην Αγγλία όμως κι εδώ οι πρώτοι τρεις-τέσσερις μήνες δεν ήταν εύκολοι. Μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω και θέλω να αποδείξω πως μπορώ να τα καταφέρω».

Αυτός που βοήθησε πάρα πολύ τον Γιακούποβιτς όλο αυτό το διάστημα ήταν ο προπονητής τερματοφυλάκων της Χαλ Σίτι, Γκάρι Γουόλς. «Μου μιλούσε και μου έλεγε να συνεχίσω να δουλεύω στις προπονήσεις. Μου είπε πως έπρεπε να ήμουν έτοιμος να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία. Και όταν αυτή ερχόταν έπρεπε να την αρπάξω από τα μαλλιά. Ήταν δύσκολο να παραμείνω ήρεμος και ψύχραιμος αλλά ο Γκάρι Γουόλς ήταν πολύ καλός μαζί μου. Μου έδινε κουράγιο, μου έλεγε να διατηρήσω την ψυχραιμία μου γιατί  θα ερχόταν και η δική ευκαιρία όπως κι έγινε».

Ένα ακόμη πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει ήταν κι αυτό της προσαρμογής όπως πολλοί παίκτες που μετακομίζουν στο “νησί”. «Το παιχνίδι είναι πιο γρήγορο εδώ και πιο δυνατό», εξήγησε και συμπλήρωσε: «Ίσως αυτό να ήταν ένα πρόβλημα στο ξεκίνημα. Γνωρίζω πολλούς παίκτες που έπαιξαν στη Ρωσία και σε άλλα πρωταθλήματα και στο ξεκίνημα δεν αγωνίζονταν».

Ο Γιακούποβιτς ήταν βασικός και στο σημερινή σπουδαία εντός έδρας νίκη (2-0) της Χαλ Σίτι επί της Λιντς που τη διατηρεί στη δεύτερη θέση της Τσάμπιονσιπ και την καθιστά ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ.

To Top