ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Χριστοφορίδης: “Ο Άρης έπρεπε να προσφύγει πρώτα στο Διαιτητικό – Δεν έδωσε σημεία ζωής ο Κάλας για να βοηθήσουμε…”

O νομικός της ΚΑΕ Άρης Σπύρος Χριστοφορίδης μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης και σχολίασε την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που άφησε τον Άρη για ακόμα μία σεζόν στη Γ΄ Εθνική.

 «Ο νέος ΚΑΠ προβλέπει οκτώ περιπτώσεις προσφυγής του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου το οποίο πλέον είναι το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο. Εκτιμώ χωρίς να υπάρχει μία περίπτωση στην οποία απολύτως εντάσσεται η περίπτωση των δευτεραθλητριών ομάδων, αν υπάρχει η σωστή ερμηνεία του νόμου από το Τακτικό και κατά βάση από την ΕΠΟ μπορεί να βρεθεί το νομικό πλαίσιο, έτσι ώστε ο Άρης να υπαχθεί μία από τις οκτώ περιπτώσεις να κριθεί η προσφυγή του εντός πέντε ημερών από σήμερα που βγήκε η απόφαση” είπε μιλώντας στο “Μετρόπολις” για να συμπληρώσει:

“Ο Άρης έπρεπε από την πρώτη στιγμή να είχε προσφύγει στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο όπως προβλέπεται για ερμηνεία του νέου ΚΑΠ λόγω για να ξέρει αν θα ισχύσει ο νόμος είτε από φέτος είτε από πέρυσι για τις 20 ομάδες στη FootballLeague”.

Στη συνέχεια υπογράμμισε: “Όμως έχασε μεγάλο χρόνο και έδαφος. Κομμάτι του Άρη είχε καλές σχέσεις με την αθλητική ηγεσία του Υπουργείου. Θα μπορούσε να λύσει το θέμα χωρίς να φτάσουμε στο αδιέξοδο. Παρόλο που δεν έγινε μέχρι αλλά υπάρχει ακόμη χρόνος να γίνει. Και να αποφασίσει τώρα το Τακτικό για το πόσες ομάδες θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν στη FootballLeague.

Σε ότι αφορά το θέμα της νομικής βοήθειας προς το ποδοσφαιρικό τμήμα είπε: “Τη Δευτέρα το βράδυ δέχτηκα τηλεφώνημα από τον κύριο Κάλας από την Αμερική που μου ζήτησε να συνδράμω με τους συνεργάτες μου στην ΚΑΕ τον Θωμά Νικολό, τον Γιώργο Σφυρή, Χρήστο Γρόλλιο, ώστε να βοηθήσουμε τον Άρη στην απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ. Δεν το κάναμε ως κίνηση εντυπωσιασμού αλλά επειδή θέλαμε να βοηθήσουμε πραγματικά την ομάδα. Μετά δεν έδωσε σημεία ζωής ο Κάλας και έτσι δεν προχωρήσαμε από κοινού ώστε να βρεθεί μια λύση για το σύλλογο».

To Top