Χριστούγεννα με SMS στο 13033: Οι σκέψεις της κυβέρνησης

Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το SMS στο 13033 να μείνει στην ζωή μας και κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων.

Από την προηγούμενη εβδομάδα έχει γνωστό πως όταν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία, η σταδιακή επιστροφή στην όποια κανονικότητα θα γίνει σε τρεις φάσεις.

Η σειρά θα είναι σχολεία, καταστήματα και τελευταία η εστίαση, το άνοιγμα της οποίας μπορεί μάλιστα να μην αφορά το σύνολό της.

Φυσικά με την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, ουδείς μπορεί να προβλέψει το πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία αυτή, καθώς στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η παράταση του lockdown για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Το SMS στο 13033

Από εκεί και πέρα, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το SMS στο 13033 να μην διατηρηθεί μόνο στο άνοιγμα των σχολείων, αλλά και στις επόμενες φάσεις.

Τόσο στο άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής, όσο και κατά την διάρκεια των εορτών, ενδεχομένως οι μετακινήσεις να γίνει με αποστολή μηνύματος και αιτιολογία.

Ο λόγος που έχει μπει στο τραπέζι των συζητήσεων είναι προκειμένου να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις και ο μεγαλύτερος συνωστισμός στο δρόμο και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Παράλληλα, με αυτό τον θα μπει… φρένο σε μετακινήσεις σε φιλικά σπίτια κατά την διάρκεια των εορτών για ρεβεγιόν και τραπέζια.

Βέβαια, προς το παρόν τίποτα δεν έχει αποφασιστεί και όλα είναι προς εξέταση και συζήτηση.

To Top