“Χρυσάφι” περιμένει την ΕΠΟ!

Πέρα από μία ακόμη σημαντική επιτυχία στον κύκλο των τελευταίων ετών, η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα έχει και παράπλευρα, πλην όμως καθόλου αμελητέα κέρδη. 

Πρωτίστως για την ΕΠΟ, καθώς τα έσοδα από τη FIFA υπολογίζονται σε περίπου 10 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την ομοσπονδία, καθώς τα έξοδα είναι πολλά και η στήριξη από την Πολιτεία όλο και μικρότερη. Στο μπόνους πρόκρισης θα προστεθούν πολλά έσοδα και από χορηγούς της Εθνικής, καθώς η παρουσία της «γαλανόλευκης» στα γήπεδα της Βραζιλίας θα την καταστήσει πολύ «εμπορική».

Σημαντικό πριμ θα εισπράξουν και οι διεθνείς, αν και αυτό είναι το τελευταίο που έχουν στο μυαλό τους (ως ούτως ή άλλως καλά αμειβόμενοι επαγγελματίες από τις ομάδες τους). Εφόσον «σφραγίσουν» το βράδυ της Τρίτης την πρόκριση στο Μουντιάλ, αναμένεται να μοιραστούν ένα ποσό της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν τα μισά χρήματα από αυτά που θα πάρει η ΕΠΟ από τη FIFA.

Σε ό,τι αφορά στον Φερνάντο Σάντος, το θέμα του συμβολαίου του θα κλείσει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, μετά τα μπαράζ. Η πρόταση της ΕΠΟ για νέο διετές συμβόλαιο είναι δεδομένη και το θέμα θα ξεκαθαρίσει πολύ πριν τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς αν η Εθνική προκριθεί και ο Πορτογάλος προπονητής δεν ανανεώσει, θα πρέπει να υπάρχει έτοιμη διάδοχη κατάσταση για τα προκριματικά του Euro 2016, που θα αρχίσουν το Σεπτέμβριο του 2014.

Πηγή: sport-fm.gr

To Top