ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χρυσή αστραπή ο Μπολτ και στο Ρίο! (video)

Ο Γιουσέιν Μπολτ απέδειξε για ακόμη μία φορά γιατί είναι ο κορυφαίος σπρίντερ! Ο Τζαμαϊκάνος δεν σκόπευε να αφήσει το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα για κάποιον άλλον και με χρόνο 9.81 ανεβαίνει για τρίτη συνεχόμενη φορά στη κορυφή του βάθρου σε Ολυμπιακούς Αγώνες!

Στο ξεκίνημα της κούρσας ο Μπολτ είδε τον Αμερικανό Τζάστιν Γκάτλιν να είναι μπροστά στα πρώτα 50μέτρα, όμως τότε ο Τζαμαϊκανός πάτησε το… γκάζι, έκανε την προσπέραση και έγραψε ιστορία.

Ο Γκάτλιν, λοιπόν, πήρε το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 9.89, ενώ τρίτος ήρθε ο Αντρέ ντε Γκρας από τον Καναδά με χρόνο 9.91.  Τις υπόλοιπες θέσεις κατέλαβαν: ο Τζαμαϊκανός Γιόχαν Μπλέικ με χρόνο 9.93, ο Νοτιοαφρικανός Ακάνι Σιμπίνε με 9.94, ο Μπεν Γιουσέφ Μεϊτέ από την Ακτή Ελεφαντοστού με 9.96, ο Γάλλος Τζίμι Βικό με 10.04 και ο Αμερικανός Τρέιβον Μπρόμελ με 10.06.

Ο Μπολτ έφτασε τα 7 χρυσά συνολικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως δεν σταματάει εκεί. Ακολουθούν τα 200 μέτρα και η σκυταλοδρομία των 4Χ100 με στόχο φυσικά να φτάσει τα 9 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια.

 

 

To Top