ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χρυσή ευκαιρία για “διπλό” στη Ζιέλονα Γκόρα με πολλαπλά οφέλη (PRESSARIS LIVE, 19:30)

Το σημερινό παιχνίδι του Άρη στη Ζιέλονα Γκόρα του δίνει μια χρυσή ευκαιρία να βάλει τουλάχιστον μία ομάδα οριστικά πίσω του στη μάχη για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ανάλογη ευκαιρία είχαν οι κίτρινοι και μια βδομάδα πριν, στην Οστάνδη, αλλά την πέταξαν στα σκουπίδια. Σήμερα, για την 8η αγωνιστική, είναι και πάλι στο χέρι τους να την κρατήσουν, να την αξιοποιήσουν και να πάρουν το πρώτο ευρωπαϊκό “διπλό” της χρονιάς, ξεκινώντας με ιδανικό τρόπο τον δεύτερο γύρο στον Δ’ όμιλο της διοργάνωσης.

Ο Άρης εφόσον κερδίσει, θα έχει ουσιαστικά τρεις νίκες περισσότερες από την Ζιέλονα Γκόρα, δύο τυπικά και μία λόγω του πλεονεκτήματος σε περίπτωση ισοβαθμίας. Αυτόματα οι Πολωνοί θα τεθούν εκτός διεκδίκησης πρόκρισης, γι’ αυτό άλλωστε γι’ αυτούς είναι το τελευταίο τους χαρτί.

Αυτό είναι και καλό και κακό. Καλό διότι όλη η πίεση είναι στη Ζιέλονα Γκόρα και είναι βέβαιο ότι οι παίκτες της πολωνικής ομάδας θα έχουν μεγάλο άγχος για το αποτέλεσμα, καθώς ήδη διανύουν περίοδο αγωνιστικής κρίσης και τους ασκείται έντονη κριτική από τον κόσμο – ναι, συμβαίνουν και στην Πολωνία αυτά. Κακό, διότι θα μπουν στον σημερινό αγώνα αποφασισμένοι, δίχως να έχουν άλλη ευκαιρία να διορθώσουν τα κακώς κείμενά τους.

Ο Άρης οφείλει με την απόδοσή του να τους οδηγήσει στο μέρος που τον συμφέρει, στο να τους βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερο την πίεση και το άγχος του αποτελέσματος, να τους “χαλάσει” το μυαλό. Αυτό θα επιτευχθεί αν κάποια στιγμή οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη κάνουν στο παρκέ τα σωστά πράγματα σε μεγάλη διάρκεια και όχι σε στιγμές.

Αμυντικά, εύκολα ή δύσκολα οι κίτρινοι βρίσκουν μια σταθερά και αποδίδουν. Επιθετικά θα πρέπει να παίξουν με καλύτερες αποστάσεις, να κινηθούν σωστά χωρίς τη μπάλα, να κινηθούν γρήγορα και όχι βιαστικά, να μην κάνουν λάθη και να βάλουν όσα περισσότερα από τα ελεύθερα σουτ βρουν.

Ακούγονται απλά, δεν είναι όμως, ειδικά στον φετινό Άρη που ακόμα δεν έχει καταφέρει να σκοράρει πάνω από 71 πόντους σε κανένα από τα 17 επίσημα παιχνίδια του σε όλες τις διοργανώσεις.

Ας είναι η 18η προσπάθεια αυτή που θα έχει επιτυχή κατάληξη και οι κίτρινοι θα συνδυάσουν επιθετική βελτίωση με μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη στην ευρωπαϊκή τους πορεία.

To Top