Χρυσή Μπάλα: Ο Γκάβι πήρε το βραβείο για τον κορυφαίο νεαρό της χρονιάς

Ο Γκάβι κέρδισε την κούρσα έναντι των Καμαβινγκά και Μπέλιγχαμ και κατέκτησε το καθόλα τιμητικό βραβείο για τον κορυφαίο νεαρό ποδοσφαιριστή της χρονιάς, που δόθηκε για τέταρτη φορά από το γαλλικό περιοδικό “France Football”.

Μπορεί την τελευταία διετία να ταλαιπωρείται αγωνιστικά, οικονομικά και διοικητικά όμως η Μπαρτσελόνα παραμένει μία μεγάλη ποδοσφαιρική δύναμη και μία μηχανή παραγωγής σπουδαίων αστεριών και αυτό αποδεικνύεται και από τις ατομικές διακρίσεις που έχουν παίκτες της σε υψηλότερο επίπεδο.

Όπως για παράδειγμα στο θεσμό της Χρυσής Μπάλας, με το βραβείο για τον κορυφαίο νεαρό ποδοσφαιριστή για το 2022 να πηγαίνει στον Γκάβι, με τον 18χρονο μέσο των μπλαουγκράνα να διαδέχεται τον συμπαίκτη του στην “Μπάρτσα” Πέδρι (κάτοχος του τροπαίου) αφήνοντας πίσω του στη σχετική κούρσα των υποψηφίων τους Καμαβινγκά, Μπέλιγχαμ, Μέντες και Μουσιάλα.

Ο προικισμένος μέσος έκανε πέρυσι το ξεπέταγμά του στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα και έκτοτε πραγματοποιεί άκρως εντυπωσιακές εμφανίσεις, με τον Ισπανό να σηκώνει το “Kopa Trophy” παίρνοντας τη σκυτάλη από τους Κιλιάν Εμπαπέ (2018), Ματάις Ντε Λιχτ (2019) και Πέδρι (2021) που ήταν οι τρεις προηγούμενοι κάτοχοι του τροπαίου.

 

To Top