Χρυσή Μπάλα: Πανάξιος νικητής ο Καρίμ Μπενζεμά

Ο Γάλλος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης πήρε για πρώτη φορά στην καριέρα του τη Χρυσή Μπάλα δια χειρός Ζινεντίν Ζιντάν και γνώρισε πραγματική αποθέωση.

Ήταν η χρονιά του κι αυτή τη φορά δεν είχαμε το περσινό unfair (όταν ο Μέσι κέρδισε τον Λεβαντόφσκι) με τα προγνωστικά (και τη λογική) να επιβεβαιώνονται.

Ίσως μάλιστα πρόκειται για την πιο αναμενόμενη έκβαση σε βράβευση της Χρυσής Μπάλας τα τελευταία χρόνια. Ο Καρίμ Μπενζεμά άλλωστε δεν άφησε κανένα περιθώριο με τα περσινά του κατορθώματα, δεν επέτρεψε καμία αμφισβήτηση για την κυριαρχία του μέσα στο 2022!

Με 49 γκολ σε όλη τη σεζόν και all-time παραστάσεις στο Champions League που οδήγησαν τη Ρεάλ στην κατάκτηση του τίτλου, ο Γάλλος φορ απάντησε με τον πιο εμφατικό τρόπο στο ερώτημα για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022. Και πλέον έφτασε η στιγμή της στέψης του.

Αφού μετέτρεψε την κούρσα για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας σε… υγιεινό περίπατο, ο πολύπειρος επιθετικός την παρέλαβε για πρώτη φορά στα χέρια του από τον πρώην προπονητή του, Ζινεντίν Ζιντάν, και γεύτηκε την πιο σημαντική ατομική διάκριση της λαμπρής καριέρας του.

Ένα βραβείο σαν το απόλυτο παράσημο μιας ιστορικής σεζόν για τον ίδιο, καθώς παράλληλα σε συλλογικό επίπεδο σήκωσε με τους Μαδριλένους πρωτάθλημα, Super Cup Ισπανίας και Champions League, ενώ τον προηγούμενο Οκτώβριο οδήγησε τη Γαλλία στον τίτλο του Nations League.

Στους… επιλαχόντες οι Σαντιό Μανέ και Κέβιν Ντε Μπρόινε, οι οποίοι συμπλήρωσαν τον βάθρο για τις θέσεις δυο και τρία αντίστοιχα. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν κατά σειρά οι Λεβαντόφσκι, Σαλάχ, Μπαπέ, Κουρτουά, Βινίσιους, Μόντριτς και Χάαλαντ, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο περιορίστηκε στην 20η θέση.

Η τελική κατάταξη της Χρυσής Μπάλας:

1η θέση: Καρίμ Μπενζεμά

2η θέση: Σαντιό Μανέ

3η θέση: Κέβιν Ντε Μπρόινε

4η θέση: Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

5η θέση: Μοχάμεντ Σαλάχ

6η θέση: Κιλιάν Μπαπέ

7η θέση: Τιμπό Κουρτουά

8η θέση: Βινίσιους Τζούνιορ

9η θέση: Λούκα Μόντριτς

10η θέση: Έρλινγκ Χάαλαντ

11η θέση: Χέουνγκ-Μιν Σον

12η θέση: Ριγιάντ Μαχρέζ

13η θέση: Σεμπάστιαν Αλέ

14η θέση: Ράφαελ Λεάο

15η θέση: Φαμπίνιο

16η θέση: Βίρτζιλ Φαν Ντάικ

17η θέση: Λουίς Ντίας, Ντούσαν Βλάχοβιτς, Κασεμίρο

20η θέση: Κριστιάνο Ρονάλντο

21η θέση: Χάρι Κέιν

22η θέση: Μπερνάρντο Σίλβα, Φιλ Φόντεν, Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ

25η θέση: Ντάργουιν Νούνιες, Κρίστοφερ Ενκουνκού, Ζοάο Κανσέλο, Αντόνιο Ρούντιγκερ, Μάικ Μανιάν, Τζόσουα Κίμιχ

 

To Top