Χρυσανθόπουλος: «Μοναδική η κουλτούρα, η νοοτροπία και το κλίμα στον Άρη»

Ο Γιώργος Χρυσανθόπουλος… επέστρεψε ξανά στον Άρη, συμμετέχοντας για δεύτερη διαδοχική χρονιά στην ομάδα Βετεράνων του Άρη και διεκδικεί με τους συμπαίκτες του τον τίτλο στην κατηγορία 35+.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Ο 45χρονος, πλέον, προπονητής στην ΑΓΕΠ στην Κατερίνη, μίλησε στο Yellow Radio για την πορεία του Άρη με την ομάδα των Βετεράνων, θυμήθηκε όσα έζησε με τους «κιτρινόμαυρους» τη δεκαετία του 1990 και σχολίασε τη σημερινή κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ.

Για την ομάδα Βετεράνων του Άρη: «Μακάρι να έχουμε την υγεία μας. Σκοπός είναι να βρισκόμαστε με παλιούς συμπαίκτες και φίλους και να μετέχουμε σε μια όμορφη διοργάνωση, όπως αυτή με τους Βετεράνους. Υπάρχει όρεξη απ’ όλα τα παιδιά,. Θέλουμε να βγάζουμε ένα καλό πρόσωπο ως ομάδα στο παιχνίδι. Το κλίμα είναι πολύ καλό μεταξύ μας, είμαστε μια ωραία παρέα, μας άρεσε πολύ αυτό που ζήσαμε πέρσι και για αυτό ενεργοποιηθήκαμε ξανά φέτος».

Για τον ανταγωνισμό στην ομάδα και τον στόχο: «Δεν υπάρχει αθλητής που ακόμα και στο μονό να παίξει, θα πάει για να χάσει. Όλοι θέλουμε να παίζουμε, αλλά δεν συμπεριφερόμαστε εγωιστικά. Σίγουρα θέλουμε να κερδίζουμε, να το ευχαριστιόμαστε και πάμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Έχουμε τις δυνατότητες, είμαστε έμπειροι και νομίζω την άλλη Τρίτη θα πετύχουμε τον στόχο να πάρουμε την πρώτη θέση».

Για τον τελικό: «Αξίζει ο κόσμος να έρθει να δει τον τελικό μας (σ.σ. την Τρίτη 25 Ιουνίου στις 21.00 στην Καλαμαριά με τον Αριστοτέλη), να ευχαριστηθεί μπάσκετ και θέαμα. Θέλουμε να δούμε τον κόσμο στο γήπεδο».

Για τους πρωταγωνιστές της ομάδας: «Νομίζω πως ο Σωτήρης (Καραποστόλου) και ο Φίλιππος (Συμεωνίδης) που είναι ακόμα εν ενεργεία παίκτες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και οι υπόλοιπο βοηθάμε όσο μπορούμε. Αν και είμαι λάτρης της φιλοσοφίας ότι τα παιχνίδια κερδίζονται από την άμυνα, θα πω πως η δύναμη αυτής της ομάδας είναι η επίθεση».

Για τις αναμνήσεις του από τα χρόνια του στον Άρη: «Αυτό που κρατάς πάντα από μία ομάδα είναι τα ευχάριστα και όχι τις άσχημες στιγμές. Και τα ευχάριστα ήταν το Κύπελλο που είχαμε κατακτήσει το 1998 με τον Άρη που έχει μείνει στην ιστορία και ως το κύπελλο των απλήρωτων. Είχαμε κερδίσει τότε ομάδες μεγαθήρια στην Ευρώπη, καθώς η ΑΕΚ πήγε τελικό Ευρωλίγκα, ενώ ο Παναθηναϊκός έπαιζε με Σκοτ και Ράτζα. Όποιος παίξει στον Άρη έστω και έναν χρόνο λαμβάνει πολύ ωραία μηνύματα, καταλαβαίνει και νιώθει την κουλτούρα, την νοοτροπία και το κλίμα αυτού του συλλόγου».

Για το «σήμερα» του Άρη: «Είναι στενάχωρη η κατάσταση και ευχή όλων είναι να βρεθεί άμεσα μια μόνιμη και σίγουρη λύση, που θα πάει την ομάδα μπροστά».

Για την κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα με τα γεγονότα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού: «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, μόνο πίσω πηγαίνουν το άθλημα τέτοιες κινήσεις. Να παρθούν από τον ΕΣΑΚΕ και την ΕΟΚ θαρραλέες αποφάσεις, ακόμα και από το αρμόδιο Υπουργείο και οι άνθρωποι αυτοί να έχουν το σθένος να τις υποστηρίξουν μέχρι τέλους και φυσικά να τηρούνται και να ισχύουν οι νόμοι για όλες τις ομάδες. Μόνο έτσι θα σηκώσουμε κεφάλι γενικότερα σαν χώρα και όχι μόνο στον αθλητισμό».

To Top