ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Χρυσανθόπουλος: “Στην πιο δύσκολη περίοδο ο Άρης, χρειάζεται την θετική ενέργεια όλων μας”!

Είναι ένας από τους παίκτες που τίμησαν την κιτρινόμαυρη φανέλα και γνωρίζει καλύτερα τι σημαίνει να παίζεις σε τέτοιους αγώνες όπως το Άρης-ΠΑΟΚ και ταυτόχρονα να έχεις οικονομικά προβλήματα, ο Γιώργος Χρυσανθόπουλος μίλησε για ποδόσφαιρο και μπάσκετ, σχολίασε το ντέρμπι του Σαββάτου δίνοντας τους δικούς του λόγους για τους οποίους ο Άρης πρέπει να πάρει την νίκη.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Στο μπάσκετ μας θύμισε το..«Κύπελλο των απλήρωτων και της φανέλας» όπου πάλι ο Άρης βίωνε μια δύσκολη κατάσταση στο μπάσκετ και τόνισε πως ο κόσμος από την μεριά του θα πρέπει να δίνει μονίμως την θετική του ενέργεια!

Αναλυτικά τα όσα είπε στο

Πηγαίνεις και στο ποδόσφαιρο όποτε μπορείς;

Ναι όποτε έχω λίγο ελεύθερο χρόνο πηγαίνω αλλά τώρα επειδή ο χρόνος μου είναι περιορισμένος τα Σαββατοκύριακα λόγω των υποχρεώσεων μου στην Κατερίνη εδώ και τα μικρά τμήματα. Πάντα όμως ρωτάω και ενημερώνομαι.

Αν δεν είχες αυτές τις υποχρεώσεις θα ήσουν σίγουρα στο ματς του Σαββάτου..

Αυτό εννοείται. Όσο ήμουν στην Θεσσαλονίκη προφανώς και είχα περισσότερο χρόνο και έδινα το παρών σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και όπου μπορούσα.

Πως βλέπεις την ποδοσφαιρική ομάδα;

Παρόλες τις τριβές που έχει δεχθεί το τμήμα ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, δείχνει μια πολύ καλή εικόνα που φυσικά θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερη. Βέβαια, κάθε χρόνο γίνονται βήματα και νομίζω πως είμαστε σε καλό δρόμο. Σχετικά με το παιχνίδι του Σαββάτου, είναι ευκαιρία να «σπάσουμε» και αυτό το αήττητο γιατί είναι καλό να βρεθεί μια ομάδα να το κάνει. Θα δώσουμε πιστεύω διπλή χαρά στον κόσμο αφενός με την βαθμολογική «ανάσα» και αφετέρου επειδή θα είμαστε οι πρώτοι που θα το κάνουμε.

Είναι και αυτό το γόητρο που υπάρχει στα Άρης-ΠΑΟΚ..

Ναι φυσικά, μην παρεξηγηθώ. Αυτά ισχύουν όταν πρόκειται για ένα ντέρμπι. Στην ουσία φυσικά είναι ο αθλητισμός και όλα είναι κίνητρο. Το αήττητο είναι κίνητρο, οι τρεις βαθμοί που θα μας ανεβάσουν πιο ψηλά στην βαθμολογία είναι τεράστιο κίνητρο, όλα είναι κίνητρο. Νομίζω είναι σε καλό δρόμο και θα τα καταφέρει.

Πάμε στο κεφάλαιο «μπάσκετ» που είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα..

Αυτό ισχύει και δεν μπορούσε να το φανταστεί ούτε ο μεγαλύτερος μας αντίπαλος αυτό. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια όταν βλέπεις ότι οι καταστάσεις και τα λάθη των προηγούμενων μας έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση, δίνουμε όντως αγώνα επιβίωσης σε μια στιγμή μάλιστα που μάθαμε φυσικά πως ο μεγαλομέτοχος και χρηματοδότης του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ έδωσε εντολή για τρεις μεγάλες μεταγραφές και ό,τι χρειάζεται για να σωθεί η ομάδα του. Εμείς αυτό δεν το έχουμε και προσπαθούμε με τον κόσμο να σώσουμε την κατάσταση. Πιστεύω ότι ο Σάββας Καμπερίδης αλλά και οι παίκτες να δώσουν τα πάντα, να κάνουν την διαφορά μέσα στο γήπεδο και να ξεχωρίσουν ακόμη και με αυτές τις συνθήκες μέσα στο γήπεδο. Είναι κρίμα για να σκεφτόμαστε το αρνητικό που μπορεί να έρθει, για ένα τμήμα που έχει δοξάσει τον σύλλογο.

Ο κόσμος του Άρη και η φανέλα είναι τα δύο πολυτιμότερα πράγματα αυτή την στιγμή..

Ελπίζω να μπορέσουν να περάσουν στους παίκτες κυρίως τους ξένους την αναγκαιότητα της νίκης, να καταλάβουν τι περνά ο σύλλογος και να μπορέσουν και οι ξένοι να μπουν σε αυτή την εξίσωση για να δώσουν το κάτι παραπάνω, να βγάλουν από το μυαλό τους εκείνη την στιγμή το οικονομικό κομμάτι. Δεν είναι όπως τότε, που ήμασταν σχεδόν οκτώ μήνες απλήρωτοι και κρατήσαμε την ομάδα σε υψηλό επίπεδο.

Οκτώ μήνες απλήρωτοι;

Ακριβώς! Έτσι ήταν μέχρι το τέλος εκείνου του καλοκαιριού και έπειτα ήρθε ο κύριος Κοντομηνάς που πλήρωσε τα χρέη των προηγούμενων.

Τότε οι Έλληνες παίκτες δίνατε έμπνευση στους ξένους και κρατήσατε την ομάδα ή έπαιξε ρόλο και ο χαρακτήρας των ξένων;

Οι Έλληνες έπαιξαν τον μεγαλύτερο ρόλο, έτσι πιστεύω. Έπρεπε να παραμείνουμε ομάδα και να τελειώσουμε την χρονιά όπως έπρεπε να την τελειώσουμε. Το στοιχείο των Ελλήνων ήταν που κράτησε την ομάδα σε υψηλό επίπεδο.

Είναι καλό να γίνονται αυτές οι συγκρίσεις γιατί και τώρα η ομάδα βρίσκεται σε κατάσταση υψηλού κινδύνου.

Πήγα στο γήπεδο στα τελευταία παιχνίδια επειδή είχα χρόνο και θέλω να πω το εξής. Να γνωρίζει ο κόσμος πως ο ξένος παίκτης για να αποδόσει δεν πρέπει να τον «πικάρει» εκείνη την στιγμή. Αυτό το λέω γιατί ένιωσα έναν αρνητισμό γιατί δεν παίζει ο ένας και ο άλλος κατά την διάρκεια του αγώνα. Είναι απλός ο λόγος που δεν παίζει, γιατί είναι επαγγελματίας και ίσως δεν έχει συνδεθεί ακόμη τόσο πολύ με την ομάδα και τον ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι. Πρέπει να τους δώσουμε θεωρώ λοιπόν ένα άλλωθι.

Στην ώρα της «μάχης» ας βάλουμε στην άκρη τους προβληματισμούς μας και να δώσει τον κίνητρο στον παίκτη, αυτό εννοείς;

Για να φτάσει όμως μέχρι την μάχη, πρέπει πρώτα να γίνει η προετοιμασία. Αν η προετοιμασία είναι ελλειπής, πως θα πας στην μάχη; Άκουσα, διάβασα πως ο Μόρις δεν πήγε σε μια προπόνηση γιατί περίμενε να πληρωθεί μια δόση. Αν χάσεις όμως μια δύο προπονήσεις, τότε καταλαβαίνεις πως στον αγώνα δεν μπορείς να είσαι 100% έτοιμος. Πιστεύω ότι αν δώσουμε και στους ξένους παίκτες μια εγγύηση ότι θα πληρωθούν έστω και λίγο αργοπορημένα, θα υπάρχει μια αισθητή βελτίωση.

Πιστεύεις ότι ο Άρη μπορεί να κερδίσει μέσα στην Πυλαία και στην συνέχεια να πάρει αυτές τις 7-8 νίκες που ζητά μέχρι το τέλος της χρονιάς;

Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, ας είμαστε ρεαλιστές. Για να πετύχεις κάτι τέτοιο πρέπει να πάρεις νίκες σε έδρες που μέσα στο Παλέ σε κέρδισαν όπως π.χ ο Πανιώνιος. Θα χρειαστούν ίσως και περισσότερες νίκες, τα αποτελέσματα μερικές φορές σε διαψεύδουν. Είναι ίσως η πιο δύσκολη φάση που βιώνει το μπασκετικό τμήμα του Άρη και αυτή την κρίση φυσικά την βιώνουν οι παίκτες, η διοίκηση, οι προπονητές κτλ. Εμείς πρέπει να δίνουμε την θετική μας ενέργεια!

Ο Σάββας Καμπερίδης είναι μια δυναμική που μπορεί να βοηθήσει;

Ο Σάββας εκτός από εξαίρετο παιδί, αγαπητός φίλος είναι και ένας πολύ καλός προπονητής. Δυστυχώς για εκείνον, μπήκε κατευθείαν στα «βαθειά», θέλει θάρρος για να αναλάβεις ένα τόσο βαρύ φορτίο κάτι που ο ίδιος το διαθέτει και το απέδειξε αφού δέχθηκε να αναλάβει προπονητικά την ομάδα. Εγώ είμαι και θα είμαι με τον Σάββα και του είπα πως πραγματικά ό,τι και αν χρειαστεί θα είμαι δίπλα του για να βοηθήσω όπως μπορώ. Εμπνέει τους παίκτες, θα πάρει το κάτι παραπάνω και πιστεύω την κατάλληλη στιγμή θα δείξει και αυτός ότι έβαλε και αυτός το λιθαράκι του σε αυτή την προσπάθεια της ομάδας να σωθεί.

To Top