Χρυσοχοΐδης: «Δύσκολη νύχτα για Βίλια, καλύτερη η κατάσταση σε Κερατέα» (video)

Ενημέρωση για την εξέλιξη των μετώπων της φωτιάς στην Αττική, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, πραγματοποίησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Πριν δώσει τις τελευταίες πληροφορίες για την εξέλιξη των πυρκαγιών, ο κ. Χρυσοχοΐδης απέστειλε ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο το μεσημέρι.

Ο υπουργός ανέφερε πως σήμερα ξέσπασαν 45 νέες πυρκαγιές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν και διαχειρίζονται συνολικά 96 πυρκαγιές.

Οι σημαντικότερες εστίες είναι στα Βίλια και στη Λαυρεωτική, σημείωσε και τόνισε πως γι’ αυτό και μέσω του 112 αποστείλαμε τρία μηνύματα για εκκένωση του οικισμού Μαρκάτι, Συντερίνα και για τον Άγιο Κωνσταντίνο, αναφορικά με το μέτωπο της Κερατέας.

Στο σημείο επιχειρούν 104 πυροσβέστες, τριες ομάδες πεζοπόρων και 40 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές, πυροσβέστες από διάφορες χώρες, μηχανήματα έργου του στρατού και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντόνισε ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος κ. Στέφανος Κολοκούρης, πρόσθεσε. Όπως είπε, βελτιωμένη είναι η κατάσταση στη λαυρεωτική, ωστόσο συνεχίζονται οι προσπάθειες για την τελική οριοθέτησή της.

Η εικόνα της φωτιάς στα Βίλια Αττικής

Στα Βίλια, δεν υπάρχει απειλή εναντίον οικισμών για την ώρα, ωστόσο, ο υπουργός θύμισε πως έχουν αποσταλεί πέντε μηνύματα 112 για την εκκένωση οικισμών.

Στο σημείο επιχειρούν 240 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων και 82 οχήματα. Από αέρος, μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν 9 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη.

Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές, μηχανήματα έργου του στρατού και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όπως είπε, ενισχύονται οι προσπάθειες για την διασφάλιση των οικισμών και την αποφυγή επέκτασης προς την πόλη των Βιλίων.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε πως διερευνώνται τα αίτια της εκδήλωσης των πυρκαγιών. Θυμίζουμε πως νωρίτερα, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα δύο μέτωπα, έκαναν λόγο για ενδείξεις εμπρησμού.

To Top