Χρυσός βαθμός για Παναιτωλικό, στα σχοινιά ο ΠΑΣ

Παρότι προηγήθηκε με τον Κόντε στο 25′, ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε στο 1-1 με τον Παναιτωλικό στους «Ζωσιμάδες», και πλέον βρίσκεται στα… σχοινιά όσον αφορά τη μάχη της παραμονής.

Σε ένα κομβικό παιχνίδι όσον αφορά τη μάχη της παραμονής, ΠΑΣ και Παναιτωλικός έμειναν στο 1-1 για τη 2η αγωνιστική των playouts, με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν «χρυσό» βαθμό, την ώρα όπου οι Γιαννιώτες έμπλεξαν ακόμα περισσότερο.

Και αυτό διότι, η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, που έμεινε για πέμπτο σερί ματς χωρίς τρίποντο, παρέμεινε στην τελευταία θέση των playouts με 19 βαθμούς και στο -5 από τη σωτηρία και την αποψινή του αντίπαλο.

Η επιτακτική ανάγκη των ομάδων για ένα θετικό αποτέλεσμα, ώθησε τους δύο μονομάχους να μπουν δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο κιόλας λεπτό αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος μόλις στο 3ο λεπτό με την σκαστή κεφαλιά του Κόντε στο δεύτερο δοκάρι να περνάει δίπλα από την αντίπαλη εστία.

Δύο λεπτά αργότερα και στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του Νάγκι, ο Παναιτωλικός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με κοντινή προβολή του Καρέλη από γύρισμα του Μαυρία. Το γκολ ωστόσο ακυρώθηκε μετά από έλεγχο του VAR, καθώς ο Έλληνας φορ ήταν οριακά σε θέση οφσάιντ.
Στη συνέχεια, η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν εκείνη που είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά και την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να δημιουργήσει μια πραγματικά μεγάλη στιγμή μπροστά από την αντίπαλη εστία, αφού οι κεφαλιές των Τζίνο (7’) και Παμλίδη (13’) δεν βρήκαν στόχο. Η πρώτη τελική για τον Παναιτωλικό ήρθε στο 17’, με το μακρινό και αδύναμο σουτ του Ντίας να μην ανησυχεί τον Νάγκι.
Όλα αυτά μέχρι το 25ο λεπτό, όταν οι γηπεδούχοι έκλεψαν την μπάλα στον χώρο του άξονα, ο Ροσέρο «έσπασε» στον Σόρια, με τον Ισπανό να κάνει το γύρισμα στο σημείο του πέναλτι και τον Πέδρο Κόντε με τρομερό πλασέ στο αριστερό «παραθυράκι» του Τσάβες να κάνει το 1-0!
Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το παιχνίδι έχασε τον καλό ρυθμό που είχε, με τις μονομαχίες και τα πολλά φάουλ εκατέρωθεν να «παγώνουν» κάπως το τέμπο του ματς. Ενδεικτικό είναι πως η επόμενη τελική ήρθε στο 41′ με τον Καρέλη να μην πιάνει καλά το πλασέ από καλή θέση, με τον Παμλίδη να απαντάει δευτερόλεπτα αργότερα, όταν το σουτ που επιχείρησε βρήκε σε σώμα αμυντικού.

Διαφορετική εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα, με «προίκα» το υπέρ του 1-0, αποφάσισε να γυρίσει πιο πίσω, να κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Νάγκι και να «χτυπήσει» σε καταστάσεις αιφνιδιασμού. Από τη δική του πλευρά, ο Παναιτωλικός ξεκίνησε πιο δραστήριος σε σχέση με το πρώτο μέρος, προσπαθώντας – χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία πάντως – να κυκλοφορήσει την μπάλα και να γίνει απειλητικός. Με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου της επανάληψης, ο Γιάννης Πετράκης άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1, θέλοντας έτσι να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική.
Όσο περνούσε η ώρα, οι φιλοξενούμενοι ανέβαζαν «στροφές», παίρνοντας τα ηνία του αγώνα. Στο 65′, έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο ματς, όταν μετά από κόρνερ και απομάκρυνση του Εραμούσμπε, ο Μαυρίας έπιασε ένα δυνατό σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, το σουτ του Λομόνακο πέρασε άουτ, με τον ΠΑΣ να απαντάει στα «καπάκια» στο ανοικτό γήπεδο, με το πλασέ του Τζίνο από πλεονεκτική θέση να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.
Τελικώς, η πίεση των «καναρινιών» απέφερε καρπούς στο 70ο λεπτό, όταν μετά από υπέροχη ενέργεια του Μαυρία από τα δεξιά και σέντρα του στο δεύτερο δοκάρι, ο Ντίας έπιασε την κεφαλιά ψαράκι για το 1-1! Μετά και την τροπή που πήρε ο αγώνας, ο Γρηγορίου τα έπαιξε όλα… για όλα, ρίχνοντας στο ματς τους Τζίμα και Μπατίστ, παίζοντας κάτι σαν 4-2-4!
Μπαίνοντας στην… τελική ευθεία, το παιχνίδι έγινε «ροντέο», με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τις δύο ομάδες να ψάχνουν το πολυπόθητο γκολ της νίκης. Στο 74′ ο ΠΑΣ απείλησε με την κεφαλιά του Εραμούσμπε, ενώ στο 81′, ο Κόντε δεν μπόρεσε για εκατοστά να κάνει επαφή με την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα. Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, οι γηπεδούχοι είχαν τεράστια στιγμή με τους αμυντικούς να διώχνουν πάνω στην γραμμή το πλασέ του Τζίμα. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Παναιτωλικός άγγιξε το γκολ με τον Νάγκι να βγάζει σωτήρια το τετ-α-τετ του Ντουάρτε με τον Παναιτωλικό να σκοράρει στη συνέχεια τον δρόμο προς τα δίχτυα, τέρμα το οποίο ακυρώθηκε μετά από έλεγχο του VAR για οφσάιντ του Μπακάκη στην αρχή της φάσης.

Οι ενδεκάδες:
ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Σόρια, Κιάκος, Εραμούσπε, Παντελάκης, Τζίνο (86′ Ροσάλες), Καραχάλιος, Ριένστρα (71′ Τζίμας), Παμλίδης, Ροσέρο (71′ Μπατίστ), Κόντε.
Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Οικονόμου, Μλάντεν (56′ Πέρες), Ταμπίτζε, Μαυρίας, Τορεχόν, Τσιγγάρας (66′ Φρ. Ντουάρτε), Χατζηθεοδωρίδης (66′ Λομόνακο), Χουάνπι (86′ Λιάβας), Καρέλης, Ντίας (86′ Μπακάκης).

To Top