ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Χρυσό… Καπνί-ΓΚΟΛ στις καθυστερήσεις και αντίο στο 2016 με ανατροπή (2-1)!

Με την “χρυσή” αλλαγή του Νίκου Αναστόπουλου, τον Αντώνη Καπνίδη ο μέτριος σήμερα Άρης, πέτυχε νίκη με ανατροπή επί των Χανίων με 2-1 και έφτασε στο πέμπτο σερί “τρίποντο” στο πρωτάθλημα. Ο Ανδρέας Τάτος το τέρμα της ισοφάρισης των “κιτρινόμαυρων”!

Ο Άρης μπήκε στο ματς νωθρά, τα Χανιά προειδοποίησαν με το δοκάρι του Τσουκάνη σε απευθείας χτύπημα φάουλ στο 6΄, αλλά οι “κιτρινόμαυροι” δεν το… πήραν στα σοβαρά. Παρότι με τον Μάρκο Ντούνη οι παίκτες του Αναστόπουλου είχαν δοκάρι στο 16΄, η κακή εικόνα συνεχίστηκε και έτσι στο 20΄με τον Ζέρη οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ (0-1), μετά από αδράνεια της αμυντικής γραμμής των “κιτρινόμαυρων”.

Η πίεση προς την εστία των Χανιών εντάθηκε στη συνέχεια, με κάποια απευθείας χτυπήματα φάουλ των Τάτου και Ντούνη, να μην καταλήγουν στα δίχτυα. Τελικά, οι “κιτρινόμαυροι” έφτασαν στην ισοφάριση (1-1) με τον αρχηγό τους στο 41΄. Ο Ανδρέας Τάτος βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή μόνος, μετά από πάσα του Ίλιτς, κοντρόλαρε, ντρίμπλαρε τον Ηρακλή και με εξαιρετικό σουτ, έφερε το ματς στα ίσια.

Η μέτρια εικόνα του Άρη συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, παρότι είχαν μονίμως την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 49΄ο Παυλίδης δεν μπόρεσε εξ΄επαφής με κεφαλιά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, οπως και ο Ιντζίδης στο 66΄με τον ίδιο τρόπο.

Στο 75΄ένα σουτ του Τζεμπούρ πέρασε αουτ, όπως και το εξαιρετικό χύπημα φάουλ του Μιλούνοβιτς στο 76. Στο 79΄και πάλι ο Σέρβος σπατάλησε μοναδική ευκαιρία να πετύχει το γκολ της ανατροπής, αλλά άργησε να πλασάρει μέσα από την μεγάλη περιοχή.

Οι “κιτρινόμαυροι” πίεζαν, έχαναν ευκαιρίες, η πίεση αυξανόταν, οι παίκτες των Χανίων έπεφταν δια… ασήμαντον αφορμή στο χορτάρι για να καθυστερήσουν και τελικά η λύτρωση ήρθε στο 91΄με τον Αντώνη Καπνίδη με προβολή από την μικρή περιοχή να φέρνει να πετυχαίνει το τελικό 2-1!

ΑΡΗΣ (N. Αναστόπουλος): Διούδης, Τζανακάκης, Τσουμάνης (67΄Τζεμπούρ), Ραούλ Μπράβο, Ιντζίδης, Ανάκογλου, Παυλίδης (86΄Καπνίδης), Μπαργκάν, Ίλιτς, Τάτος, Ντούνης (74΄Μιλούνοβιτς)

ΧΑΝΙΑ (Θ. Γκάτζιος): Αθανασίου, Ζέρης, Ηρακλής, Θεολόγου, Γκεμίσης (88΄Ζόρο), Φουρλάνος, Τσουκάνης, Αποστολόπουλος (67΄Ντούμος), Σιάννης, Σταματής, Βαρούχας (54΄Νικολόπουλος)

Διαιτητής: Γκουγκούδης (Σερρών)

Βοηθοί: Χαρίδης (Γρεβενών) – Ζιγκερίδης (Σερρών)

To Top