«Χρυσό» deal, το μεγαλύτερο στην ιστορία

Γεγονός είναι το μεγαλύτερο deal στην ιστορία της Μπουντεσλίκα. Κάτοχος του 8,33% των μετοχών της Μπάγερν Μονάχου είναι και επίσημα ο όμιλος «Allianz» έναντι 110 (!) εκατ. ευρώ. 

το κι αν ακούγεται το ποσό, δεν πρόκειται ούτε για αστείο, ούτε για ανέκδοτο. Μπορεί, εδώ στην Ελλάδα, τέτοια νούμερα να φαίνονται και να είναι εξωπραγματικά για το ποδόσφαιρο, αλλά στας… Ευρώπας, είναι μια άλλη ιστορία. Και όταν μιλάμε για μια από τις πλουσιότερες ομάδες του κόσμου, την Μπάγερν Μονάχου…

Όπως ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση, η γερμανική εφημερίδα «Bild» και επιβεβαιώθηκε, ο ασφαλιστικός όμιλος «Allianz» απέκτησε το 8,33% των μετοχών του συλλόγου έναντι 110 (!) εκατ. ευρώ και έγινε έτσι ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος.

Η Μπάγερν Μονάχου ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την συμφωνία και γνωστοποίησε ότι το ποσό θα δοθεί εξ ολοκλήρου για να αποπληρωθεί το χρέος για την κατασκευή του γηπέδου της ομάδας (Allianz Arena), το οποίο είχε κοστίσει 340 εκατ. ευρώ.

«Πρόκειται για μια ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και του Εκτελεστικού Συμβουλίου του συλλόγου. Με τρεις εταιρείες από την Βαυαρία, την Adidas, την Audi και πλέον την Allianz, η Μπάγερν έχει μαζί της τα τρία «Α» (Triple A). Είναι ένα όνειρο. Είμαστε πολύ περήφανοι και η κίνηση αυτή δείχνει την δυναμική του συλλόγου» δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Ούλι Χένες.

Ως γνωστόν, τα μέλη της πρωταθλήτριας Ευρώπης, που φτάνουν τις 223 χιλιάδες, κατέχουν το 81,8% των μετοχών της ομάδας και εφόσον ολοκληρωθεί η τεράστια αυτή συμφωνία, το ποσοστό θα πέσει κοντά στο 73%. Από εκεί και πέρα, το 10% ανήκει στην Adidas, που είχε δώσει 75 εκατ. ευρώ το 2001 και το 9,09% ανήκει στην Audi, η οποία το είχε αγοράσει 90 εκατ. ευρώ το 2009.

Κι όλα αυτά, μόλις τρεις μήνες μετά την γενική συνέλευση του συλλόγου, στην οποία έγινε γνωστό ότι για την ιστορική σεζόν 2012-13, όταν και κατακτήθηκε το τρεμπλ, υπήρξε ρεκόρ εσόδων (432.800.000 ευρώ) αλλά και αύξηση 30% στα κέρδη. Μιλάμε για λεφτά, όχι αστεία…

Πηγή: sport-fm.gr

To Top