ΑΠΟΨΕΙΣ

Χρόνια πολλά Άρη από τους… ελεύθερους πολιορκημένους και καλή λευτεριά σε όλους μας!

Δυο αιώνες παρά έναν χρόνο η Ελλάδα γιορτάζει την επανάσταση από τον οθωμανικό ζυγό, από την σκλαβιά και την υποδούλωση, μέσα σε μια κατάσταση όπου οι άνθρωποι του πλανήτη βιώνουμε ένα γεγονός: είμαστε “ελεύθεροι πολιορκημένοι…”! Τι μακάβριο, σκληρό παιχνίδι της μοίρας κι αυτό… Να γιορτάζεις την λευτεριά ως έθνος, παρακαλώντας για λευτεριά όλης της ανθρωπότητας!

 

Stoiximan.gr: Όπου κι αν είσαι, είναι και το Casino σου: Κορυφαία Jackpots & δημοφιλή slots ΕΔΩ!

Μάρτης του 1821, Μάρτης 2020, απόσταση 199 χρόνων μέσα σε αίμα, πολέμους, κακουχίες, καταστροφές, αλλά και όμορφα χρόνια δημιουργικότητας, ανάπτυξης, ελπίδας, προσμονής… Υπό άλλες συνθήκες άλλες θα ήταν οι σκέψεις τούτες τις ώρες, αλλά τώρα όπου όλες οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας και συνομωσιολογίας, μοιάζουν… παραμυθάκια για μικρά παιδιά, την ώρα που όλη η ανθρωπότητα βιώνει έναν ασφυκτικό κλοιό για την ίδια της την επιβίωση, όλα είναι μπερδεμένα. Σημεία των καιρών.

Μέσα σε αυτό το κάδρο, ο Άρης, ο πιο περήφανος σύλλογος της Μακεδονίας, ένας σύλλογος που κουβαλάει ανεξίτηλα χαραγμένες στο πετσί του, μέσα στο DNA του έννοιες όπως μαχητικότητα, ανεξαρτησία, περηφάνια, συλλογικότητα, σεβασμό στον άνθρωπο, αυτοθυσία, μπορεί να είναι ένα παράδειγμα για όλους μας.

Με αυτές τις έννοιες και τα χαρακτηριστικά, σήμερα που ο Άρης γιορτάζει τα 106 χρόνια της ιστορίας του, μπορούμε να δούμε υπό διαφορετικό πρίσμα την “επόμενη μέρα”, να πάρουμε ελπίδα, να συνεχίσουμε την μάχη για να επιστρέψουμε από το “γήπεδο της επιβίωσης”, στο “γήπεδο της ζωής”, της κανονικότητας.

Κρατάμε λοιπόν, αυτήν την περίοδο του “αόρατου εχθρού” και του “πολέμου χωρίς όρια”, όλα όσα πρεσβεύει ο Άρης, ο λαός του, με το μεγαλείο  αυτών των δύσκολων δεκαετιών και παίρνουμε δύναμη. Προχωράμε με την αγωνία για το αύριο, αλλά πάντα με την πίστη, που απλόχερα ξεδιπλώνει ο ύμνος του συλλόγου: “Άρης, Άρης, Άρης νικητής, προχωρείς πάντα μπρος…”.

Κι αυτήν την μάχη μπορούμε να την κερδίσουμε… Όλοι μας!

Άρης χρόνια πολλά από όλους εμάς τους “ελεύθερους πολιορκημένους”. Και καλή λευτεριά στην ανθρωπότητα!

 

To Top