slideshow

Χρόνια πολλά ΑΡΗ! 106 χρόνια ζωής, 106 χρόνια αγώνων και “επανάστασης”!

Ξεχωριστή μέρα αυτή που ξημερώνει. Μοναδική, σπουδαία, ξεχωριστή… Ακόμη και μέσα σε αυτό το μαύρο κάδρο, το σκοτεινό, όπου όλος ο πλανήτης βιώνει το “τρομοκρατικό χτύπημα” του κορωνοϊού η 25η Μαρτίου 2020 διανύοντας τις πρώτες στιγμές της είναι μια διαφορετική μέρα… Ο Άρης ανήμερα της 25ης Μαρτίου, μιας μεγάλης γιορτής της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας γιορτάζει τα 106α γενέθλιά του. Ο Άρης έγινε 106 χρόνων και σκορπίζει παντού την λάμψη, την ιστορία του μεγαλείο του… Ακόμη και στα πιο δύσκολα και δύσβατα μονοπάτια του.

 

Stoiximan.gr: Όπου κι αν είσαι, είναι και το Casino σου: Κορυφαία Jackpots & δημοφιλή slots ΕΔΩ!

Ακόμη και τώρα όπου η ανθρωπότητα δοκιμάζεται, σύλλογοι, όπως ο Άρης ταυτίζονται με τους αγώνες, με την δυναμική αντίσταση, την “επανάσταση” απέναντι στο κατεστημένο και στα συμφέροντα πρεσβεύοντας πολύτιμες αξίες και ιδανικά…

Σαν σήμερα, πριν 106 χρόνια γεννήθηκε ο πιο ένδοξος και υπερήφανος σύλλογος της Μακεδονίας, γιατί έτσι είναι όχι στα λόγια και στην… εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζουν οι ιερείς της προπαγάνδας, οι δούλοι του χρήματος και της υποτέλειας, αυτοί που ξεπούλησαν συνειδήσεις, ιδανικά, αξιοπρέπεια, τα πάντα για μια χούφτα… ρούβλια,, αλλά γιατί αυτό μαρτυρούν οι λαμπρές σελίδες της ιστορίας του.

Ο Άρης σβήνει σήμερα τα εκατό συν έξι κεράκια του στην πιο δύσκολη συγκυρία των τελευταίων 150 χρόνων, για όλη την ανθρωπότητα, όλον τον πλανήτη, σε μια περίοδο, όπου πίστεψε ο ίδιος και οι εκατομμύρια οπαδοί ότι είχε αποδράσει σε μεγάλο βαθμό από τα μεγάλα του προβλήματα, με πυξίδα την ιστορία, τον λαό του, το πάθος για επιβίωση, δικαίωση, γιγάντωση.

Ακόμη και τώρα, όπου η αγωνία όλων μας, για το πότε θα αποδράσουμε από τον εφιάλτη της πανδημίας, και το πότε και με ποιες απώλειες θα επιστρέψει η κοινωνία μας στην κανονικότητα, ο Άρης οφείλει να κοιτάξει μπροστά, να κοιτάξει  ψηλά!

Γιατί είναι το καμάρι της Μακεδονίας. Γιατί είναι ο ΑΡΗΣ!

Σίγουρα τα τελευταία χρόνια, οι… πανηγυρισμοί και τα πολλά χαμόγελα έδωσαν την θέση τους στην αγωνία, στον προβληματισμό, στις δυσκολίες. Ο σύλλογος μπορεί να συνεχίζει να μετράει τις πληγές του, που συσσωρεύτηκαν στην πορεία των δεκαετιών από εκείνο το πρωί της 25ης Μαρτίου του 1914 κι έπειτα, όταν σε ένα καφενεδάκι της περιοχής Βότση, έπαιρνε πνοή και φούντωνε η φλόγα της γέννησης ενός από τους πλέον ιστορικούς συλλόγους της χώρας.

Ο Άρης όμως , η οικογένεια του συλλόγου, γνωρίζουν όλοι, ότι είναι νικητής και θα πετύχει… ΔΕΝ ΛΥΓΙΣΕ ΠΟΤΕ. Γιατί να λυγίσει τώρα… Αρκεί να το επιτρέψουν οι συνθήκες τις οποίες δεν ορίζει πια ο ίδιος, αλλά αποτελούν ένα τεράστιο στοίχημα όλου του πλανήτη.

Το ποδόσφαιρο καταφέρνει μέσα στο 106 έτος της ιστορίας του, να βγει στην Ευρώπη για δεύτερη φορά, έχοντας παρά τα όποια λάθη του, ρόλο πρωταγωνιστή, πάντα με σημαία την ανεξαρτησία. Βρίσκεται (όταν το επιτρέψει η κανονικότητα) 90 (έστω 120) λεπτά μακριά από τον τελικό, με τον κόσμο να βρίσκεται μαζικά στο πλευρό του, προσμένοντας έναν τίτλο πενήντα χρόνια μετά…

Το μπάσκετ βρέθηκε στην πιο δύσκολη χρονιά της ιστορίας του, όλα κρέμονται από μια κλωστή, και η γενικότερη αβεβαιότητα, έρχεται να συμπληρώσει το παζλ της αγωνίας.

Με έναν Ερασιτέχνη που βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, προσμένοντας να βρεθεί ο δρόμος της σταθερότητας και της ανάπτυξης, όταν φυσικά το επιτρέψουν οι γενικότερες συνθήκες.

Ο Άρης μπαίνει στο 106ο έτος της ιστορίας του.

Ο Άρης βιώνει τη δική του… επανάσταση.

Είναι ο μόνος δρόμος για να ζήσει και να υπάρχει.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΡΗ!

To Top