Χωρίς επικοινωνία, σχεδόν δύο μήνες μετά…

Ο Άρης έχασε το πρώτο επίσημο παιχνίδι του παρουσιάζοντας και πάλι ίδιες αδυναμίες με όσες τόσο καιρό αναφέρουν οι άνθρωποι της ομάδας, το τεχνικό τιμ… Είναι ένα σύνολο που δεν επικοινωνεί μέσα στο γήπεδο, ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση.

Είναι ένα σύνολο που δεν έχει ούτε έναν αυτοματισμό και πραγματικά φαίνεται πόσο πολύ είχε λείψει η απουσία από την προετοιμασία ενός βασικού πλέι μέικερ. Σε λίγες μέρες οι παίκτες του Άρη – με εξαίρεση τους Τζέιμς και Κρούσιτς – θα μετρούν δύο μήνες προετοιμασίας. Δύο μήνες μαζί, δύο μήνες προπονήσεων και δουλειάς, που προς το παρόν δεν βγαίνει στο γήπεδο.

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής δήλωσε χθες πως κάθε μέρα η ομάδα του θα γίνεται και καλύτερη. Ο Δημήτρης Βεργίνης είπε ότι πρέπει να κρατήσουν τα μικρά καλά διαστήματα.
aris parousiasiΠροσωπικά πιστεύω ότι θα πρέπει να κρατήσουν οι κίτρινοι και τα πολλά μικρά μπλακ άουτ που παθαίνουν μέσα στο παιχνίδι και πάνω σε αυτά τα “χτίσουν” την επόμενη μέρα, ώστε να μην τα επαναλάβουν. Να δουν με προσοχή τι έκαναν λάθος και από το 20-27 (16′) βρέθηκαν μέσα σε τέσσερα λεπτά στο 26-42 (20′) ή γιατί… χάθηκαν στο παρκέ όταν το 42-48 (26′) έγινε στο τέλος του δεκαλέπτου 44-65! Ή ακόμα και στο φινάλε του αγώνα που μείωσαν σε 59-71, αλλά πολύ εύκολα δέχτηκαν ένα σερί 9-0 και η διαφορά πήγε στο +21 (59-80).

Είναι στιγμές μέσα στο γήπεδο που οι κίτρινοι είναι… αόρατοι, δέχονται τόσο εύκολα καλάθι που απορεί κανείς που έχουν το μυαλό τους. Είναι, όμως, οι ίδιοι που σε αρκετά σημεία του αγώνα έβαλαν…δύσκολα στον Ολυμπιακό, τον προβλημάτισαν, τον απείλησαν.

Επειδή οι ξένοι παίκτες είναι πάντα η εύκολη λύσηγια
κριτική και ίσως εν μέρει να υπάρχει βάση στην κριτική που τους ασκείται, εγώ θα ήθελα να επισημάνω πως στον φετινό Άρη οι Έλληνες είναι αυτοί που θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτούς. Ο Ταπούτος, ο Βεργίνης, ο Τσαϊρέλης πρέπει να βγουν πιο μπροστά. Από τους τρεις μοναδικό ελαφρυντικό έχει ο Βεργίνης, που πρώτη φορά μετά από… χρόνια αγωνίστηκε 23 λεπτά.

Ίσως δεν είναι κριτήριο η απόδοση των παικτών σε ένα άδειο Αλεξάνδρειο κόντρα στον Ολυμπιακό. Θα ήθελα να δω την αντίδραση αυτών των παικτών σε ένα πιο… κλειστό παιχνίδι, που θα κριθεί στο σουτ, στο ριμπάουντ, με αντιπάλους που θα είναι στα μέτρα του Άρη.

ΥΓ: Οι δύο “μεγάλοι”… σκούζουν γιατί δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα. Αυτοί έχουν εξασφαλισμένα έσοδα από ΟΠΑΠ και τηλεόραση. Φέτος. Έχει ενδιαφέρον τι θα λένε του χρόνου και του παραχρόνου, όταν κάποια στιγμή δεν θα υπάρχουν Γιαννακόπουλοι και Αγγελόπουλοι. Όλα κύκλος είναι…

To Top