Χωρίς κόσμο στην La Liga μέχρι το τέλος του χρόνου – Ψάχνονται για έσοδα οι ομάδες

Η Κυβέρνηση της Ισπανίας έχει ενημερώσει, ανεπίσημα, την La Liga πως οι αγώνες μέχρι το τέλος του 2020 θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών και οι ομάδες ψάχνουν να… μπαλώσουν την οικονομική ζημιά.

Γίνεται ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο; Ίσως και να γίνεται, όταν το προστάζει η περίσταση!

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει το έγκυρο «Cope» στην Ισπανία, η Κυβέρνηση έχει ενημερώσει την La Liga πως τα παιχνίδια της μέχρι το τέλος του 2020, τουλάχιστον, θα διεξαχθούν χωρίς κόσμο.

Πρόκειται για μέτρα ασφαλείας, καθώς στο γήπεδο οι άνθρωποι κάθονται ο ένας κολλητά με τον άλλον και δεν τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, ενώ υπάρχουν συχνά-πυκνά επαφές των ανθρώπων και μπορούν να μεταδοθεί με μεγάλη ευκολία ο κορωνοϊός. Άλλωστε, το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Αταλάντα με την Βαλένθια που έπαιξε τεράστιο ρόλο στην διασπορά του κορωνοϊού στην Λομβαρδία.

Αυτό σημαίνει πως οι ομάδες αναμένεται να έχουν ακόμη μεγαλύτερες οικονομικές απώλειες, αφού για τους περισσότερους συλλόγους τα έσοδα από τα εισιτήρια είναι μεγάλα και χρήσιμα και πλέον καλούνται να βρουν νέους πόρους ή χορηγούς ώστε να προσπαθήσουν να τα καλύψουν ή ένα μέρος αυτών.

To Top