Χωρίς νερό η Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία, προβλήματα σε νοσοκομεία

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή, τα σχολεία σε τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου Νεάπολης Συκεών Θεσσαλονίκης, λόγω των προβλημάτων υδροδότησης στο πολεοδομικρό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. 

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague; 

Ειδικότερα, στις δημοτικές ενότητες Συκεών και Αγίου Παύλου όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά. Επίση, στη δημοτική ενότητα Νεάπολης, κλειστά θα παραμείνουν το Πειραματικό Γυμνάσιο, το Πειραματικό Λύκειο, το 2ο ΓΕΛ το ΕΠΑΛ, το 4ο Γυμνάσιο και 5ο Γυμνάσιο, ενώ όλα τα υπόλοιπα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. 

Ανοιχτοί θα παραμείνουν όλοι οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου, καθώς η δημοτική αρχή εξασφάλισε όλη την απαιτούμενη ποσότητα νερού για την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία τους. 

Εν τω μεταξύ, δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», λόγω της διακοπής νερού στη Θεσσαλονίκη, η οποία δυσχεραίνει την υδροδότηση του νοσηλευτικού ιδρύματος. 

Η διοικήτρια του νοσοκομείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ανέφερε ότι οι βρύσες από τον 3ο όροφο και πάνω στέρεψαν, ενώ η πίεση στους υπόλοιπους ορόφους είναι χαμηλή. 

Όπως αναφέρει το thessnews.gr, θέμα, έχει προκύψει και με την καθαριότητα των κλινικών, ενώ κανονικά λειτουργούν τα χειρουργεία και η μονάδα τεχνητού νεφρού που έχουν δικές τους δεξαμενές, ωστόσο, το υπόλοιπο νοσοκομείο δεν διαθέτει κεντρική δεξαμενή. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του μικροβιολογικού τμήματος, όπου αναμένεται να σταματήσουν οι μικροβιολογικές εξετάσεις. 

Η διοίκηση του «Ιπποκρατείου» έχει ζητήσει από την ΥΠΕ (υγειονομική περιφέρεια) και την ΕΥΑΘ να υδροδοτηθεί κατά προτεραιότητα το νοσοκομείο.

«Έχουμε ζητήσει από την ΕΥΑΘ στο πλαίσιο του εφικτού να υδροδοτηθούν κατά προτεραιότητα τα νοσοκομεία», σημείωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Στρατής Πλωμαρίτης, διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας. 

Διευκρίνισε, πάντως, πως ήδη γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες με την συνδρομή βυτιοφόρων από δήμους, όπου αυτό είναι εφικτό, όπως στην περίπτωση του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος». 

Όσον αφορά στα υπόλοιπα νοσοκομεία, το «Παπανικολάου» και το «Παπαγεωργίου» δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. 

Στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ», υπάρχουν δύο δεξαμενές που έχουν ακόμη απόθεμα σε ικανοποιητικό επίπεδο. 

Ωστόσο, γίνεται οικονομία όπου μπορεί να γίνει, δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο διοικητής του νοσοκομείου, Αναστάσιος Σπανός. 

Πηγή: thetoc.gr

To Top