Χωρίς ρεύμα περιοχές στην Χαλκιδική, αποκατάσταση μέχρι το βράδυ

Συνεχίζεται το μαρτύριο για κατοίκους ορισμένων περιοχών στη Χαλκιδική καθώς για τρίτη μέρα παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Καταγγελίες στη Voria.gr από κατοίκους στην περιοχή της Νέας Καλλικράτειας, όπου ακόμα δεν έχει επανέλθει η ηλεκτροδότηση. Όπως αναφέρουν «αρκετό μέρος της περιοχής είναι χωρίς ηλεκτρικό. Τα ψυγεία και οι καταψύκτες πλέον άχρηστοι καθώς έχουν χαλάσει όλα τα τρόφιμα».

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στην περιοχή Πόρτες, στην Ποτίδαια, όπου μόνο σε ορισμένα σπίτια επανήλθε η ηλεκτροδότηση, με αποτέλεσμα όσοι δεν έχουν ακομα ρεύμα να επιστρέψουν Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νέας Προποντίδας Μανώλη Καρρά, τα μικρά προβλήματα που παραμένουν, κατά τη διάρκεια της μέρας θα τελειώσουν.  Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ, συνεργεία του ΔΕΔΔΥΕ και της καθαριότητας εργάζονται για να αποκαταστήσουν και τις τελευταίες βλάβες.

Η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση έχουν επιστρέψει στο μεγαλύτερο τμήμα του δήμου, σε ποσοστό πάνω από 90%. Σε μεγάλες τουριστικές περιοχές έχει δοθεί ρεύμα και νερό και οι λουόμενοι έχουν πρόσβαση στην παραλία.

Στη Σιθωνία, παρότι έχει ηλεκτροδοτηθεί το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής (πάνω από το 80% της Σάρτης και πάνω από το 90% του Ν. Μαρμαρά) το ρεύμα και το νερό δεν έχουν επιστρέψει σε κάποιες περιοχές.

Όπως είπε, στο ΑΠΕ, ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας, ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού και της εστίασης, καθώς σε ορισμένες τουριστικές ζώνες του παραλιακού μετώπου το ρεύμα δεν έχει ακόμη επιστρέψει.

«Στο Ν. Μαρμαρά, ένα τμήμα της τουριστικής περιοχής, η περιοχή του δημοτικού σχολείου και η πλαζ δεν έχουν ηλεκτροδοτηθεί ακόμη. Έχει πεσμένες πέντε κολώνες μέσα στον οικισμό. Επίσης, δεν έχει ρεύμα σε κάποια τμήματα, με τουριστική κίνηση, στο παραλιακό μέτωπο της Σάρτης και της Συκιάς» δήλωσε ο κ. Ντέμπλας.

Ο ίδιος τόνισε ότι έχουν λάβει «διαβεβαιώσεις από τον νέο γενικό γραμματέα πολιτικής προστασίας, τον Νίκο Χαρδαλιά και από τον υπεύθυνο της ηλεκτροδότησης, ότι μέχρι το βράδυ θα έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές».

Στον δήμο της Κασσάνδρας οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος του. Σε ένα τμήμα της Καλλιθέας δεν έχει επιστρέψει η υδροδότηση, επειδή η μια από τις τρεις γεωτρήσεις που δίνουν νερό στο χωριό έχει υποστεί βλάβη. Η συγκεκριμένη βλάβη, πάντως προβλέπεται να αποκατασταθεί τις επόμενες ώρες.

Παραμένει χωρίς ρεύμα – αλλά μέσα στις επόμενες ώρες θα δοθεί και εκεί – μια περιοχή μικρή σε έκταση, έξω από το Πολύχρονο, μεταξύ Πολύχρονου και Καλλιθέας. «Είναι πια μικρά τα προβλήματα, έχει αποκατασταθεί η κανονικότητα» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος Κασσάνδρας Γιώργος Κυρίτσης.

 

To Top