ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Χωρίς το ένστικτο του νικητή, φάνηκε πάλι το έλλειμμα προσωπικότητας στον Άρη!

Κανείς δεν μπορεί να χωνέψει τον τρόπο με τον οποίο ο Άρης αποκλείστηκε από το κύπελλο, έναν θεσμό που κάθε χρόνο αποτελεί βασικό στόχο, αλλά δεn καταφέρνει ποτέ να τον πετύχει.

Ο Άκης Μάντζιος βρέθηκε στο κάδρο των αποδοκιμασιών και της κριτικής. Και σωστά. Όταν μια ομάδα δεν πάει καλά, έχει σερί άσχημα αποτελέσματα, η ευθύνη (όπως και στις επιτυχίες) περνάει και στον προπονητή. Έχει κάνει τα λάθη του, είχε τις εμμονές του… Όμως είναι γεγονός ξεκάθαρο ότι χθες είδαμε απίθανα πράγματα, που καταγράφουν μια σκληρή πραγματικότητα: ο Άρης δεν έχει το ένστικτο του νικητή, φάνηκε πάλι το έλλειμμα προσωπικότητας στους παίκτες, στην ομάδα.

Φέτος έπαιξε πολλά καλά παιχνίδια η ομάδα και έχασε αρκετά, παρά τις ευκαιρίες, τις φάσεις που έφτιαξε. Όπως και χθες όμως φάνηκε ότι ο Άρης δεν… ξέρει να κερδίζει με την καρδιά, δεν έχει παίκτες νικητές, με το πνεύμα, το ένστικτο του νικητή. Όχι απλά… αγωνιστές ή καλούς παίκτες, αλλά συνολικά μα διαθέτει: παίκτες, προπονητές, παράγοντες που θα ξέρουν να κερδίζουν τέτοια κρίσιμα ματς.

Ίσως αυτοί οι παίκτες που είναι τώρα στον Άρη να είναι καλύτεροι από εκείνους που έγραψαν το… έπος της Ατλέτικο ή της Σαραγόσα, αλλά σίγουρα εκείνοι οι παίκτες έδειξαν ότι ήξεραν πώς να κερδίσουν κάποια μεγάλα παιχνίδια.

Χθες λοιπόν, είδαμε:

– Ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας ρόστερ, ο Καμαρά, να χάνει το πέναλτι στο 16΄ και μαζί και την ευκαιρία να “τελειώσει” το ματς και την πρόκριση με το καλημέρα.

– Ο πιο έμπειρος ποδοσφαιριστής της ομάδας, ο Μπρούνο Γκάμα να έχει την ευκαιρία να σκοτώσει την Λαμία σε νεκρό χρόνο, όμως παρόλα αυτά “κατάφερε” να πετάξει μια τεράστια ευκαιρία στα σκουπίδια και μαζί την πρόκριση, με το χαμένο πέναλτι.

– Ο επίσης ακριβοπληρωμένος Ιτούρμπε, με βιογραφικό και ιστορία να χάνει, όχι μια, αλλά δυο φορές τεράστιες ευκαιρίες, να τελειώσει όμορφα κι απλά μια φάση με φάτσα την εστία.

– Ο Ματέο Γκαρσία για τον οποίο δόθηκε μάχη και πολλά χρήματα να επιστρέψει να αποτελεί μια ποδοσφαιρική… σκιά, που εξέθετε τον ίδιο, τον προπονητή του, που έβγαζε από τα ρούχα τους, όλους τους φιλάθλους.

– Ο Σούντγκρεν να κάνει δώρο στο 118΄ ένα κόρνερ στην Λαμία, σε μια απόκρουση που δεν θα την έκανε ούτε ερασιτέχνης, κόρνερ από το οποίο ο Τζανετόπουλος σκοράρει.

– Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Μπράμπετς-Φαμπιάνο, να μην μπορεί στο 118′ να διώξουν την μπάλα από το κόρνερ, σε μια φάση, βούτυρο στο ψωμί των στόπερ.

Δεν είδαμε σίγουρα όμως μια ηγετική φυσιογνωμία που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες της. Έναν ή δυο παίκτες που θα βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, άσχετα με την συνολική προσπάθεια των παικτών χθες. Ναι ήταν καλύτεροι, έτρεξαν, ίδρωσαν, έκαναν ευκαιρίες το πάλεψαν μέχρι το 124′, αλλά… Κι αυτό είναι ένα έλλειμμα ξεκάθαρο.

To Top