ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χωριανόπουλος (βοηθός Μάντζιου): «Θα βγάλουμε αντίδραση! Δεν θα μας επηρεάσει η απουσία του κόουτς»

Ο βοηθός προπονητή του Άρη, Γιώργος Χωριανόπουλος, μίλησε για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Σχολίασε και τη δική του παρουσία στον πάγκο της ομάδας, ως πρώτος προπονητής εξαιτίας της τιμωρίας του Άκη Μάντζιου.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το τι τους προβλημάτισε περισσότερο από την ήττα από τον ΠΑΟΚ: «Ήταν ένα παιχνίδι με ιδιαίτερο χαρακτήρα, ένα παιχνίδι πάρα πολύ σημαντικό για τον οργανισμό του Άρη και της πόλης της Θεσσαλονίκης, ένα παιχνίδι που είχε μεγάλο βαθμολογικό αντίκτυπο. Δεν τα καταφέραμε, προσπαθήσαμε πάρα πάρα πολύ, το γρήγορο γκολ του ΠΑΟΚ εξυπηρέτησε τα σχέδιά του να μείνει πίσω από την μπάλα και να δημιουργήσει ένα δύσκολα αντιμετωπίσιμο μπλοκ στην άμυνά του. Είχαμε ευκαιρίες, τουλάχιστον, αλλά δεν πετύχαμε το γκολ που θα μας βοηθούσε να πετύχουμε ακόμα και την ολική ανατροπή. Συνεχίζουμε όμως ο δρόμος είναι μακρύς με πολύ σημαντικά παιχνίδια».

Για τα γκολ που δέχεται ο Άρης στα πλέι οφ: «Σε έναν μαραθώνιο όπως είναι το συγκεκριμένο πρωτάθλημα και φτάνοντας στην τελική ευθεία είναι λογικό να υπάρχει μια κούραση στο μυαλό, αλλά και σωματική που ίσως οδηγεί πιο εύκολα σε λάθη συγκέντρωσης. Η αλήθεια είναι το γκολ που δεχτήκαμε από τον ΠΑΟΚ δεν συνηθίζουμε να το δεχόμαστε, είμαστε αναγκασμένοι στην συνέχεια να διαφοροποιήσουμε τα πλάνα. Σε γενική αμυντική λειτουργία η ομάδα έχει ανταπεξέλθει σε μεγάλο βαθμό στο πρωτάθλημα και θεωρώ πως δίκαια έχουμε την δεύτερη καλύτερη άμυνα».

Για την εξήγηση που δίνει στο γεγονός πως ο Άρης έχει καλύτερα αποτελέσματα στα ντέρμπι εκτός έδρας παρότι εντός: «Πιστεύω πως αν δούμε ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι θα βρούμε παιχνίδια που δεν αξίζαμε την ήττα στην έδρα μας. Αναφέρομαι στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που κάναμε τις περισσότερες τελικές. Ήταν καθαρά θέμα συγκυρίας, όπως και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, στο πρωτάθλημα που χάσαμε από μία στατική φάση. Εμάς μας αρέσει να παίζουμε στο ανοικτό γήπεδο και αυτό μας βοηθάει στα εκτός έδρας. Επίσης οι αντίπαλοι δεν κλείνονται τόσο όσο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και βρίσκουμε χώρους εκμετάλλευσης».

Για την παρουσία του Γκάμα: «Ο Γκάμα είναι παίκτης κομβικός για τα σχέδιά μας. Ένας παίκτης κλειδί, με προσωπικότητα, ασφαλώς και μας χαροποιεί η επάνοδός του. Θα μας βοηθήσει πολύ, επαναλαμβάνω είναι παίκτης κομβικός και είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε πάλι πίσω μαζί μας.

Για το αν περιμένει αντίδραση στην Τρίπολη: «Το έχουμε συνηθίσει φέτος πάντα μετά από ήττες ή παιχνίδια μέτρια να βγάζουμε αντίδραση. Είμαστε μεγάλη ομάδα και έτσι συμπεριφερόμαστε, το επίπεδο των παικτών μας είναι πάρα πάρα πολύ υψηλό και ευελπιστώ στο παιχνίδι με την Τρίπολη θα είμαστε αυτοί που πρέπει να είμαστε».

Για το πόσο κομβικό θεωρεί πως είναι αυτό το παιχνίδι: «Έχουμε θέσει έναν στόχο από την αρχή της περιόδου. Να τερματίσουμε σίγουρα στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη και στη συνέχεια η δεύτερη θέση που δικαιωματικά με βάση την πορεία μας αξίζει, έχουμε τον στόχο αυτό θέλουμε να τα καταφέρουμε, άρα είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τον στόχο μας αυτό».

Για τα πλάνα ενδεκάδας: «Αυτό θα το δούμε μέχρι αύριο. Περιμένουμε να δούμε πως θα ανταπεξέλθουν κάποια παιδιά γιατί τα παιχνίδια ήταν πολύ κοντινά. Ο αντίπαλος είναι συμπαγής, είναι πολύ αξιόλογος και πρέπει όποιος παίξει να δώσει τον καλύτερό τους εαυτό για να τα καταφέρουμε».

Για την τιμωρία του Μάντζιου και την παρουσία του στον πάγκο ως πρώτος προπονητής: «Λειτουργούμε σαν ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έξω από αυτόν. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το τεχνικό τιμ. Με τον κ. Μάντζιο είμαστε πολλά χρόνια μαζί. Γνωρίζει ο ένας τον τρόπο σκέψης του άλλου. Σαφώς και υπάρχει μια συνέχεια σε αυτό, θα υπάρχει μία καθοδήγηση και έξω από αυτό, θα δούμε τον τρόπο που θα λειτουργήσει η διαδικασία την Κυριακή, αλλά θεωρώ ο κοινός τρόπος σκέψης δεν θα επηρεάσει τον τρόπο παιχνιδιού».

Για τους Μπεναλουάν και Κάτσε κι αν είναι διαθέσιμοι«Ο Μπρούνο είναι σίγουρα εκτός. Ο Κάτσε και ο Μπεναλουάν είναι δύο παίκτες που είχαν να αντιμετωπίσουν ένα οστικό πρόβλημα στο γόνατο που απαιτεί μεγαλύτερη χρονική διαδικασία στην επάνοδό τους, δεν είναι στον απόλυτο βαθμό ετοιμότητας και ενόψει της κρισιμότητας αυτού του παιχνιδιού δεν είναι σε θέση να μας βοηθήσουν σε αυτό το παιχνίδι στο σημείο που θα θέλαμε».

To Top