ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Χόρκλερ: “Με ιντρίγκαρε πόσο ιστορικό κλαμπ είναι ο Άρης, γι αυτό τον προτίμησα, αν και είχα πρόταση από το Λαύριο”

Ο Νόα Χόρκλερ μίλησε για τα εντυπωσιακά επτά μπλοκ που είχε απέναντι στην ΑΕΚ αλλά και για τον τρόπο που επέλεξε τον Άρη, αποκαλύπτοντας πως πρώτα είχε πρόταση από το Λαύριο.

Ο 24χρονος φόργουορντ των κιτρινόμαυρων μιλώντας στο sport24 τόνισε τα εξής…

 Είναι η πρώτη σεζόν της επαγγελματικής σου καριέρας. Πώς προέκυψε η συμφωνία με τον Άρη;

“Για την ακρίβεια η πρώτη πρόταση που είχα ήταν από το Λαύριο και δύο εβδομάδες περίπου αργότερα προέκυψε το ενδιαφέρον του Άρη. Ο μάνατζέρ μου μου εξήγησε πόσο ιστορικό είναι το κλαμπ και αυτό με ιντρίγκαρε, για αυτό προτίμησα τον Άρη”.

Είσαι πλέον κάποιους μήνες στην Ελλάδα; Πώς σου φαίνεται η εμπειρία μέχρι στιγμής; Έχεις μάθει καθόλου τη γλώσσα;

“Έχω βρεθεί αρκετές φορές στην Ευρώπη, επειδή η μαμά μου είναι από την Αγγλία, αλλά δεν είχα έρθει ποτέ στην Ελλάδα. Λατρεύω τον καιρό εδώ, μου θυμίζει λίγο τη γενέτειρά μου τη Φλόριντα. Δεν έχω μάθει να λέω πολλά πράγματα, μόνο γειά σου, καλημέρα, ευχαριστώ, τα βασικά δηλαδή”.

Ο κόουτς Καστρίτης κάνει πολύ καλή δουλειά στον Άρη, ήδη από την περσινή σεζόν, ιδίως στο κομμάτι του recruiting. Πώς είναι η σχέση σου μαζί του;

“Έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα μου έδωσε το πράσινο φως να παίρνω όσα σουτ θέλω και το εκτίμησα. Ναι είναι όντως πολύ καλός στο recruiting. Είμαστε μια νέα ομάδα με πολλά παιδιά που προέρχονται από το κολλέγιο. Νομίζω αυτό είναι ένα πλεονέκτημα, γιατί έχουμε ενέργεια και στον κόουτς αρέσει το pressing και γενικά το επιθετικό παιχνίδι”.

Είχατε πολύ απαιτητικό πρόγραμμα στο ξεκίνημα της σεζόν παίζοντας κατά σειρά με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Περιμένατε αυτά τα αποτελέσματα (σσ. ρεκόρ 2-2 με νίκες κόντρα σε πράσινους και Ένωση);

“Ήμασταν αρκετά αισιόδοξοι για να είμαι ειλικρινής. Ξέραμε ότι θα έχουμε δύσκολο έργο και ότι θα έπρεπε να είμαστε πολύ σκληροί. Ωστόσο, ξέραμε ότι κάναμε καλή δουλεία στην προετοιμασία το καλοκαίρι και νιώθαμε ότι θα είμαστε δυσκολοκατάβλητη ομάδα. Αυτό έχει φανεί μέχρι στιγμής. Όλοι οι ξένοι που προερχόμαστε από το κολλέγιο έχουμε παίξει στο NCAA και φέραμε αυτό το winning mentality, οπότε αυτό μας έχει βοηθήσει ως σύνολο”.

Στο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ εξέπληξες άπαντες με τα επτά μπλοκ που σημείωσες, ειδικά γνωρίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια στο Providence έπαιζες περισσότερο ως stretch four. Ωστόσο, στην τελευταία χρονιά σου στο Λύκειο είχες κάνει ρεκόρ στην ιστορία του Melbourne High School, με 117 τάπες σε μία σεζόν. Τι πρέπει να περιμένουμε λοιπόν από εσένα τώρα που αγωνίζεσαι στον Άρη;

“Νομίζω ότι μπορώ να προσφέρω μια μεγάλη ποικιλία. Στο παρελθόν έχει υπάρξει και πολύ καλός ριμπάουντερ για παράδειγμα, κάτι που δεν έχει φανεί ακόμα στη θητεία μου στην Ελλάδα, αλλά πιστεύω ότι αυτό το ένστικτο για τη μάχη των ριμπάουντ θα επανέλθει. Προσπαθώ πάντα στην άμυνα, θέλω να κερδίζω κάθε παιχνίδι, οπότε είμαι διατεθειμένος να κάνω ό,τι χρειάζεται η ομάδα μου στο αμυντικό πλάνο. Όμως μου αρέσει να σουτάρω και πολλά τρίποντα”.

Ανέφερες το Λαύριο πριν. Εκεί αγωνίζεται φέτος ο Αλ Ντούραμ, με τον οποίο πέρσι ήσασταν συμπαίκτες στο Providence. Έχετε διατηρήσει επαφές;

“Ναι, έχουμε μιλήσει κάποιες φορές. Είναι πολύ αστείο, γιατί λέγαμε ότι μπορεί να είμαστε συμπαίκυες στο Λαύριο, αλλά τελικά είμαστε αντίπαλοι, οπότε ανυπομονώ να παίξω απέναντι του, θα είναι συναρπαστικό. Υπάρχει όμως και κάποιος ακόμα, ο Άλφα Ντιαλό, είμαι σίγουρος ότι τον ξέρετε, ο οποίος αγωνιζόταν επίσης στο Providence παλαιότερα. Μίλησα μαζί του και μου είπε πολύ καλά λόγια για το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτός ήταν ένας ακόμα λόγος που με έκανε να έρθω εδώ”.

Πλέον ο Ντιαλό αγωνίζεται στην EuroLeague. Παρακολουθείς καθόλου τη διοργάνωση ή προτιμάς το NBA;

“Ναι, μας αρέσει (σσ. με τους συμπαίκτες μου) να βλέπουμε τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Μου αρέσει παρά πολύ να παρακολουθώ τον Βεζένκοβ. Είναι ένα stretch four πρώτης κλάσης. Στο NBA η αγαπημένη μου ομάδα είναι οι Ορλάντο Μάτζικ, που είχαν φέτος και το No1 του draft, τον Πάολο Μπανκέρο. Λόγω της διαφοράς ώρας δεν μπορώ να βλέπω ολόκληρα τα παιχνίδια, αλλά παρακολουθώ τα highlights”.

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου παίκτες ή ποιους από αυτούς που παίζετε στην ίδια θέση παρακολουθείς για να βελτιώσεις το παιχνίδι σου;

“Οι αγαπημένοι μου παίκτες όλων των εποχών είναι οι Ντιρκ Νοβίτσκι, ΛεΜπρον Τζέιμς και Ντουέιν Γουέιντ. Μου αρέσει πολύ το στυλ τους. Όπως είπα και πριν μου αρέσει πολύ ο Βεζένκοβ, τον παρακολουθώ αρκετά τελευταία, αλλά και τον Λούκα Ντόντσιτς, παρόλο που δεν παίζουμε στην ίδια θέση”.

To Top