Χόφενχαϊμ – Μπάγερν Μονάχου 4-1: «Εκκωφαντικό» στοπ στο σερί των πρωταθλητών

Μετά από 21 παιχνίδια, βρέθηκε κάποιος να σταματήσει τη Μπάγερν Μονάχου και το έκανε εμφατικά. Η απίθανη Χόφενχαϊμ διέλυσε τους (υπέρ)πρωταθλητές με εκκωφαντική τεσσάρα (4-1) και διέκοψε την αήττητη πορεία τους στο 2020.

Σε όλη τη διάρκεια του 2020, πριν και μετά το restart της περασμένης περιόδου, αλλά κι έπειτα από την έναρξη της νέας σεζόν, η Bundesliga αναζητούσε τον «εκλεκτό» που θα «λυγίσει» την ανίκητη Μπάγερν Μονάχου. Έπειτα από εννιά μήνες, με 19 νίκες και 1 ισοπαλία απέναντι στη Λειψία χωρίς καν να σημειωθεί γκολ, η βαυαρική «μηχανή», που σάρωσε στο διάβα της εντός κι εκτός συνόρων, απέδειξε ότι δεν είναι ασταμάτητη.

Για την ακρίβεια, η Χόφενχαϊμ ήταν εκείνη που το έκανε σαφές σε όλους, με μία ονειρική εμφάνιση και εμφατική τεσσάρα κόντρα στους πρωταθλητές Γερμανίας, Ευρώπης και πρόσφατα κατόχους του Σούπερ Καπ. Κάπου εκεί, άλλωστε, στην καρδιά της Ουγγαρίας πρέπει να βρισκόταν ακόμη το μυαλό της ομάδας του Χάνσι Φλικ, που παραδόθηκε άνευ όρων, για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Δεκέμβριο και σύνολο 32 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Χάνσι Φλικ αποφάσισε από νωρίς στη σεζόν να κάνει rotation, με τον Λεβαντόφσκι να μένει για πρώτη φορά εκτός ενδεκάδας για ξεκούραση την τελευταία διετία, όπως και οι Γκορέτσκα, Σίλε. Κι αυτό δεν του βγήκε σε καλό. Σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, η άμυνα των Βαυαρών είχε δουλειά, δίνοντας την ευκαιρία στη Χόφενχαϊμ να βγαίνει συνεχώς σε αντεπίθεση με ευνοϊκές συνθήκες. Οι ορέξεις των γηπεδούχων φάνηκαν από νωρίς, καθώς στο 24′ το σκορ ήταν ήδη 2-0 υπέρ τους.

Το αυτογκόλ του Ντέιβις μετά την κεφαλιά του Μπίτσακτσιτς άνοιξε τον δρόμο στο 16′ και στη συνέχεια, ο Μουνάς Νταμπούρ μετά από κάκιστη αμυντική συμπεριφορά του Παβάρ, έσκαψε υπέροχα τον Νόιερ στο 24′.

Χόφενχαϊμ (Σεμπάστιαν Χένες): Μπάουμαν, Πος, Φογκτ, Μπίτσακτσιτς, Ακπόγκουμα, Γκάιγκερ (59′ Μπεμπού), Σαμασέκου, Καντέραμπεκ, Κράμαριτς, Μπαουμγκάρντνερ (58′ Γκατσίνοβιτς), Νταμπούρ

Μπάγερν Μονάχου (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Παβάρ (57′ Γκορέτσκα), Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ντέιβις, Κίμιχ, Τολισό (72′ Μουσιάλα), Γκνάμπρι, Μίλερ, Σανέ, Ζίρκζε (57′ Λεβαντόφσκι)

To Top