Ψάχνει νίκη με Ολλανδία η Εθνική χάντμπολ ανδρών

Η Εθνική χάντμπολ ανδρών ολοκλήρωσε το απόγευμα της Τρίτης την προετοιμασία της για το ματς με την Ολλανδία στις 17:15 για τα μπαράζ πρόκρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2025.

Όλοι στο στρατόπεδο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος γνωρίζουν τη σημασία των δύο αγώνων, αφού η ομάδα συμμετείχε για τελευταία φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2005 στην Τυνησία, όπου και κατέκτησε την έκτη θέση.

Το έργο της Εθνικής είναι πολύ δύσκολο, αφού η Ολλανδία συγκαταλέγεται στις κορυφαίες δυνάμεις του αθλήματος και με συνεχόμενες παρουσίες τα τελευταία χρόνια στις μεγάλες διοργανώσεις.

Η «γαλανόλευκη» χρειάζεται ένα καλό αποτέλεσμα, ενόψει και της ρεβάνς που θα διεξαχθεί στο Αϊντχόφεν την ερχόμενη Κυριακή στις 17:00.

Ο Γιώργος Ζαραβίνας αναφέρθηκε στην αποψινή αναμέτρηση. «Επιστρέφουμε ως Εθνική ανδρών στην Κοζάνη, σε ένα γήπεδο που η Εθνική ομάδα έχει κάνει μεγάλες εμφανίσεις και νίκη. Όλη η ομάδα νιώθει οικεία, θέλω να ευχαριστήσω για τη φιλοξενία από τους τοπικούς φορείς μέχρι τον απλό κόσμο. Είναι ένα μπαράζ που οδηγεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου μετά από είκοσι χρόνια. Μόνο και μόνο από αυτό καταλαβαίνει κανείς πόσο μεγάλο κίνητρο έχει η ομάδα.

Η Ολλανδία πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια σε μεγάλες διοργανώσεις. Θα πάμε βήμα-βήμα σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Πρώτος στόχος είναι να πάρουμε στο πρώτο ματς ένα καλό αποτέλεσμα και στον δεύτερο αγώνα να δούμε τι θα μπορούμε να διεκδικήσουμε εκεί. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι 100% πνευματικά, σωματικά και να έχουμε διάρκεια 60’. Αυτές οι ομάδες χρειάζονται μόλις μερικά λεπτά κακής συγκέντρωσης για να σου κάνουν μεγάλη ζημιά.

Παίζουμε μία από τις κορυφαίες ομάδες στο επιθετικό τρανζίσιον, το οποίο πρέπει να περιορίσουμε και να βάλουμε στο παιχνίδι δικά μας καλά στοιχεία. Αυτή η ομάδα όπου παίζει, συσπειρώνει τον κόσμο του αθλήματος, πιστεύω το ίδιο θα συμβεί κι αύριο. Τα παιδιά έχουν ανάγκη αυτή τη στήριξη και για αυτό θέλω κι εγώ, από την πλευρά μου, να καλέσω τον κόσμο. Είμαι σίγουρος ότι οι αθλητές θα κάνουν κατάθεση ψυχής».

Ο Σάββας Σάββας συμπλήρωσε πως: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και θα διεξαχθεί αυτός ο αγώνας σε αυτό το όμορφο γήπεδο. Από την πλευρά μου, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς για τη φιλοξενία. Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την Κοζάνη, έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια από τα προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας.

Έχουμε κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία, έχουμε αναλύσει τον αντίπαλό μας. Δεν είναι τυχαία η ομάδα που παίζουμε, αλλά, ως Εθνική ομάδα, έχουμε ανεβάσει κι εμείς τον “πήχη”, έχουμε αλλάξει επίπεδο κι ευελπιστούμε μπροστά σε ένα κατάμεστο γήπεδο να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς».

To Top