ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ψάχνει την ισορροπία του ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση

Ο Άρης προετοιμάζεται για τον δύσκολο εκτός έδρας αγώνα του με τον Προμηθέα για το πρωτάθλημα, προσπαθώντας να αντιδράσει μετά τις τρεις σερί ήττες. Για να το κάνει θα πρέπει να βρει ισορροπία στις επιδόσεις του σε άμυνα και επίθεση.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Στο ξεκίνημα της σεζόν το “όπλο” του Άρη φάνταζε – και ήταν σε πολλές περιπτώσεις – η άμυνά του. Οι κίτρινοι έκαναν νίκες παίζοντας καλή άμυνα, ωστόσο είχαν μεγάλο πρόβλημα στην επιθετική λειτουργία τους.

Από ένα σημείο και μετά βρήκαν τρόπο να σκοράρουν και να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, αλλά έχασαν την… ταυτότητά τους, διότι εξαφανίστηκε η καλή αμυντική λειτουργία που είχαν, ακόμα και σε παιχνίδια που γνώρισαν την ήττα.

Με το Περιστέρι κατάφεραν να περιορίσουν τον αντίπαλο στους 68 πόντους, αλλά δεν μπόρεσαν να κερδίσουν, αν και στο συγκεκριμένο παιχνίδι έπαιξαν άλλοι παράγοντες ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος.

Στις ήττες από τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία και από την ΑΕΚ στο Παλέ οι κίτρινοι σκόραραν 79 και 77 πόντους αντίστοιχα, αλλά ηττήθηκαν, διότι πολύ απλά δεν έπαιξαν την άμυνα που ξέρουν και μπορούν.

Τέτοιες επιθετικές επιδόσεις σε άλλους αγώνες θα είχαν δώσει νίκες, όμως ο Άρης αυτή τη στιγμή είναι στο 2-6 και δεν θέλει τίποτα άλλο πέρα από αποτελέσματα.

Για να συμβεί αυτό, να έρθουν οι νίκες δηλαδή, θα πρέπει να βρει την ισορροπία του σαν ομάδα και σαν λειτουργία ανάμεσα στην επίθεση και την άμυνα, διότι παρατηρείται σχεδόν σε όλους τους αγώνες να αποδίδει είτε στο ένα κομμάτι, είτε στο άλλο αρκούντως καλά, αλλά αυτό προφανώς και δεν φτάνει…

To Top