ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ψάχνει την σταθερότητα ο Γουότερς, αλλά στις βολές… χέρι αλφάδι με ποσοστό 90,6%!

Ο Ντομινίκ Γουότερς έδειξε πολύ διαφορετικό προς το καλύτερο πρόσωπο απέναντι στα Τρίκαλα, έκανε το πιο παραγωγικό του παιχνίδι με την φανέλα του Άρη και πλέον προσπαθεί να βρει σταθερότητα στην απόδοσή του. Εκεί πάντως που είναι σταθερότατος είναι από τη γραμμή των ελεύθερων βολών, όπως εύστοχα παρατήρησε ο Δημήτρης Πρίφτης.

Είναι πολύ σημαντικό για τον Άρη που ο βασικός του πλέι μέικερ, αυτός που κατά βάση έχει περισσότερη ώρα τη μπάλα στα χέρια του και παίρνει σχεδόν πάντα την πρώτη πάσα μετά από ριμπάουντ, να είναι εύστοχος από τη γραμμή των βολών.

Ο Αμερικανός πλέι μέικερ δεν έχει χάσει βολή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχει 19/19 και οι περισσότερες είναι στο τέταρτο δεκάλεπτο, εκεί όπου ο αντίπαλος κάνει φάουλ για να σταματήσει τον χρόνο. Το χέρι του Γουότερς εκεί είναι.. αλφάδι! Γενικώς πάντως οι αριθμοί του Γουότερς στην Α1 είναι πολύ καλοί, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει 13 πόντους μέσο όρο με 17/23 δίποντα και 4/9 τρίποντα!

Πρέπει να βελτιωθεί στην αναλογία ασίστ – λαθών, όπου έχει 14 τελικές πάσες και 18 λάθη, στοιχείο που είναι εξαιρετικός στα παιχνίδια του Γιούροκαπ, όπου έχει 22 ασίστ και μόλις 7 λάθη. Στα τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια έχει 10/13 βολές. Συνολικά ο Γουότερς με 29/32 βολές σουτάρει με ποσοστό 90,6% και αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος για να βρίσκεται στο παρκέ στο φινάλε των αγώνων…

To Top