Ψάχνει το… φάρμακο για το γκολ

Στην τελική ευθεία μπαίνει από την Παρασκευή η προετοιμασία του Άρη για τον αγώνα με την ΑΕΚ και ο Σάκης Τσιώλης αναζητάει το… φάρμακο για το γκολ, γνωρίζοντας ότι οι βαθμοί και οι νίκες έρχονται, μόνο όταν «βλέπεις» δίχτυα.

Ο προπονητής των κίτρινων ψάχνει τις κατάλληλες λύσεις στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας, βλέποντας την ομάδα του να δημιουργεί φάσεις αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα: μόλις δυο γκολ σε πέντε αγώνες. Και τα δύο προήλθαν από στημένες φάσεις… Και τα δύο επιτεύχθηκαν από κεντρικούς αμυντικούς, τους Σανκαρέ και Λαζαρίδη.

 

«Παιδική ασθένεια» από… πέρσι

Κάνοντας μια απλή διαπίστωση βλέπει κανείς, βέβαια, ότι και πέρσι ο Άρης δεν είχε την ανάλογη παραγωγικότητα από τους επιθετικούς. Μετά την φυγή του Χαβιέ Κάμπορα (11 γκολ την περίοδο 2009-10), οι κίτρινοι δεν βρήκαν τον επιθετικό που θα «τελειώνει» τις φάσεις με επιτυχία. Πέρσι, οι δυο πρώτοι σκόρερ ήταν δυο αμυντικοί: ο Νέτο με 8 γκολ και ο Λαζαρίδης με 4 γκολ… Ενδεικτικοί οι αριθμοί της αδυναμίας της ομάδας στον επιθετικό τομέα. Ακόμη, πέρσι ο Άρης είχε πετύχει μόλις 16 γκολ στις πρώτες 25 αγωνιστικές!

 

Θέμα ανάπτυξης και μια… ενδεκάδα επιθετικών

Κάνοντας μια αναδρομή στα πέντε παιχνίδια που έδωσε ο Άρης με Γιάννινα, Ξάνθη, Ατρόμητο, Εργοτέλη και ΠΑΟΚ διαπιστώθηκαν αδυναμίες στον τρόπο ανάπτυξης παιχνιδιού της ομάδας και είναι φυσικό επακόλουθο να επηρεάζεται και η επιθετική παραγωγικότητά της
Και όλα αυτά ενώ ο Τσιώλης χρησιμοποίησε μια… ενδεκάδα (συν τρεις) ποδοσφαιριστών για την μεσοεπιθετική γραμμή: Βικτοράς Γιάκομπ, Ντάνιελ Τσέζαρεκ, Νέρι Καστίγιο, Καρίμ Σολτάνι, Ντάρσι Νέτο, Χαβιέρ Ουμπίντες, Κώστας Καπετάνος, Κάρλος Τόχα, Κώστας Καζναφέρης, Νοέ Ακόστα και Ρικάρντο Φατί. Αυτοί είναι οι έντεκα συν του τρεις νεαρούς Βασίλη Τριανταφυλλάκο, Θανάση Τοπούζη και Νίκο Αγγελούδη.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Σάκης Τσιώλης αναζητεί στις τελευταίες προπονήσεις τις λύσεις που θα ξεκλειδώσουν την επίθεση έχοντας βέβαια να αντιμετωπίσει κάποια δεδομένα προβλήματα:

1. Τιμωρία Σολτάνι

2. Τραυματισμός Τσέζαρεκ

3. Ντεφορμάρισμα Καστίγιο

4. Μέτριες εμφανίσεις Καπετάνου…

Η ώρα της αλήθειας, όμως, έφτασε. Στο οριακό για πολλούς λόγους παιχνίδι ο Άρης καλείται να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και τις επιτυχίες.

 

 

 

To Top