Ψάχνει τρόπο να αγωνιστεί στο Australian Open ο Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς «θα ήθελε πολύ» να μπορέσει να παίξει το επόμενο Australian Open τον Ιανουάριο, όπως δήλωσε ο διευθυντής του φημισμένου Grand Slam, Κρεγκ Τάιλι, προτρέποντας τον Σέρβο τενίστα, αλλά και τις αρχές της χώρας, να εργασθούν, προκειμένου να καταστεί εφικτή, η συμμετοχή του «Νόλε» στο κορυφαίο τουρνουά.

Οπως είναι γνωστό, ο Σέρβος πρωταθλητής, ο οποίος δεν είναι εμβολιασμένος κατά της Covid-19, «εκδιώχθηκε» από την Αυστραλία την παραμονή έναρξης του περυσινού Australian Open, τον περασμένο Ιανουάριο.

«Πέρασα λίγο χρόνο με τον Νόβακ στο Laver Cup. Μιλήσαμε γενικά. Μου είπε, ότι προφανώς και θα ήθελε πολύ να επιστρέψει στην Αυστραλία, αλλά ξέρει ότι τελικά, γι΄αυτό θα αποφασίσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση», είπε ο Τάϊλι στην εφημερίδα «The Age» και πρόσθεσε: «Αυτό που λέμε σε αυτό το σημείο, είναι ότι εναπόκειται στον Νόβακ και στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να λύσουν το ζήτημα. Από εκεί και πέρα, θα συμμορφωθούμε με τις όποιες οδηγίες».

Προς το παρόν πάντως, ο Σέρβος κάτοχος 20 τίτλων Grand Slam -εκ των οποίων οι εννέα στην Μελβούρνη- παραμένει αποκλεισμένος από την Αυστραλία, για τρία χρόνια. Αλλά θα μπορούσε να προκύψει ένα «παράθυρο ευκαιρίας», μετά την αλλαγή της κυβέρνησης, υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού των «Εργατικών», Αντονι Αλμπανέζε στην θέση του συντηρητικού, Σκοτ Μόρισον.

Στην συνέντευξή του, στην «The Age», ο Τάιλι, αναφέρθηκε και στο θέμα των κυρώσεων που σχετίζονται με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, διαβεβαιώνοντας ότι οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι παίκτες θα ήταν «επιλέξιμοι», εάν το τουρνουά γινόταν σήμερα, αλλά σε ατομική βάση, δηλαδή, χωρίς να εκπροσωπήσουν την χώρα τους.

To Top