Ψάχνει 22.000.000 ευρώ η Μπορντό για να γλιτώσει την πτώχευση

Η Μπορντό “καίγεται” για να βρει 22.000.000 ευρώ για να γλιτώσει την πτώχευση.

Ο γαλλικός σύλλογος που υποβιβάστηκε αγωνιστικά στην L2 και στην συνέχεια… διοικητικά στην εθνική κατηγορία από τις αρμόδιες Αρχές, ψάχνει 22.000.000, προκειμένου να ξεπεράσει τα οικονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζει και να αποφύγει την αίτηση πτώχευσης, όπως δήλωσε σχετικά, ο ιδιοκτήτης του ιστορικού συλλόγου, Ζεράρ Λόπεθ.

Σε συνέντευξή του στο RMC, όπου παραδέχτηκε ότι «έβαλε το χέρι στην τσέπη» – δίνοντας έως και 10 εκατομμύρια ευρώ από ίδια κεφάλαια- για να καλύψει μέρος του ελλείμματος των 40 εκατομμυρίων ευρώ, ο Λόπεθ υπολόγισε στα 22 εκατομμύρια ευρώ, το ποσό που πρέπει να βρεθεί για να αποφύγει τον υποβιβασμό στην εθνική κατηγορία.

«Αυτά τα χρήματα θα προέλθουν από πωλήσεις παικτών. Έχουμε προσφορές που ξεπερνούν τα 22 εκατ. ευρώ. Αφορούν παίκτες που ήταν σε εθνικές ομάδες. Είναι σίγουρο ότι θα τις κάνουμε, δώσαμε εγγυήσεις στην DNCG», τόνισε ο Λόπεθ, ενώ η νέα ακρόαση, έχει προγραμματισθεί για τις αρχές Ιουλίου.

Οι διοικούντες την Μπορντό, αναζητούν συμφωνία με τους πιστωτές τους και ειδικότερα την εταιρεία «King Street and Fortress», που κατέχει το χρέος του συλλόγου και θέλει να ανακτήσει το μερίδιο των κερδών από την πώληση του Ορελιέν Τσουαμενί στην Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ εκκρεμεί εκείνη του Ζιλ Κουντέ, του αμυντικού της Σεβίλλης, που έχουν ζητήσει η Τσέλσι και η Μπαρτσελόνα.

«Φυσικά και υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης. Εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, υπάρχει σαφώς αυτός ο κίνδυνος», δήλωσε με νόημα ο Λόπεθ, ενώ πρόσθεσε: «Ηταν μία εφιαλτική χρονιά. Θα έπρεπε να ήμουν εκεί πιο συχνά, ακόμα κι εάν δεν πρέπει να είμαι στα αποδυτήρια. Η μόνη επιλογή, για να σωθούν οι γιρονδίνοι, είναι η επιστροφή στην Ligue 1. Και αυτός είναι ο στόχος».

To Top