Ψάχνουν το δίκιο τους στο «κιτρινόμαυρο» μπέιζμπολ

«Καζάνι» που βράζει θυμίζει το τμήμα μπέιζμπολ του Άρη και αφορμή στάθηκαν τα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό και έχουν να κάνουν με τα παιχνίδια της τελικής φάσης του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη σελίδα του τμήματος στο facebook: «Τα τεκταινόμενα στο χώρο του baseball δεν έχουν τελειωμό και κάθε μέρα έχουμε νέα εξωαγωνιστικά γεγονότα και όλοι μας προσπαθούμε να δούμε μέχρι πού θα φτάσει και πότε θα δίνονται οι αγώνες μόνο στα γήπεδα.

Μετά το πέρας της κανονικής περιόδου, η διασταύρωση της ομάδας του Άρη για τα ημιτελικά ήταν με την ομάδα του Παναθηναϊκού. Μέχρι εδώ όλα καλά. Το πρόβλημα όμως είναι όπου οι νίκες της κανονικής περιόδου μετράνε στα ημιτελικά και με τις δύο νίκες που είχε ήδη ο ΠΑΟ ήθελε άλλη μία, ενώ ο Άρης ήθελε να πραγματοποιήσει τρεις νίκες συνεχόμενες για να περάσει αυτός στο τελικό. Είναι όμως έτσι;

Μετά το τέλος του παιχνιδιού του 2ου γύρου μεταξύ Άρη και ΠΑΟ (11 Οκτωβρίου), ο Μάνατζερ της ομάδας του Άρη ήρθε σε επικοινωνία με την Ισπανική Ομοσπονδία για να ρωτήσει για τους δύο Ισπανούς Αθλητές που χρησιμοποίησε ο Παναθηναϊκός στον αγώνα και η απάντηση από την Ισπανική Ομοσπονδία ήταν ότι οι παίκτες παίζουν στην Ισπανική ομάδα Astros της Βαλένθια και ότι δεν είχαν πάρει άδεια από την Ομοσπονδία τους για να παίξουν στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Ο Άρης υπέβαλε ένσταση, ούτως ή άλλως μετά τον αγώνα, και έτσι περίμενε την απόφαση της Ομοσπονδίας όπου θα έδινε το παιχνίδι στον Άρη για αντικανονική συμμετοχή παιχτών από πλευράς ΠΑΟ και το σκορ όπου θα ξεκινούσαν οι ημιτελικοί θα ήταν 1-1 και όχι 0-2.

Ο πρώτος αγώνας της ημιτελικής φάσης ήταν στις 8 Νοεμβρίου και μέχρι την Παρασκευή 7 του ίδιου μήνα η Ομοσπονδία δεν είχε ανακοινώσει την απόφασή της για την ένσταση του Άρη. Από την πλευρά του, ο Άρης κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της Ομοσπονδίας ώστε να «παγώσει» το πρωτάθλημα μιας και εκκρεμούσε η απόφασή.

Η απόφαση πάρθηκε στις 10 Νοεμβρίου από την ΕΦΟΜ και δεν αναγνώριζε τα στοιχεία που είχε προσκομίσει ο Άρης οπότε η ένσταση ακυρώθηκε και ο αγώνας πήγαινε ξανά στην πλευρά του Παναθηναϊκού. Επίσης ο πρώτος αγώνας της ημιτελικής φάσης κερδήθηκε από τον ΠΑΟ, αφού ο Άρης δεν κατέβηκε να αγωνιστεί και έτσι ο Παναθηναϊκός πέρασε με 3 νίκες στα τελικά του θεσμού.

Εκεί ο Άρης κατέθεσε εκ νέου ένσταση στην Γ.Γ.Α. με πλήρη αναφορά στα όσα γίνονται στον χώρο του baseball και περιμένει πλέον την επίσημη απόφαση. Η ένσταση θα εκδικαστεί στις 11 Δεκεμβρίου.

Φαίνεται όμως ότι την Ομοσπονδία την βαραίνουν και άλλα πράγματα μιας και με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού, ανακαλείται η ειδική αθλητική αναγνώριση της Ελληνικής Φίλαθλης.

Βέβαια υπάρχουν και φήμες που κυκλοφορούν στο χώρο ότι ίσως το άθλημα να απορροφηθεί από κάποια άλλη υγιή ομοσπονδία (π.χ. χάντμπολ) όπως επίσης ότι ο Παναθηναϊκός έχει ανακηρυχτεί πρωταθλητής για το 2014 χωρίς να έχουν γίνει όλοι οι αγώνες (πράγμα που δεν το γνωρίζουν καν οι ίδιοι οι αθλητές του)».

To Top