“Ψάχνω τον Σάσα να τον πλακώσω γιατί με κέρδισε στον πόντο!”

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ψάχνει τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ για να τον… πλακώσει! Η… ήττα στον πόντο για την ανάδειξη του καλύτερου νέου παίκτη στο πρωτάθλημα δεν θα… περάσει έτσι!

Ο γκαρντ του Άρη μίλησε στο sport24.gr για την πορεία της Εθνικής Νέων στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που γίνεται στην Εσθονία, αλλά ρωτήθηκε και για το “ένα – δύο” που έκανε ο Άρης με τον ίδιο και τον Βεζένκοφ στην ψηφοφορία για τον καλύτερο νέο παίκτη στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τι συνέβη στο παιχνίδι με την Τουρκία;

“Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα και δεν παίξαμε καθόλου άμυνα. Ωστόσο χωρίς άμυνα δεν πας πουθενά. Το καλό ήταν ότι δείξαμε χαρακτήρα και καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι ωστόσο στο τέλος δεν ήμασταν τυχεροί. Να… διαβάσουμε τώρα την Ισπανία και να είμαστε έτοιμοι”.

Θεωρείς ότι αυτή η ήττα σας αφύπνισε;

“Σίγουρα θα μας αφυπνίσει αυτή η ήττα και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει να φανούμε δυνατότεροι στη συνέχεια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ξυπνήσουμε. Πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες”.

Ποιο είναι το μυστικό του 6 στα 7;

“Το μεγαλύτερο μυστικό είναι ότι είμαστε μία ομάδα, μία παρέα. Το καλύτερο που έχουμε είναι το φοβερό κλίμα που φαίνεται και μέσα στο παρκέ”.

Υπάρχει άγχος όσο αυξάνονται οι απαιτήσεις;

“Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άγχος, έχουμε καλύτερη ομάδα και γι’ αυτό κάνουμε νίκες. Αυτό μας πεισμώνει περισσότερο και δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό μέσα στο παρκέ”.

Βέβαια, έρχονται τρία κρίσιμα και μάλιστα νοκ άουτ παιχνίδια, στα οποία θα κριθούν όλα…

“Σε εκείνα τα τρία πιο κρίσιμα παιχνίδια, τα κερδίζεις από την άμυνα. Θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται και με σταθερή εικόνα στην άμυνα μας, για να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τυχόν επιθετική αστοχία”.

Και στο βάθος μετάλλιο λοιπόν, ανυπομονείτε;

“Εξαρχής ο στόχος μας ήταν το μετάλλιο. Και σε αυτό το στόχο μένουμε προσηλωμένοι. Κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Κάθε φορά θέλουμε να δίνουμε το 100% μέσα στο παρκέ και να είμαστε προετοιμασμένοι για τον αντίπαλο”.

Υπάρχει κάποιο γούρι για την ομάδα πριν από κάθε ματς;

“Το μόνο που κάνουμε είναι να λέμε το τραγούδι μας, που μας ανεβάζει και μας δίνει ψυχολογία”.

Ποιανού ήταν ιδέα;

“Να σου πω ότι θυμάμαι τώρα, θα σε γελάσω…”

Το τραγούδι λέει για τη Μύκονο, θα πάτε λοιπόν;

“Eννοείται! Εφόσον το πάρουμε θα πάμε σίγουρα στη Μύκονο”.

Και κάτι ακόμα… Ο συμπαίκτης σου στον Άρη, Αλέξανδρος Βεζένκοφ αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης της Basket League ΟΠΑΠ, κερδίζοντας σε στο νήμα. Θα ήθελες να του πεις κάτι;

“Αυτό που θέλω να του πω είναι ότι τον ψάχνω για να τον πλακώσω που κέρδισε στον πόντο! (σ.σ. γέλια). Χάρηκα πολύ που βγήκε ο Σάσα γιατί είναι και κολλητός μου. Έμεινε στην ομάδα ο τίτλος του καλύτερου νέου παίκτη και είναι σημαντικό”.

To Top